2010. július 13., kedd

Talla 2XLC And Resistance D - Techno Club Vol.4

Bár nem terveztem, hogy végigmegyek a technoklub sorozat egészén, de úgy érzem, hogy minden idők egyik legsikeresebb elektronikus mix kompilésönje megérdemel annyit, hogy blogunk is beszámoljon a legjobb részekről. A Technoclub negyedik epizódja azért is említésre méltó darab, mert jópár olyan zene szerepel rajta, ami anno "nagyot szólt". Az intró egyből megadja a hangulatot, ami ahogy azt a neve is elárulja elég hipnotikus darab. Limit Feat. DJ Memet 'Go!' -ja egy interpretációs szám, ami annyit tesz, hogy egy másik szám feldolgozása, mégpedig a Moby féle 'Go!'-é. Peter Fly szerzeménye nagyon pöpec. Nekem a régi letűnt pure trance zenéket jutattja az eszembe. Kár, hogy a trance ezen műfaja megszűnt, pedig igencsak szükség lenne rá még most is. A Liquid Art -os trekk egy hard trance -es alapokon nyugvó progressive trance szerzemény. M.I.K.E. aka Push mega klasszikusa az Universal Nation következik. Ezt a zenét nem nagyon kell ragozgatni, hogy "milyen" kvalitású zene, hiszen a műfaj egyik megkérdőjelezhetetlen alapzenéje. Criss Source 'Sunrise' -a is nagyon adja az ívet. Az elektro break -es 'Electronic Love' jó nagy váltás az előző számhoz képest. De nagyon mesteri. Aztán jön egy nagyon eltalált átkeverés, amit többször meghallgattam, és azt kell mondjam nem véletlen, hogy Talla az egyik legelismertebb dj a világon, mert valóban nagyon tud. Az 'I'm Rushin' -t Pulsdriver követte el, ami egy nem kissé slágerezős, viszont pont ettől jó. A 'The Top' -pal alapos pumpálásba kezd a mix. Hu, ez a szám alaposan meghájpoltatja az embert. Nem piskóta, mindig is imádtam az ilyen zenéket. Nade Dumonde 'Tomorrow' -ja is bazi nagy szám (aki még nem hallotta volna, az nyomban klikkeljen!!). De Lord Of Tranz Feat. DJ Hoxider közöséről a Trancestores -ról is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Az utolsó három szám tökéletes levezetése a mixnek. Sean Dexter 'Mankind' -je pedig megadja a kegyelemdöfést.
Nos, akkor nézzük, hogy milyenre sikeredett a második lemez. A felvezető zene nagyon jól sikerült, igazi hipnotikus légkört teremt. Nekem a második szám egy kicsit elvadultnak hat az intró után. De sebaj, nincsen gáz, mert még ezzel együtt is passzentos darab. Hardy Heller aka HH 'Planetary' -je az egyik kedvencem. Aztán jön egy kevésbé ismert klasszikus, Sil 'Windows' -a, amit DEA -ék újrakeveréséven tesztelhetünk le. A Human '98 Talla 2XLC és a Resitance D páros közöse szintén alapzene. Explizit 'Chorus Line 94' -jében egy sejtelmes női vokálkórus leledzik, ami valami eszméletlen nagyot üt! A mix hátralévő részében inkább az underground stílus kap helyet. Lava 'Din' -je és a break-es Motion Unit - My Mind -ja amit még érdemes lehet megemlíteni.
Összességében mind a két lemez tökéletesre sikerült. Az első mix slágeresebb, mellódikusabb, míg a második mix inkább az Undergorundosabb vonalat képviseli, ami szerintem az egyik legnagyobb mixek egyike, ebben a műfajban.

Talla 2XLC And Resistance D - Techno Club Vol.4

Label: Sony Music Media
Katalógus szám: SMM 491727 2, 491727 2

Ország: Németország

Megjelent: 1998

Stílus: Progressive Trance, Trance

Dj Mix: Talla 2XLC & Resistance D


Cd1 - Mixed by Talla 2XLC

1. Talla And Resistance D - Hypnotic (Talla's Intro)
2. Limit Feat. DJ Memet - Go! (Go To Hell Mix)
3. Peter Fly - Oriental Dream (Trance Atlantic Mix)
4. Liquid Art - Tracker
5. Push - Universal Nation
6. Criss Source - Sunrise
7. Envelope - Electronic Love
8. Slot Machine Allstars - Flashback II
9. Pulsdriver - I'm Rushin'
10. Elisir - The Top (DJ Alan Dexter Mix)
11. DuMonde - Tomorrow
12. Lord Of Tranz Feat. DJ Hoxider - Trancestores (Original Mix)
13. Plastic Angel - Schatten (Extended Version)
14. Sosa - Accelerator (D.J. Taucher Remix)
15. Sean Dexter - Mankind

Cd2 - Mixed by Resistance D
1. Talla And Resistance D - Hypnotic (Resistance Intro)
2. Joi Cardwell - Soul To Bare (Hornbostel Mix)
3. HH - Planetary
4. Sil - Windows (DEA "Confession Of A Window Cleaner" Remix)
5. Resistance D - Human 98 (Talla 2XLC Remix)
6. Unknown Origin - Be Yourself
7. Blackmaster - The Final Cut
8. Paragliders - Change Me
9. Explizit - Chorus Line 94
10. Tony H. - Zoo Future
11. Signum - Pressure
12. Lava - Din (3 Raum Remix)
13. Beat Pirates - Alte Schule
14. Motion Unit - My Mind
15. Clé - Klubland

1 megjegyzés: