2010. június 20., vasárnap

Armin van Buuren interjú (2007-08-17)

Armin Van Buuren boldog ember és joggal, hiszen Tiestohoz hasonlóan kedvelt és elismert DJ a világon, fogalmazhatnánk úgyis, amíg Tiesto a „number one” addig Armin az előkelő második helyet bitorolja. Repertoárjában találkozhatunk trance, techno, és progressive hangzással is. Portálunkat megtisztelte egy exkluzív interjúval, ahogy ATB tette még nyár elején. Armint még a Siófoki buli előtt „kaptuk” el.
A népszerű DJ a Hollandiai Leiden városában született, és igen nagy hatással volt rá többek között Jean Michel Jarre zenéje. Később pedig olyan előadóknak készített remixeket mint a Wamdue Project, „King Of My Castle” vagy a Solid Session „Janeiro” c. szerménye. Sajna kis hazánkban nem ismerik annyira, ezért is mutatjuk be nektek a nem kezdő lemezlovast! Armin „State of Trance” dupla mixlemeze szerencsére nálunk is hozzáférhető, legutóbb Ciproson találkoztam a CD-vel és az ottani fiatalok is csak jókat nyilatkoztak róla. A bemutatkozás után nézzük az „elegáns” DJ-hez intézett kérdéseket, illetve azokra a válaszokat:

Nemrégiben nálunk is megjelent az európában már sikernek örvendő „State Of Trance” mixlemezed. Milyenek voltak a visszajelzések?
Azt gondolom, nagyon jók, mindenki tetszett az anyag. Nagyon korrekt kritikákat, elemzéseket kaptam világszerte mindezek mellett USA-ban például a harmadik legjobb lemezeladást produkálta.
Kicsit aggódtam ettől, mármint hogy USA-ban mennyire jön be ez a stílus, hiszen odaát semmi nem megy azonnal. Szóval most happy vagyok, de nagyon.

Nehéz kérdés! Melyik a kedvenced a lemezről?
Ahogy mondod, iszonyat nehéz választani!:) Mindegyik track-nek saját története van, viszont ha mégis kellene kiemelni vmelyiket, íme:

Dj Shah – Who Will Find Me
The Blizzard – Kalopsia
Global Ilumination – Tremble
Sean Tyas – One More Night Out
FKN feat Jahala – Why? (Aly & Fila Remix)

Szerinted melyik könnyebb, dalokat szerezni vagy lemezeket pörgetni?
Mindkettőt szeretem, viszont vegyítve talán a legjobb. Most persze mondhatja bárki azt, hogy egy DJ-nek könnyű a dolga mert csak pörgeti a lemezeket aztán szevasz. De ez azért jóval összetettebb dolog, és akár a dalírásnál itt is rengeteg odafigyelés kell.

Idén nyáron hol láthatunk téged fellépni?

A fő rezidenciám idén is Ibiza. Kreáltam egy új koncepciót és szettet “Armin Live” címmel New Yorkban és hamarosan fellépek Los Angelesben is. Arról nem is beszélve, hogy nálatok, a Siófoki Palace-ban fergeteges műsort prezentáltam:) Remélem még el tudok jönni hozzátok és nemcsak a Balatonra. Mindezek mellett igazi fesztiválözön lesz, melynek állomásai: Global Gathering (London), Nature One (Németország), Mysteryland (Hollandia), Planet Love (Írország), Mykonos (Görögország) és ősztől Hollandia, valamint Anglia, azon belül is London. Hívtak még Tunéziába és Macedóniába is, mondhatom unatkozni szerencsére nem fogok.

Mindezek mellett jut idő szabadidőre, és azt mivel töltöd?
Persze azért a rohanó hétköznapok mellett pihenésre jut idő bőven. Pár évvel ezelőtt kipróbáltam a búvárkodást annak is a “scuba diving” változatát és bármennyire is meglepő szeretek olvasni. Amint csak lehet a szabad perceimet családommal és barátaimmal töltöm. Erről jut eszembe szeretem még a TV-sorozatokat, mint például a Hősök és a Kés/Alatt, a 24 c. akciósorozat pedig a nagy kedvenc. Beszereztem őket DVD-n így van idő megnézni, vagy felveszem videóra.

Mit tervezel a nem túl távoli jövőben?
Pihenést ezerrel:-) (nevet). Komolyra fordítva, dolgozom egy új előadói lemezen, ez teljesen új koncepció lesz, amely reményeim szerint sokakat megérint majd, akárcsak a mixlemezeim.

Térjünk vissza még egy picit Siófokra? Milyen benyomást tettek rád a magyar rajongók és miként készültél a fellépésedre?
Magyarországon pár éve léptem már fel az akkori Home Club-ban, és Siófokon is. Abszolút jó a benyomás a rajongtól. Szuper úgy játszani, vagy szetteket pörgetni, hogy egy csodálatos közönség vesz körül, éljeneznek, táncikolnak és jól érzik magukat. Ez nekem többet jelent, mint bármely kritika egy magazinban.

Mit üzensz portálunkon keresztül a fanoknak, zene szerelmeseinek?
Élvezzétek a showt, legyetek boldogok! Osszátok meg véleményeteket a hivatalos oldalamon, bármi legyen is az. Remélem jövőre veletek ugyanitt csapunk egy fergeteges bulit!

(Forrás: www.music.hu / Jónap Tamás)

1 megjegyzés:

  1. Visszasírom ezt a 2007es évet, Armin akkor még annyira nagy zenéket játszott! :(

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...