2012. április 3., kedd

Albumajánló: Marc O'Tool - Serious

A német Marc O'Tool viszonylag hosszabb hallgatás után harmadik szerzői albumával a 'Serious'-szal tér vissza az elektronikus tánczene porondjára. Emberünk fénykorát 1999-2004 között élte, majd rövid inaktív szakasz után ismét nekilátott stúdiózni. Korábban trance, psy és prog track-eket köszönhettünk neki, manapság már inkább tech és deep nótákat írogatott. Mindkét stílus szemrevalóan keveredik egymással a most bemutatni kívánt LP-n is.
A nyitó 'Serious Intro' analóg hangzásával és szimfonikus áthallásával  kellemes löketet ad a továbbiakhoz. Az 'I Know' a deep felségterületen pecázik, a zongora takarásából szépen elbújik a sodró melódia, amihez egy női hang társul, az 'I know' rigmust ismételve. A 'No Need To Worry' remek, érzelmes soulful house téma Stu Patrics mélázós, bársonyos vokáljával megtámogatva. A 'Feel So Good' kimértebb az eddigieknél, egy agresszív melódia bújik elő a filterből, acid-es hatást keltve, ellenpontként Marc Vision skandálja a magáét. A 'Party 1994' dallama már egyből ismerős, mégpedig az Inner City 'Good Life'-jának fő szintitémáját kapjuk újracsomagolt köntösben. A Criss Source-szel közös 'What Is Up' lendületes house téma,némi funkyval a háttérben. A kiállásban érkező feka szövegfoszlányok tovább árnyalják a képet. A 'Take Me To The River' kicsit olyan, mintha a 'Party 1994' került volna újra a lejátszóba, sebaj, újra 'Good Life'-ozunk egyet! A 'You Got It' zongorás house-a modern köntösben Christian Hinzer vokáljával sem okoz csalódást. Az 'I Call You' hangzásilag folytatja a 'You Got It' vonalát, amit elegyít a 'Serious'-ban felvázolt nagyzenekari feeling-gel. A 'The Final' végre egy kicsit bátrabban nyúl az összetett dallamokhoz, miközben a kiállás igazi adrenalin bombaként hat ránk. A záró 'Reason Why' éteri vonósai szépen idomulnak a nyers elektonikához, Sarah McKenzie vokálja pedig végre megtöri a férfiuralmat énekesi fronton. A lemez üde színfoltja ez a produkció.
Összességében kellemes albummal gazdagodhatunk, ha a 'Serious'-t beszerezzük. Talán kicsit túl minimál, és light-os ahhoz képest, amit Marc-tól megszoktunk, de mint tudjuk változnak az idők és az ízlések is. Kiindulási alapnak jó a jövő Marc O'Tool hangzásának kialakításához, ennek tükrében 7,5/10-et kap most tőlem.

Marc O'Tool - Serious

Label: Circle Music
Katalógus szám: CIRCLE012-2
Ország: Németország
Megjelent: 2012. március 23.
Stílus: Tech House, House
Producer: Marko Iletchko


Tracklist:
1. Serious Intro 05:39)
2. I Know (8:21)
3. No Need To Worry feat. Stu Patrics (6:47)
4. Feel So Good (6:02)
5. Party 1994 (6:30)
6. What Is Up (6:18)
7. Take Me To The River (8:06)
8. You Got It (5:33)
9. I Call You (6:51)
10. The Final (7:56)
11. Reason Why (7:44)
12. Marc O' Tool - Serious (Continuous Album Mix by Marc O'Tool) (62:19)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése