2012. szeptember 25., kedd

Rare Stuff: Pako & Frederik - Atlantic Breakers

A Global Underground lemezkiadó az ezredforduló derekén elég sok minőségi kiadvánnyal örvendeztette meg az elektronikus tánczene rajongóit, melyek közül a holland Pako & Frederik szerzőpáros ’Atlantic Breakers’ című lemeze messze az egyik legjobb volt. A lemez sajátossága, hogy az album teljes egészében mixelve van, így azt szünet nélkül hallgathatjuk meg! A másik dolog, ami szintén külön említést érdemel az a csodás borító, ami rendkívül jól érzékelteti az album tengerparti hangulatát.
Egy ’Intro’-s ambient zenével kezdünk, amiben a hangok finom ide-oda cikázását kísérhetjük figyelemmel bő három percen keresztül. Ezt követi a szkreccselős ’O-Group’ című break szám, amire még egy hip-hop break denszer is azonnal rámozdulna. A hármas ’Timeflex’ zene egyszerűen lenyűgöző! Egy mozifilm betétdalának is simán beillene, annyira nagy filinggel bír. A ’Nasty Youth’ kicsit dallamosabb, nyugisabb, de nagyjából az előző track hangulatát követi. A 45 Minutes egyértelműen az album egyik legnagyobb varázslata. Érezzük az óceán felöl érkező lágy szellőket, halljuk a tenger morajlását, és csak bámulunk bele a messzeségbe, miközben a nap melege simogatja bőrünket. A ’Pintan Alley’ morcos zajai pár sötétebb felhőt hoznak az égre, de a nap továbbra is kitartóan süt.  A ’Menacle’ egyenesen a felhők közé repíti gondolatainkat, ezután a ’Systematic’ kicsit elgondolkodtat, majd a ’Lastuan’ ördöngős basszusai késztetik lábainkat táncra. A főcímadó ’Atlantic Break(er)s’-szel  újra a tört zenék világába csöppenünk, ami a sunsetes tört számok egyik gyöngyszeme. A 'Make Me’ az album outro száma is megsüvegelendő. Érződik rajta, hogy a fiúk sokat dolgoztak rajta!  
Összességében az Atlantic Breakers egy nagyon penge kis album és akinek valami oknál fogva kimaradt volna az életéből, de szereti a chilles, meditálgatós zenéket, az ne habozzon beszerezni! Valódi kincs, gyűjtőknek kötelező!

Rare Stuff: Pako & Frederik - Atlantic Breakers

Label: GU Music
Katalógus szám:  GUMU001CD
Megjelent: 2003 október 20.
Stílus: Progressive House, Breaks, Downtempo
Producer & Dj mix: Pako & Frederik

Tracklist:
1. Intro
2. O-Group
3. Timeflex
4. Nasty Youth
5. 45 Minutes
6. Pintan Alley
7. Manacle
8. Systematic
9. Lastuan
10. Atlantic Break(er)s
11. Make Me

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése