2012. szeptember 15., szombat

Rare stuff: Corvin Dalek - Assorted - E For Europe

Az alábbi dj mix több szempontból is különleges. Egyrészt az elkövetője Corvin Dalek , polgári nevén Müller Gábor egy német földre szakadt hazánk fia, aki nem mellesleg arról is híres, hogy virtuózitását 12 lemezjátszón egyszerre is bizonyította. Az ő nevéhez fűződik az Hard & Wet hangzás kialakítása, amivel szinte az egész világot körbeturnézta. Másrészt az 'Assorted - E For Europe' a kora kilencvenes években a piacot uraló, trance és techno egyvelegét preferáló MFS kiadó - ahol Cosmic Baby, Mijk Van Dijk és Paul Van Dyk neve is naggyá lett - katalógusából nyújt szűk keresztmetszetet. A label 2001 után csendben eltűnt, s diszkográfiájuk ma szinte beszerezhetetlen digitálisan. Aki szert tesz Dalek mixére ezt a hiányt is pótolhatja részben.
Egyébként a mixre nem lehet panaszunk, hiszen olyan klasszikus darabok kaptak helyet a playlist-ben, mint Ashtrax 'Kafka'-ja (eredetiben igencsak húzós break, Danny Howells átiratában pedig vérbő progi), Arrakis UK 'Aira Force'-ja (ez is két féle verzióban érkezik, bár Evolution-ék is kitettek magukért számomra az original a non plus ultra), Blue Amazon 'No Other Love'-ja, Marmion 'Best Regards'-sza és Corvin Dalek 'Poundz & Penz'-ze.
Szépen haladunk előre: egy rövid intro után az epikus house és trance zenék világában találjuk magunkat, ahol a break is epizódszerepet kap. A későbbi Dalek munkásságot ismerve ez az összeállítás egy intelligensebb hangzásvilágot céloz meg, remek zenékkel és teljesen korrekt átmenetekkel. Fekete pontot csak a borítóra tudok adni, ami túl sematikusra és "drogosra" sikeredett, egyébként hibátlan - és ritka - produkció!

Corvin Dalek - Assorted - E For Europe

Label: MFS
Katalógus szám: MFS 7118-2
Megjelent: 1999
Stílus: Trance, Techno
Dj mix: Corvin Dalek aka Müller Gábor

Tracklist:
1. Chris Zippel, Mark Reeder & Corvin Dalek - Conventional Minds
2. Dillinger & Capone - Trysting Fields
3. Ashtrax - Kafka
4. Arrakis - Aira Force (Evolution Club Dub)
5. Chris Zippel - Riders Of The Storm
6. Blue Amazon - No Other Love (De Niro Mix)
7. Joshua - Soul Fly (Evolution Mix)
8. Ashtrax - Kafka (Danny Howells Squelch Mix)
9. Dillinger & Capone - Stendahl Syndrome
10. Marmion - Best Regards (Non Eric's P&F Remix)
11. Corvin Dalek - Poundz & Penz
12. Cybersecrecy - E For Europe (Talla's Valuta-Encoder Remix)
13. Marco Zaffarano - Burnt (Extreme Edit)
14. Arrakis - Aira Force (Main Mix)
15. Cybersecrecy - E For Europe (E For Ever Mix)
16. Johnny Riko & The Ruffnex - Starship Trooper

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...