2010. július 17., szombat

Talla 2XLC Calls Moguai Presents Technoclub 8.

Talla a technoclub nyolcadik lemezén a svájci Moguai -al veszi fel a kontaktot. Az első korong zenei hanganyagát szokásosan Talla veszi kezelésbe, majd a második lemezen Moguai vitézkedik. De hogy milyen is ez a két mix, arról a következő sorok számolnak majd be.
Olyan nagyon nem szoktam említést tenni az albumok bortóiról, de most ez esetben kivételt teszek, és mondok pár jó szót. Ami számomra egyből szembetűnik az a sárga szín, ami mondhatni elég vidám. A második dolog (ami a címbéli "Calls" kifejezésre utal) Talla és Moguai (valószínűleg) éppen egymást hívják telón. Nekem borító és a cím alapján egyből hitelesnek tűnik a mix. És végül sokat nem is tévedtem, mert valóban minden szám a helyén van, és a zenei felhozatal is remek. Talla intrójával szépen indul a mix, majd Da Hool érkezik az egyik legszebb trance számmal a 'Traum' -mal. A mix következő csúcspontja Oliver Lieb kibernetikus hangzású trance ópusza a 'Subraumstimulation'. Roberto Scilatti loop controll-os 'Exceptionally Beautiful' -ja a másik nagy zene. Az első mix szépen építkezik, és változatos trance zenékkel van telepakolva.
A kompilésön második mix lemeze nagyon briliánsan kezdődik. Az egyik legjobb intrózás. Nekem csak akkor szakadt le az állam amikor észrevétlenül bekúszott a harmadik szám. Nahát mindenre gondoltam, de erre nem, hogy Moguai ilyen jól tud mixelni!! Egyébként Marino Massimo zenéje az 'Only One' hangulatilag baromi jól illeszkedik a mixbe. A King Of Rock és a Firecracker közti átmenet szintén nagyon jól sikerült. Timo Maas 'Der Schieber II' -je underground feeling-et sugall. A Back To life nagyon kellemes nóta. Sasha 'Xpander' -je az egyik legnagyobb progressive elszállás. Delerium 'Silence' -ét egy nem minden napi átiratban hallgathatjuk meg. Feel High -nál dobunk egy hátast. Pascal F.E.O.S. nagyon nagyot remixelt. Slapbag is bitang nagyot szól! Stone Factory 'Sunset-jénél már érezni a mix levezetését. De hoppá, bedurran az Ultra Vixens, és csak nézünk egy nagyot! No, erre szerintem nem számított senki sem. Remek zárás! Talla mixe nagyon baró lett, de Moguai mixe mellett eltörpül. Első mix 8/10, második mix 10/10 (utóbbi az egyik legjobb mix!! amit valaha hallottam).

Talla 2XLC Calls Moguai - Techno Club Vol. 8

Label:
Dance Division
Katalógus szám:
DAD 496047 2
Ország: Németország
Megjelent: 1999

Stílus: Progressive Trance, Progressive House
Dj Mix: Talla 2XLC & Moguai


Cd1 - Mixed by Talla 2XLC
1. Talla 2XLC Calls Moguai - Talla's Intro
2. Da Hool Pres. Central Love II - Traum
3. DJ HMC - Electronic Energy
4. Triple Concept - Tone Twister
5. Globe Masters - The Globe Anthem
6. Nova - Welcome To The Future (X-/Tended Mix)
7. Oliver Lieb - Subraumstimulation (Main Mix)
8. Misar vs. DJ Frost - The Place (Frost's Attack)
9. Mario Più & Mauro Picotto - Imperiale (Merry Christmas Mr. Lawrence) (Sole Rosso Mix)
10. The Blackmaster - Club Confidential
11. Vectrex - Meteor (Fridge Mix)
12. Hypetraxx vs. D-Cay - Interceptor (D-Cay Mix)
13. Loop Control - Exceptionally Beautiful
14. DJ Tom Stevens vs. Fridge - Outface 2000
15. Endymion - Running

Cd2 - Mixed by Moguai
1. Talla 2XLC Calls Moguai - Moguai's Intro
2. Frankie Bones - The Way You Like It
3. Marino Massimo - Only One
4. Dial M For Moguai - King Of Rock (DJ Moguai Mix)
5. Doc In The Box - Firecracker
6. Timo Maas - Der Schieber II
7. DJ Arabesque - Serendipity (Mas Mix)
8. Baby Doc & S-J - Back To Love
9. Sasha - X-Pander
10. Delerium - Silence (Original Fade Sanctuary Mix)
11. Outbreak - Backwards (Nick Base Remix)
12. Resistance D - Feel High (Pascal F.E.O.S. Treatment)
13. Stefano Libelle & HH - Slapbag
14. Stone Factory - Sunset
15. Thomas P. Heckmann & Marc Romboy - Ultra Vixens

2 megjegyzés:

  1. hát ez a Moguai nagyon tud! kár, hogy manapság már nem érezni a munkáin azt a fajta atmoszférát, mely korábban őt jellemezte :(

    VálaszTörlés
  2. Hát, nem tudom, de nekem elsődlegesen nem a mixeinek az atmoszférája tetszett meg, hanem az a sajátos / bravúros keverési technika ami Moguai -t jellemezte. Persze azért (kétségtelenül) mindegyik Moguai mixben van vmiféle légkör, hiszen ha nem lenne, akkor nem sokat érne egyik mixe sem. :p

    VálaszTörlés