2011. május 1., vasárnap

Nick Warren rendesen odapakol a Balance 018-on

Kicsit úgy vagyok a mostani Balance ajánlóval, hogy kénytelen vagyok odamondani a fanyalgóknak a magamét (igen, elég sok online kritikus húzta le még a megjelenés előtt ezt a duplát - a szerk.). Egyrészt: mindenkinek ki van a lelke, hogy miért éppen a sokat látott és tapasztalt, dj-ként és producerként is legendaszámba menő Nick Warren-t kérték fel mixernek. Hát miért? Mivel a Hope Recordings A&R menedzsere, s mellesleg világjáró dj tökéletesen tudja, hogy milyen nevek és zenék pörögnek a szcénán belül. Rutinos és mindig képes a megújulásra. Másrészt: rendben van, hogy az eddigi részek elég művésziek voltak, ezen darab pedig sokaknak túl mainstream a tracklista alapján, de ezért a Balance sorozatot egyengető Szerintem néha pont a túlcsicsázott dolgok az idegesítőek. Harmadrészt: a house progressive-ként csúfolt ága némi vérfrissítés után legalább már 2-3 éve újra szedi áldozatait, nem új keletű dolog. De revival-nak se nevezném, hiszen sok új elemet is magába olvaszott, ez már valami más, mint ami dübörgött az ezredfordulón.
Na, de hogy ne csak a mérgelődésemet vessem papírra, állíthatom a fentebb megszólított emberek most sajnálhatják, hogy ilyen-olyan előítéleteik miatt kihagyták ezt a kiadványt. Az egyes lemez pille könnyen nyit, zsinórban három kedvencet is találtam itt (Ormatie 'Only', Spieltape 'Morning paper', Underset 'Berlin'), aztán az extázisba kergető törzsi szeánsz (Fiord 'The tribe has spoken') után a mélyebb, csavarósabb darabok úsznak be a képbe. Paul Hazendonk valami elképesztő megoldásokat dob be, Eelke Kleijn 'Monkey Movin'-ja nemcsak Markus Schulz-ot igézte meg, Jamie Anderson-ék se fukarkodnak a húzós groove-okkal. Nick a lemeznek sajátos ízt is igyekezett adni: két friss zenéjét és egy vadiúj remixét is hadrendbe állította. A 'Flowers'-t Norman Feller vette gondozásba, naná, hogy dögös deep house lett a végeredmény. A Nomad In The Dark formáció sötét, acidtől sem mentes 'Drones'-sza vezet be a lemez finisébe. Franck Orff 'Hibiscus'-sza pedig a Ryan Davis-től ismert szinten produkálja a melankolikus tech vonalat. A záró 'Tickless' révén pedig megismerünk egy újabb deep-prog-ban utazó tehetséget, név szerint Giorgos Gatzigristos-t.
A kettes diszken ott folytatjuk, ahol abbahagytuk korábban, a Tripswitch, Julio Largente és Beat Factory darabjai rendesen utaztatnak. A négyes számnál pluszban jól érezhetjük magunkat, hiszen hazánk büszkesége Lank festi a hangképeket a tőle megszokott mesteri módon az 'Aint no problem'-ben. Grat Peti. Yamil Colluci kicsit visszavesz a szigorból, egy könnyed, zongorás-utaztatós produkcióval kedveskedik nekünk. Victoria R már a 'Cosmos'-ba repít, Solee pedig visszaránt a keményebb hangzások világába, a basszus csak úgy süvít. Persze ez nem egy veretős kiadvány, szóval ismét a deep cuccok felé fordulunk. Steve Mill és Steven Libby stílusgyakorlatot tart, a hogyan készítsünk felejthetetlen deep house darabok című tantárgyból. Warren és Solee közösködését már anno a 'Float Away'-ben hallhattátok, a kiállás kinyírós. Zárás gyanánt az argentin fenegyerek Pablo Acenso maradt, aki nem árul most se zsákbamacskát, a 'Bread'-ben szépen hozza azokat az elemeket, ami miatt egyedi és ami miatt szeretjük a munkásságát.
Nézzük a tényeket. Nick ezúttal is megmutatta, hogy jó dj. A mixek ívei szépek, a beválogatott zenékkel sincs gond, sőt még a tehetségkutatás is szem előtt lett tartva. Jah, és van aki már előre sziszeg a 19-es Balance-szal kapcsolatban? Az is jó lesz, Henry Saiz neve a garancia erre! A mostani dupla 8/10-et kap tőlem. Nick remélem még sok hasonló finomsággal lepsz meg minket!

Nick Warren - Balance 018

Label: EQ Recordings
Katalógus szám: BAL002CD
Megjelent: 2011. április 25.
Stílus: Progressive House, Tech House
DJ mix: Nick Warren

Cd 1
1. Ormatie - Only (4:47)
2. Spieltape ft Shamil - Morning paper (6:49)
3. Underset - Berlin (5:44)
4. Fiord - The tribes has spoken (6:14)
5. Paul Hazendonk - My addiction (6:12)
6. Eelke Kleijn - Monkey movin' (5:27)
7. Jamie Anderson and Owain K - Without sound (6:26)
8. Nick Warren - Buenos Aires (Terry Lee Brown Jr. remix) (5:48)
9. Nomad In The Dark - Drones (Send me) (8:05)
10. Franck Orff - Hibiscus (7:44)
11. Giorgos Gatzigristos - Tickless (7:48)

Cd 2
1. Tripswitch - Collider (Nick Warren remix) (9:20)
2. Julio Largente - Darkened underpass (5:26)
3. Beat Factory ft Stamina - Let's take a walk (6:27)
4. Lank - Ain't no problem (5:55)
5. Yamil Colucci - Bristol warm (7:12)
6. Victoria R - Cosmos (6:55)
7. Solee - Aragorn (10:14)
8. Steve Mill - Someday (7:23)
9. Steven Libby - 80D Test (5:20)
10. Nick Warren - Flowers (Solee remix) (6:30)
11. Pablo Acenso - Bread (6:13)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése