2011. december 18., vasárnap

EP ajánló: Dio S - 3rd Child

Immár a hetedik Stellar Fountain kiadvány készülődik meghódítani a e-zeneboltok virtuális polcait. Dio S aka Dionisis Sternaras nem számít már ismeretlen névnek a szcénában, hiszen eddigi release-szeit olyan ismert figurák "lájkolták", mint Eric Prydz, Kosmas Epsilon, Chloe Harris és Cid Inc. Dio S karrierje hazájában Görögországban lemezlovasként kezdődött még 1995-ben. Már ekkoriban is egyedi ízléssel válogatta és pakolta egymás után a bakeliteket főleg a lélekkel teli, de haladó szellemiségű house farvizén, megspékelve mindezt némi techno feeling-gel. 2005-ben adta producerkedésre a fejét, s mint azt a fentebb mellékelt ábra mutatja ez nem bizonyult rossz húzásnak. Az évek során olyan kiadóknál jöttek ki a produkciói, mint a Method, a Soho Music Movement, az Atlant Digital, a Solid Fabric, a Maktub, az Epsilon Trax, a Sick Watona és a Baroque. Erre az impozáns listára iratkozik most fel a Stellar Fountain.
A '3rd Child' eredetije egy különleges groove-val ellátott house szerzemény. Ez persze még önmagában kevés lenne a sikerhez. Dio hozza a rá jellemző deep-es textúrákat is. A kiállásban aztán minden kiszáll, s egy lefolytott breakbeat betéttel karöltve egy figyelemre méltó string dallam bújik elő a filter mögül. A folytatásban is még találkozunk plusz meglepikkel, például egy xilophon is felcsendül, ami hallatán én egyből a nu jazz-re asszociáltam.
The Stain aka Bán Zoltán verziója is megér egy misét. Vagány tech house alapra helyezte az eredeti textúrákat, persze a rá jellemző lélekemelő deep-es attitűddel ügyesen keverve. A baseline itt is viszi a prímet, utat találva a gyomrunk irányába, már ha valami dögös soundsytem-en döngetjük az ominózus darabot. Sub nem marad szárazon! Must have! A megjelenés tehát 2012. január 9! Kéretik bejegyezni a határidőnaplókba!

Dio S - 3rd Child

Label: Stellar Fountain
Katalógus szám: SF 007
Várható megjelenés: 2012. január 9
Stílus: House, Deep House
Producer: Dionisis Sternaras

Tracklist:
1. 3rd Child (Original Mix) (9:04)
2. 3rd Child (The Stain Remix) (7:12)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése