2013. június 20., csütörtök

EP ajánlók: Verche, Ioan Gamboa, Philowz'O, Andrew K

Verche - Raw Substance [SYS2428]
Talán tudjátok, talán nem, hogy Verche manapság a saját kiadója, a Sangria Records mellett a System Recordings A & R menedzseri teendőit is ellátja. Talán ennek tükrében már nem tűnik megfejtehetetlennek miért jelenik meg annyi Verche produkció itt. A mostani 'Raw Substance' egy igazán remek, főidős darab, Cid Inc, Cut Knob és Constan groove-jait idézve, megspékelve légies szintifutamokkal. Nick Stoynoff kicsit epikusabbra vette a figurát, a pumpálást visszafogta és az atmoszférát jobban szabadjára engedte.  A Sangria-n saját LP-t is jegyző MNR rendesen kitett magért, két verzióval is gyarapítja az EP-t. A 'Paradise On The Patio' Mix lassabb, komótosabb, deep-be hajlóbb, mint a 'Spectral Voyage' Mix, ami űrbéli hatásával nekem személy szerint a kedvencemmé vált. 8,5/10.

Megjelent: 2013. június 18.
Buy it: http://www.beatport.com/release/raw-substance/1105717



Ioan Gamboa - the Garden Of Bones [PSI1319]
A Particles nagy hangsúlyt fektet legjobb kiadványainak gondozására, a tavaly szeptemberi 'Fire & Ice' című Gamboa EP-ről a 'The Garden Of Bones'-t vették elő újra, friss remixszekkel megtoldva az amúgy sem kispályás original-t. Valami hihetetlenül utaztató produkció, totálra hipnózisba ejt! Nem is volt könnyű feladat a remixelés! Ad Brown és Andrew Benson szép munkát végeztek, szerencsére mellőzték az ős-Deadmau5-os synth stab hangzást, viszont kreáltak egy ultrakomoly baseline-t és a bugyborékoló effekteket sem grammra mérték. A szintén Particles felfedezett lengyel Kacper Kostecki nem éppen a hétköznapi figurák közé sorolható, hiszen szokatlan hatásokkal gyakran találkozni a produkcióiban. Most viszonylag csendes, és nyomkövető, talán ettől még élvezhetőbb a munkája. 9/10.

Megjelent: 2013. június 19.
Buy it: http://www.beatport.com/release/the-garden-of-bones/1105242







Philowz'O - Heaven [SFR069]
Philowz'O elég régen bukkant fel a Stellar Fountain-nél (2012. márciusában egészen pontosan). Persze ez nem azt jelenti, hogy inaktív lett volna, mondhatni a saját útját járta, s miközben különböző kiadóknak felkéréseinek tette eleget saját labelt is gründolt CroRoom Records néven. Külön megtiszteltetés, hogy a kiadvány kivitelezésben Andris 100 százalékban magára vállalt mindent, szóval a remixereket maga kereste fel, s intézte a sokszor oly hosszadalmas háttérmunkát. Emellett mindenképp ki kell emelni, hogy az original darabnál is odatette magát rendesen, ami méltó folytatása a 'Pure' című kislemezének. Finom hangképek, törékeny atmoszféra és deep-es attitűd jellemzi a 'Heaven'-t. A remixerek közül előbb Spacebeat lép a színre, aki sokkal keményebbre gyúrta a saját verzióját, a szigorú technos alap kapott azért szinti támogatást, így az ütemek keménysége talán kevésbé érződik, amint az eredeti dallamfoszlányok beúsznak a képbe. Cj Peeton egy nagyon intelligens progressive változatott hozott össze, lendületes percussion szekcióval, egy, a mennyországról szóló monológgal a kiállásban, és a fődallamot hangsúlyosabbá tette átiratában. A sort a C.R.E.C.C.A duó zárja, akik bátran mertek kicsit kísérletezni, elektronikától duzzadó törtüteme munkájuk üde színfoltja a kiadványnak. 8/10.

Feedbacks: http://vipultima.com/promo_sheet.php?releaseId=24439
Várható megjelenés: 2013. június 24.



Andrew K - Homeostasis [SFR070]
Aki csípi a vintage szinti hangzást annak tuti be fog jönni a görög Andrew K friss EP-je. Andrew hazájának egyik legismertebb progressive előadója, aki most kicsit gyökereihez nyúlt vissza, és szépen kitekergette az öreg szintikből a maximumot. Az original kicsit lassabban és basic-ebb dobszerkóval simán megjelenhetett volna a '80-as évek végén, ám azért a modern kor szelleme ott lebeg a tribute fölött, ezért mégsem érezzük idejétmúltnak a témát. Van Bellen legutóbbi Cj Peeton remixszével nagyon magasra helyezte a mércét, amit ezúttal is simán átugrik. A baseline-ról már egyből tudjuk kinek a műve az átirat, ami dallamosságában a 'Levitation'-höz, míg az alapok húzósságában az Audiotox & Overtone Watson-os 'End Of A Nice Day'-re és a Khen féle 'Scales'-re utal. John Drummer külön Andrew kérésére vállalta a remixet, s milyen jól tette, hiszen sokaknak - a feedback-ek alapján - bejön amit összerakott, a rá jellemző tökéletes kivitelezéssel és harmóniával. A sors úgy hozta, hogy ezen a kiadványon is felbukkannak C.R.E.C.C.A-ék, akik most a táncteret vették célba húzós megoldásaikkal. 8/10.

Feedbacks: http://vipultima.com/promo_sheet.php?releaseId=24596
Várható megjelenés: 2013. július 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése