2011. december 4., vasárnap

Albumajánló: Cj Peeton - Mesmerized LP

Egy újabb mérföldkőhöz érkezett a Stellar Fountain Records. A hivatalosan 2011. december 26-án megjelenő hatodik release-szükkel az első nagylemezüket bocsátják útnak a fiúk a promo pool-ok és e-zeneboltok meghódítására. Talán nem meglepetés, hogy az első LP-t olyas valaki jegyzi, aki már több színtéren is letette a névjegyét, s otthonosan mozog szinte minden stílusban. Ez az illető nem más, mint Cj Peeton.
Az album szerződtetésének a története a következő volt. Ottó pár hónappal ezelőtt feltöltött egy videót a youtube-ra, melyben a megjelenésre váró 'Mesmerized LP'-jének a számait prezentálta. A cumóra akkor még senki sem jelentkezett be. A Stellar élve a lehetőséggel és a személyes ismertséggel azonnal lecsapott a minőségi hallgatni valóra. Azért itt ki kell emelni, hogy Ottó maximálisan partner volt a közös munkában, s úgy adta oda az albumot, hogy tudta a Stellar még újnak számít a piacon, s ezzel azt a kockázatot is bevállalta, hogy a kis label révén nem jut el majd annyi emberhez a zenéje, mintha egy major kiadóval szerződött volna le. Persze kockázat nélkül nincs nyeremény sem! Az első pár beérkezett feedback alapján bátran mondhatjuk: sokak kedvence lesz ez a lemez, mivel több stílust ölel fel és zeneiségével messze kiemelkedik a felhozatalból.
A 'Mesmerized Pt 1' szép intro után törtütemmel kedveskedik, miközben az atmoszféra és a a csodaszép zongorafutam gondoskodik a hipnotizálásunkról. A 'Mesmerized Pt 2' ott folytatja, ahol az első rész abbahagyta. Itt is a tört adja a sodrást, mellé a piano és a háttérben dolgozó string-ek pedig ismét ellentmondást nem tűrően varázsolnak elénk egy imádni való miliőt. A 'Cold As Ice' meglepetése, hogy Ottó dubstep alapokra helyezte a jazzy feeling-ű textúrákat. Hogy ez a kettő milyen jól szól együtt, azt ti magatok is lecsekkolhatjátok! A 'Levitation' maga a megtestesült nyugalom, a béke szigete, egy hely, ahová elbújhatunk a világ elől. A 'Weird Nature' dallamával Chicane legszebb éveit idézi meg a hallgatóban, majd a természet hangjai is beszállnak az utazásba. Ezt de szívesen hallanám egy Cafe Del Mar válogatáson! A 'Chill At The Beach-el veszi kezdetét a táncoltatós szekció. A forró dallam és az abszolút nyári hangulat magasan viszi a prímet, mindez deep house struktúrába öntve. A 'Flowers' némi elektrót is odtesz a baseline kísérőjeként, egyébként maga a kiállás komolyzenei szerzőket meghazudtoló komplexitásával hívja fel magára a figyelmet. A 'Slave Of Dreams' a 'Mesmerized' part-ok hangulatához kanyarodik vissza, a kiállásban itt is megvilágosulunk, ez az igazi zenei mennyország! Az 'Utopia Sounds' vidám akkordjaihoz funky gitár riffek is simulnak, ami hallatán a lazulást és a gondtalan szabadságot asszociáljuk.
Nagyon profi anyagot hozott össze Cj, ami ideális ajándék lehet a karácsonyfa alatt! Még a végén az ősök is táncra perdülnek tőle!

Cj Peeton - Mesmerized LP

Label: Deep Zone
Katalógus szám: SFR 006
Megjelenési dátum: 2011. december 26
Stílus: Chill Out, Dubstep, Deep House
Producer: Szattelmayer Ottó aka Cj Peeton

Tracklist:
1. Mesmerized Pt 1. (6:53)
2. Mesmerized Pt 2. (7:46)
3. Cold As Ice (Instrumental Mix) (5:23)
4. Levitation (6:22)
5. Weird Nature (6:57)
6. Chill At The Beach (6:08)
7. Flowers (6:26)
8. Slave Of Dreams (6:48)
9. Utopia Sounds (6:36)

CJ Peeton - Mesmerized P1 (Original Mix) - preview- SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Mesmerized P2 (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Cold As Ice (Instrumental Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Levitation (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Weird Nature (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Chill At The Beach (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Flowers (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Slave Of Dreams (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

CJ Peeton - Utopia Sounds (Original Mix) - preview - SFR006 by Stellar Fountain Records

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    CJ Peetontól hallottam pár zenét , gondoltam belehallgatok ebbe az EPbe is. A Chill at the Beach gyönyörű, nagyon kis fülbemászós zene, nagyon illúzió kellető számomra.

    Egyébként találtam egy interjút Arctic Night al, ez ritkaság szerintem , főleg Alexander Kolodeznyy (Arctic Nigt) tól, angol nyelvű természetesen. Tudtok adni egy e-mail címet elküldöm a linket. Gondolom szeretne pár ember olvasni a munkájáról:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik a lemez. Számomra az év legkellemesebb meglepetése volt.

    A greyloop@freemail.hu-ra várom az interjút. Én is kíváncsi vagyok rá :-D

    VálaszTörlés