2012. május 1., kedd

EP ajánló: Exoplanet - Sea Of Green

Nem titok, hogy nagy Exoplanet rajongó vagyok. Hihetetlen, amit ez a holland srác a stúdiójában a kütyüivel művel hétről-hétre! Szerencsére nem a mennyiség, hanem a minőség elkötelezett híve, így ritkán jelentkezik új darabbal, de akkor annak a hatását hetekkel később is megemlegetjük. Ezúttal is alaposan felspanolta magát (a promó szöveg szerint valamit találhatott az erdő mélyén) és két igazán tartalmas tétellel pakolta meg a 'Sea Of Green' című EP-jét. Naná, hogy a Proton fősodra, azaz a Particles hoppolta el az eredetiket, s saját részéről hozzáadta még azt, ami kellett a tökéleteshez, így egy iszonyat ízléses, zöld színű borítót (Royal Sapien keze munkáját dicséri egyébként). Oscar mostanság lejjebb csavart a progressive faktorból és ráfeküdt a glitch orientált, pattogósabb ritmusú, de textúráiban sokkal kísérletibb vonalra.
Az 'Antheridium' a maga 150 BPM-ével eléggé odacsap, de itt ne zúzásra gondoljunk, a törtes alap csupán körítés a szárnyakat kapó string-eknek és libabőrözést előidéző szinti futamoknak. Tényleg olyan érzésünk van, mintha egy mélytengeri expedíción vennénk részt. Ha becsukjuk a szemünket és igazán elengedjük magunkat a hangok egy-egy kézzel fogható dolog érzetét is kelthetik bennünk. Megelevenedik maga a téma!
Az 'Archegonium' is hasonlóan tempósra veszi a figurát, de itt sem tolakodó módon. A háttérben elszabadul a pokol, az atmoszféra valahol Aes Dana és Vangelis zenei spektruma között lavíroz, miközben az organikus nyugalom lesz úrrá rajtunk. Kimondottan szuggesztív, emlékezetes tételek! Otthoni hallgatásra ajánlanám, bár aki van annyira ügyes dj szettben is elsütheti a megfelelő helyen és időben!

Exoplanet - Sea Of Green

Label: Particles
Katalógus szám: PSI1213
Stílus: Elektronika
Megjelent: 2012. április 18.
Producer: Oscar Van Der Knaap

Tracklist:
1. Antheridium (7:24)
2. Archegonium (7:00)



BUY THIS EP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése