2012. április 17., kedd

Szókimondó szövegek pörgős alapokon

A vulgáris dalszövegek főleg a rap/hip-hop műfajokban számítanak bevett formulának, egyfajta önkifejezésnek. Az elektronikus tánczenében is felbukkan jó pár shit, fuck és bitch, ami sokszor igencsak feldobja az adott track monotonitását. Ezúttal pár szemléletes, s egyben szellemes példát gyűjtöttem össze nektek a témával kapcsolatban.

Ray Krebbs - Fuck That
Egyik személyes kedvencem Ray Krebbs (amúgy Milk & Sugar)  - nem a Dallasból ismert cowboy - 'Fuck That'-je, amiben arról panaszkodik, hogy a hétköznapi élet szarságai megviselik: a szomszéd mindig leveteti a hangerőt, a rádió ugyanazokat a zenéket ontja, a ronda fiúk pedig a modell csajokkal akarnak riszálni. Vidám house, vicces szöveggel, felszabadító káromkodással és oldskool szinti hangokkal. Persze azt is illik megemlíteni, hogy ez a darab nem minden előzmény nélküli, hiszen Sagat 1993-as 'Funk Dat'-jét használta fel.



Chicago Jaxx - Dirty Bitch
A csúnya beszédben még mélyebbre süllyed Chicago Jaxx (aka Marc et Claude & Jürgen Driessen) 'Dirty Bitch'-e, amiben egy férfi "színes és változatos" prezentációt végez a segg-szar-kurva szinonimáiból. Szikár techno acid-del nyakonöntve. Nigga fuck shit!



Miss Kittin vs The Hacker - Frank Sinatra
Miss Kittin és Hacker a celeb élet napfényes oldalát méltatja - bulik, kaviár, pezsgő - , majd valahonnan Frank Sinatra neve is előkerül: "Do you know Frank Sinatra? He's dead, dead..." Suck my dick, kiss my ass! Szegény Frank! Danny Tenaglia GU Athén mixén is ott figyel! Beteg egy zene.



Fatboy Slim - Star 69
Mindenki totál kész volt, amikor a big beat császár Fatboy Slim aka Norman Cook előrukkolt ezzel a szigorú klubtechno-val a 'Halfway Between The Gutter And The Stars' című albumán. A szövegben fuck-oznak kegyetlenül, gyanítom emiatt is lett belőle megahímnusz!



Phats & Small - Respect The Cock 

Ki hinné, hogy a slágerbarát Phats & Small formáció előrukkolt egy underground darabbal, amiben Tom Cruise a farok iránti tiszteletre szólít: "Respect The Cock"!? Pedig igen, a tételmondattal azonos címet viselő tribal house tétel igazi ritkaságnak számít. Tom állítólag letiltotta az official release-t, így csak white label-en adták ki. Kemény!



Charlie Lownoise & Mental Theo - Ultimate Sex Track
Menjünk hardcore-ozni! Charlie Lownoise és Mental Theo közösében az 'Ultimate Sex Track'-ben egy pornószínésznő vall, hogyan fogja két barátját elintézni az ágyban. Check the penis up and down! A turbó tempó és a tipikus holland mellow hardcore elemek ütős egyveleget alkotnak együtt.



További vonatkozó darabok



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése