2021. január 5., kedd

Lyrics of the moment Vol. 124: Joe T. Vannelli pres. Csilla - Play With The Voice (Van Bellen Remix)

Egy igazi ínyenc darabbal érkezünk a Lyrics of the moment 124-ik részében. Az olasz house veterán Joe T. Vannelli 1993-ban készített el egy egészen újszerű produkciót, melyhez a magyar Domonkos Csilla adta becses hangját. Az amerikai trendekhez tökéletesen passzoló organ (garage) house track önmagában nem emelkedne ki a korszak tucatjával kiadott darabjai közül, viszont Csilla gyönyörű, epikus hangjátéka mindent elsöprő energiájával elviszi hátán az egész produkciót. Nem mellesleg a track tényleges szöveges részét magyarul adja elő.
És hogy került pont egy magyar vokalista a képbe egyáltalán? 
Domonkos Csilla Magyarországon végezte komolyzenei tanulmányait. A 90-es évek elején került Milánóba, itt fedezte fel Joe T. Vannelli különleges tehetségét. Első közös munkájuk a 'Play With The Voice' 1993-ban Vannelli saját kiadóján a Dream Beat-en látott napvilágot. Az amerikai dívák erőteljes orgánumát és hangterjedelmét is meghazudtoló vokált egyszerűen lehetetlen volt ignorálni, annyira más volt, mint az ekkoriban megszokott. Az amerikai Nervous Records például azonnal megérezte a chi-t a produkcióban, le is licenszelték magunkhoz és nem kisebb név, mint a Masters At Work készítette el rá saját verzióját.
A folytatásban, egy évvel később megérkezett a 'Voices In Harmony', ami hasonló receptet alkalmazva tarolta le a dj-k lejátszási listáit. A triológia harmadik tétele a 'Man On The Moon' 1996-ban készült, amit nem kisebb név, mint a 'Children'-nel épp a világhírnév felé tartó Robert Miles is remixelt.
Jelen posztban a 'Play With The Voice' 1998-as Virgin release részeként kiadott Van Bellen verzióval rójuk le tiszteletünket a szerzők előtt.

Joe T. Vannelli pres. Csilla - Play With The Voice (Van Bellen Remix)

Szeretnék szabad lenni,
szállni, elszakadni a Föld mocskától.
Repülni, szárnyakat akarok, 
mint a kismadár. 
Szállni, szállni, szállni, szállni, szállni.
Szállni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése