2012. május 6., vasárnap

EP ajánló: Waywork - Downtown Flowers

Ezúttal Argentínába tesszük át a székhelyünket egy EP erejéig. A Stellar Fountain csapata két feltörekvő producer - Emiliano Folgar, Juan C. Vitale - formációját a Waywork-ot karolta fel, a közös munka gyümölcse a 'Downtown Flowers' lett. A két fiatal idén januárban a Funktripes Music kiadónál mutatkozott be a nagyközönségnek négyszámos 'Relief' EP-jével. A srácok hűek az argentin gyökereihez illetve az ott csúcson pörgő progressive house hangzáshoz, az ő védjegyeik között is ott szerepelnek a súlyozott dobalapok, a membránszaggató groove-ok és a szállós atmoszféra elemek.
A címadó darab lassan bontakozik ki dallamügyileg, de ez a katarzis része. A hangulat egy szuggesztív synth téma köré szerveződik, majd egy rövid kiállás után meglódul a produkció, s további, a végső összképet pozitívan árnyaló elemek kapcsolódnak be szinti és string fronton. Nomean-től én még rossz zenét nem hallottam, Jani ezúttal is alaposan kitett magért. Az 'Downtown Flowers' eredeti progressive hangulatát techno alapokra ültette át. A hosszú bevezető után robbanásszerűen megérkezik a Nomean-groove, amitől egy sebességfokozattal fentebb kapcsol az egész track. A kiállásban maximálisan oldódik a szigorúság, egy szimfónikus jam-be csöppenünk csillingelő arpeggio-val fűszerezve, utóbbi filterezve a dobszerkó visszaérkezte után is velünk marad. MiraculuM kicsit oldskool-ra vette a figurát. Róla is tudjuk, hogy nem ragad le egy stílusnál, a könnyfakasztó prog ugyanúgy jól áll neki, mint a deep house, vagy éppen a techno. Itt techno-ban utazik, persze a tőle megszokott részletgazdagságot a dallamoknál megkapjuk, plusz ízként pedig némi chiptunes hangzást is a nosztalgia jegyében (másrészt az Art Of Trance iránti tisztelet is közrejátszhat).
A sort a 'Mint Drink' zárja, ami semmivel sem gyengébb muzsika, mint a 'Downtown Flowers', itt Juan és Emiliano dallamosabbra vette a figurát, a hangulaton a nyári életérzés süt át, egyébként stílusát tekintve hamisítatlan argentin prog.

Feedbacks:
Marcelo Vasami: Very good stuff. Orig & Nomean for me. Thanks. 
Stanisha: Nice pack, tnx
Reelaux: MiraculuM's version for me:) Thx!
Sima Deep: Very nice EP. Tnx!!
Ivan Nikusev: Original and Nomean remix for me. Nice grooves
Peter Meatman: EP is very excellent!
Tim Benjamin: Great pack, thanks a lot!

Waywork - Downtown Flowers

Label: Stellar Fountain
Katalógus szám: SFR 019
Várható megjelenés: 2012. május 28.
Stílus: Progressive House, Techno
Producer: Emiliano Folgar & Juan C. Vitale

Tracklist:
1. Downtown Flowers (Original Mix) (9:19)
2. Downtown Flowers (Nomean Remix) (9:06)
3. Downtown Flowers (MiraculuM's Hypnotic Vintage Remix) (7:36)
4. Mint Drink (9:20)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése