2013. augusztus 23., péntek

Stellar EP ajánlók: Levente, Shining Bright Funnels, MiraculuM, Signals From The Void, Neel V

Levente - Berry Juice [SFR076]
Levente bogyós dzsúza frissen facsarva csiklandozza a hallójáratainkat. Az Amerikába szakadt honfitársunk az emlékezetes Nick Warren-es mix óta a nagy kiadók fókuszában ténykedik, ezért is megtisztelő, hogy a Stellar Fountain-hoz is elhozta a Levente sound-ot. A dögös, bugyborékoló, búgó basszussal megküldött eredeti tétel után zsinórban jönnek a jobbnál-jobb átiratok az EP-n az igencsak nemzetközi remixer line up-tól, az ukrán Gvozdini-től, a spanyol D.X.Xavier-től és a lengyel Lost Chord-tól. A visszajelzések alapján a többség Gvozdini átiratát favorizálja, viszont felhívnám a figyelmet D.X.Xavier munkájára, aki viszonylag no name-nek számít, ennek ellenére nagyon is kiforrott, egyedi hangzással bír. Rá jó lesz a jövőben odafigyelni! 8,5/10.

Megjelent: 2013. augusztus 12.
Link: http://www.beatport.com/release/berry-juice/1135442

Shining Bright Funnels - Neon [SFD015]
Rob Baradlai és Levytate közös projektje már második alkalommal nyűgözi le a hallgatóságot a Stellar Deep-en. Három nu disco, indie, deep house fuziós nóta, melyek medencés partikhoz ideális választásnak tűnnek. A 'Deep Dancer' a klasszikus deep house felé húz, igaz mixelni nem könnyű, mivel alig több, mint 4 és fél perc, de így is egyből a hatása alá keríti az embert. A 'Feel Allright' túlfűtött férfi vokáljával és nu disco groove-jával extrém mód fülbemászó, miközben egyáltalán nem giccses. A 'Neon' önkéntelenül is egy letűnt, boldog kort idéz meg, ahol a diszkógömb pörgése ejtette ámultba a trapézgatyós, pajeszos népeket. 8,5/10.

Megjelent: 2013. augusztus 16.
Link: http://www.beatport.com/release/neon/1136694

MiraculuM - Moonling [SFR077]
Furcsa, de egészen idáig kellett várni, hogy MiraculuM original is megjelenjen a kiadónál. A várakozást messze kárpótolja a - jó értelemben vett - trance-s kiállást hozó epik house darab. A kiadvány viszonylag interaktívan készült, ugyanis remixversenyen választottuk ki a stabil Andrew K mellé érkező remixereket. A dicső görög kicsit sejtemlesre vette a figurát, próbált elvonatkoztatni az eredeti dallamvilágtól, s talán pont emiatt értékes a remixe, hogy új színt hoz ide. Szóval visszatérve a versenyünkre a három befutó Andy Weed, Tomek és Urban Chameleon és lettek, akik remek átiratokkal gyarapítják a közkincset: Andy a tőle megszokott szállós sound-ot hozta, Tomek dallamos technót, Urban Chameleon pedig belassított masszív progit. 9/10.

Megjelent: 2013. augusztus 19.
Link: http://www.beatport.com/release/moonling/1140339

VA - Signals From The Void - Sampler Compilation [SFS003]
Az első single válogatás a Stellar-nál. Sajnos a tömött kiadványlista kényszerített bennünket, hogy sok jó promót egy helyre gyűjtve adjunk zöld utat ezeknek a tehetségeknek. Persze a 11 track egy része a későbbiekben külön kiadványt is fog kapni, így a darabok többsége kibontakozhat remixek társaságában.
Maga a válogatás műfaja egy eléggé félreértett dolog, van aki ide hányja jobb híján azokat a zenéket, amiket kap, s nem gondolkozik, hogyan építse fel az egész kiadványt. Mi okosan szervezve, a lassabbtól és lájtosabtól eljutottunk a húzósabb, tánctérbombákig. Olyan nevek darabjai emelik a kiadvány fényét, mint MiraculuM, esWUa, Devangel, Following Light, Forest, Dan Kubo, Dobra, Michael A, Ri9or, D.X.Xavier és PhoniLogic. Chill step, downtempo, techno, deep és progressive színesíti a stílusrepertoárt. 9,5/10.

Várható megjelenés: 2013. augusztus 26.

Neel V - What Dreams May Come [SFR078]
Neel harmadik EP-je a Stellar katalógusában, egyben az eddigi legizgalmasabb is. A 'Secret Oceans' és a 'Cosmic Love' után kicsit másabb, deep-esebb vizekre evezünk a 'What Dreams May Come'-mal. Az EP két original-t tartalmaz, remixereknek ezúttal nem adtunk ki munkát, mely Neel külön kérése volt, hogy ezzel az eredetiken összpontosuljon a figyelem. A még jobb összhatást segíti, hogy a masztert Eelke Kleijn készítette mindkét darabra. A címadó tétel finom percussion-je egyből lüktetést ad a darabnak, ami tovább épül hangról-hangra. A kiállásban az idei év egyik legjobb zongoraszólója bontakozik ki egy mellékdallam kíséretében. A 'Morning After' is igyekszik hasonló utat bejárni hangzásilag - persze más-más mintákkal -, az utaztatás itt is garantált! 8,5/10.

Várható megjelenés: 2013. szeptember 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése