2011. május 29., vasárnap

Tropical Highlight múltbeli gyöngyszemei

A minap szereztem be ezt a gyöngyszemet, de eléggé meg voltam lőve a háttérinfókkal kapcsolatban. Olyan, mintha ez egy égből pottyant lemez lenne! Szóval akkor ennyi handicap-pel lássunk neki egy trópusi túrának.
Joao Guilherme Sheffer egy megáltalkodott zseni. Ami ma Christos Fourkis a görögöknek, az Sheffer a braziloknak. Atmoszférikus, tribal elemeket vastagon tartalmazó zenéje igazi kuriózumnak tekinthető a minimalizálódó világban. Jelen albuma valószínűleg nem más, mint egy best of a kiadatlan zenéiből. Miből gondolom? A cím is utal némi visszatekintésre az időben ('Regressive'), valamint a tíz track után megtalálható a keletkezési évszám. 2002-től kezdve 2011-ig repülünk, évenként egy mesterművet kapva.
Miután kétszer végigpörgettem a lemezt úgy döntöttem, hogy rendhagyó módon nem track-enként, hanem egészében értékelem a hallottakat. Szerencsére Panda-éknál nem felejtettek el dögös zenéket írni. Az utóbbi időben elég sekélyes dolgokkal rukkoltak elő, node Joao a label főnök most biztosított arról, hogy megmaradtak a minőség keskeny ösvényén. Valami hihetetlen mennyire egyben van az LP, annak ellenére, hogy minden track teljes terjedelmében élvezhető. A búgó groove-ok, a szabadjára engedett ütősök, az elménket egy távoli világba repítő dallamvilág, s néhány "kimintázott" vokálfoszlány jelentik egybegyúrva az erejét a lemeznek. Néha beúszik egy elektromos gitárszóló, ami valahol az álmodozós Sultan-G-Pal-Tonedepth vonalat idézik meg, modernebb köntösben. Azt hiszem kár is a szót fecsérelni: világszínvonalú munka, ami ott kell virítson minden house rajongó gyűjteményében, 9/10-et kap tőlem. A promója viszont lehetett volna masszívabb, ezért jár az egy pont levonás. Kiemelkedő zenék: Mind.

Tropical Highlight - Regressive Life

Label: Panda Records
Katalógus szám: PND0084
Megjelent: 2011. május
Stílus: Deep house, Progressive house
Producer: Joao Guilherme Sheffer

Tracklist:
1. We Can Fly (7:14)
2. Dark Intense (8:40)
3. Water House (9:11)
4. The Breeze (8:55)
5. Deep Water (7:10)
6. 33 Degress (8:14)
7. Dark Angel (10:10)
8. Come On Over (8:22)
9. Visual Effects (9:31)
10. Touch The Sky (8:44)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése