2021. december 17., péntek

Hungarian Grooves Vol.9. - a progressive uralom epizódja

Kilencedik epizódjával érkezik a 'Hungarian Grooves' mixsorozat. Az előző nyolc epizódban azért sikerült jópár magyar elektronikus zenei klasszikust ellőnőm, ennek ellenére még mindig sikerült gond nélkül összeállítani 80 perces, színes, változatos anyagot.
A nyitó track Dj Newl és Szatmári Orsi kollabja az 'Indulj El', ami az Incognito 'Always There'-jén magyar nyelvű adaptációja. Le a kalappal, méltó feldolgozás, egyben a mai napig játszható lenne, ha magyar számokról van szó. A folytatásban maradva a rádióbarát hangzásnál a Jazz + Az 'Lusta Szerető'-je dübörög Dj Junior Olav Basoski-s fűszerezésű változatában. Pumpáló alapok, némi tribal elem és a kiállásban elszabadul egy frankó zongora dallam is. Junior marad a 'The Club'-bal, ami szintén egy korai magyar house klasszikus (amiből nem tudom miért nem készült hosszú club mix), az Ámokfutókban is megfordult Tissy dögös vokáljával. Ki gondolta volna, hogy George Michael funky-s 'Outside'-ja tökéletesen szól trance alapokon. Nos, úgy néz ki Előd valahonnan meglátta ezt a lehetőséget és egy kalapemelős verziót rakott össze Art Of Noise-os dobmintával és a teljes vokáltéma felhasználásával. A Pornostar Star gondozásában jött ki egy Eddie Amador 'Rise' remixcsomag, melyen a két hazai dj gigász Budai és Tommyboy szövetkeztek és Donna Summer 'I Feel Love' baseline-jára emelték rá a vokált egy dögös pumpin alappal kiegészítve (később Julez progisabb miliőjében is meghallgatjhatjuk a 'Rise'-t). Tommyboy Muzzaik bootleg-je sem finomkodik, tribal alapokon húz egy nagyon trippy string szőnyeget, amibe gyönyörűen kapaszkodik bele Neo gitár dúsított 'Everybody Come On'-ja (egyenesen a Kontroll c. filmből) Szűts Krisztián emelkedett hangulatú vokáljával. Itt egy fekete lyuk tátong az információs hálómban, ugyanis semmit sem találtam Slam Jr & Blueboy 'Poison'-jéről. Vélhetően 2003 környéki darab, nagyon ragadozó, vérbeli progressive hangulattal. 2003-ban a FREEE Magazin augusztusi mellékletként jelent meg Dan Von Schulz és Nathan K közöse az 'Aquanogen', ami egyből magával ragadott, rengeteg egymásra rakódó dallamelemével. Egy igazi mestermunka született!
Előbb a Disconnect Project (jó magyar szokás szerint semmilyen infó nincs, hogy kik is ők) majd az original mix dübörög. Snake Sedrick és Geri da Pig (a kiadványon Gerry-ként van írva a neve) 'Tribe & Soul'-ja az éteri kórusával és morózusan menetelő ritmusképletével nálam szintén a telitalálat kategória, rengeteget pörgött a lejátszómban annó. Julez-t egyszerűen nem lehet megunni, a Gary Blade féle 'Gimme Your Love'-ból is olyan remixet készített, amire csak a tökéletes jelző tudom használni. Andrewboy és Dennis Clarke kettőse a Bonanza Banzáj 'Valami Véget Ér' című megaslágerére tartogatott egy bomba progressive megközelítést, ami full libabőrt képez az emberen hallgatás közben. Két Snake Sedrick bomba robban, előbb az 'Across The Sahara', majd AMB 'Drip'-je kap dögös ráncfelvarrást. Julez is dupláz, egy 'Rise' remixszel érkezik, majd Bakony Scamp-ként egy organikusabb house hangzás felé indunk vele a 'House Come Save Me'-vel, ami a legendás Sumsonic-on jelent meg amúgy. A zárszót Tommyboy, Sultan és Zara hármasa mondja ki a 'Be With You'-val, annak is a lazulósabb Muzzaik remixe szól.

Greyloop - Hungarian Grooves Vol.9.

Katalógus szám: HGV009
Megjelent: 2021.12.17.
Stílus: Funk House, Progressive House, Trance
DJ mix: Greyloop

Tracklist:
1. Dj Newl feat. Rio - Indulj El (Album Edit) [Taken from Dj Newl Együtt LP - 1999]
2. Jazz + Az - Lusta Szerető (Junior + Az Hot Mix) [Taken from Jazz + Az - Ez + Mi Remixalbum - 1999]
3. Dj Junior feat. Tissy - The Club (Original Mix) [Taken From Dj Junior - My House LP - 1998]
4. George Michael - Outside 2003 (Shane 54 Vocal Mix) [Taken from George Michael - Outside / White Release - 2003] 
5. Eddie Amador - Rise (Tommyboy vs. Budai Mix) [Taken from Eddie Amador - Rise (2000 Remixes) EP - 2000]
6. Muzzaik - Ain't Right vs Rhythm of Life (Tommyboy Bootleg Mix) [Taken from Muzzaik - Tribalground Vol. 3 EP - 2006]
7. Neo - Everybody Come On [Taken from Lo-Tech Man, High-Tech World LP - 2002]
8. Slam Jr & Blueboy - Poison (Original Mix) [No info]
9. Dan Von Schulz & Nathan K - Aquanogen (Disconnect Project SRLL Remix) [Taken from Dan Von Schulz & Nathan K - Aquanogen EP - 2003]
10. Dan Von Schulz & Nathan K - Aquanogen (Original Mix) [Taken from Dan Von Schulz & Nathan K - Aquanogen EP - 2003]
11. Snake Sedrick & Gerry da Pig - Tribe & Soul (Original Mix) [Taken from Budapest Parádé 2003 Compilation - 2003]
12. Gary Blade - Gimme Your Love (Julez Dub) [Taken from Gimme Your Love EP - 2001]
13. Andrewboy & Dennis Clarke - Valami Véget Ért (Original Mix) [Taken from Andrewboy &Dennis Clarke - Hello EP - 2004]
14. Snake Sedrick - Across The Sahara (Original Mix) [Taken from Snake Sedrick - Across The Sahara EP - 2003]
15. AMB - Drip (Snake Sedrick Remix) [Taken from AMB - Drip EP - 2004]
16. Eddie Amador - Rise (Julez's Deep'n Groovy Mix) [Taken from Eddie Amador - Rise (2000 Remixes) EP - 2000]
17. Bakony Scamp - House Come Save Me (Sleepfreaks Remix) [Taken from Bakony Scamp - House Come Save Me EP - 2004
18. Tommyboy & Sultan feat. Zara - Be With You (Muzzaik Remix) [Taken from Tommyboy & Sultan feat. Zara - Be With You EP - 2008]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése