2011. július 11., hétfő

Zeneajánló: Martin Roth - Deep Style EP

Martin Roth - Deep Style/Alacati [Anjunadeep]
Ezúttal rendhagyó módon egyetlen EP fogja az aktuális zeneajánlóm célpontját képezni. Az elkövető nem más, mint Martin Roth, aki ezúttal egy új hangzásban, deep house-ban próbálja ki magát. Mint ismeretes az öreg Martin (legalább is a képeit elnézve letörölhetetlen nyomokat hagyott az arcán a konstans éjszakázás - a szerk.) anno a trance kommerszebb, hard válfajával kezdte az ipart űzni, olyan álnevek alatt, mint a Y.O.M.C., az M.R. (a 'Life On Mars' volt egyik nagy dobása Dj Wag oldalán), Julian D'Or (The Driver Project 'Join me'-jéből - eredetileg Him - készített remixe elég sok válogatást megjárt). Aztán szépen letisztult a zenéje, ami elhagyta hard jellegét és a progressive trance irányába mozdult el. 2004 környékén ihletett formában alkotott, gyakorlatilag a fél Blank & Jones életművet új alapokra helyezte (később jött a 'Catch', a 'Miracle Cure' és néhány közös studiómunka), elég csak a 'Perfect Silence' két különböző remake-jére és a 'Mind Of The Wonderful' remixére gondolni. Sűrű bassline-jára sodró, eufórikus trance dallamok rétegződtek, mesterien kikeverve. Olyan nevek kérték fel egy-egy remixre, mint a Paul Van Dyk, Jose Amnesia ('Second day', de jó kis zene volt), Schiller vagy Solarstone. Aztán kicsit megfáradva a grandiózus hangzástól átruccant a progressive alapokon nyugvó electro/minimal/tech világába, és milyen jó tette, hiszen ez is jól állt neki ('Verloopt in Berlin EP'). Persze nem kerek a világ változás nélkül, így 2011-ben a deep house jegyében írta tovább Martin az EDM-történelemkönyvét.
Jelen EP-ről a 'Deep Style' már hónapokkal ezelőtt a Jaytech és James Grant féle 'Anjunadeep 03'-as dupla mixen debütált, s már akkor is magasan kiemelkedett a label friss zenéi közül. Egy lehelet finom percussion-nel felvértezett groove vezeti fel a történetet, miközben egy, a háttérben sunnyogó, lefilterezett string alig várja, hogy előbukkanjon. Félidőtájt a zongoradallam is beköszön az emberesre megírt kiállásban, majd szépen utazunk tovább. Nagyon komplexül szól, mégis egyszerű felépítésű track.
Az 'Alacati' az ismeretlenek nyugalmával kezdi el útját a lejátszóban. Itt a bassline egyből a hátára vesz. Mielőtt elfáradna a fejünk a heves bólogatásban jön a string és szinti egyvelege egymásba folyatva, ami a lelkünk legmélyebb bugyrába égeti bele magát. A dallamvilága miatt még ütősebb, mint a 'Deep Style', s egyaránt ideális környezetre találhat egy deep vagy akár egy progressive szettben is.
A nagy hangzásváltások embere amihez ér az arannyá változik. Ez az EP az elmúlt időszak legkellemesebb deep house megjelenése, szóval mindenképp nézzetek rá! 10/10!

Martin Roth - Deep Style/Alacati

Label: Anjunadeep
Katalógus szám: ANJDEE116D

Megjelent: 2011. július 4

Stílus: Deep House

Producer: Martin Roth


Tracklist:
1. Deep Style (8:00)
2. Alacati (9:00)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése