2010. július 12., hétfő

Technoclub vol 2.: Talla és Tom Wax találkozása

A híres neves Technoclub mix sorozat második részét Talla 2XLC és Tom Wax keze munkája dicséri. A vol 1. -hez képest a koncepció ezen album esetében is ugyanaz marad, vagyis hogy az aktuális klubslágereket egy dupla diszkes formába, összemixelve a hallgatók elé tárni. Az első korongon Talla ténykedik, míg a másodikon Tom Wax mixelési tudását tesztelhetjük.
Az egyes diszk bevezetője nem túlzottan nagy hókusz-pókusz, egy kis mosrcogás, pár effekthanggal kiegészítve, de végül is panaszra semmi okunk, mert indításként tökéletes. Hát az átkeverés sem egy nagy durr az első és a második szám között, ugyanis, ahogy vége az intrónak, azonnal belecsap a jóba. Ettől függetlenül nekem nagyon tetszik. Ebből is látszik, hogy nem minden azon múlik, hogy valaki milyen jól tud keverni, hanem hogy mennyire ötletesen rakosgatja egymás után a zenéket. Hangulatilag tökéletesen illeszkedik egymásra a két zene. Egyébként a Workstation -ös zenéhez a remixet M.I.K.E. készítette. A harmadik zene beúsztatása már nagyon profi, itt aztán tényleg nagyon el van találva minden. És persze az sem mellékes, hogy micsoda nagy zenét hallgathatunk. Lustral -ék 'Everytime' -jából a Nalin & Kane páros fabrikált egy ütős klaszikust. A nyárias hangulatnak itt aztán adunk rendesen. Da Hool 'Bora Bora' -jánál kicsit elidőzünk. Nagyon nagy zene volt 2000 előtt, jó visszautazni kicsit az időben. Opus 808 is remek darab, a címén persze el lehetne vitatkozni. Az első korong nagyon egyben van, és szerintem ebben a nagy nyári kánikulában, ami most van, nagyon jó hallgatni ezeket a régi nagy zenéket.
Hogy őszinte legyek kicsit félve raktam be a második cd-t az első diszk meghallgatása után. Félelmem persze alaptalan volt, mert már az intró utáni zene egyből megyőző volt. Lemon 8 'House' című zenéje penge darab. Bár az első két szám inkább trance, mint house, de a harmadik számtól kezdve igen erősen kiérződik a mix house felé tolódása. Grooveyard - Mary Go Wild -nál szinte örömkönnyeket hullatunk. Hatalmas nagy zene, ha ez idáig nem pattantunk volna fel a székről, akkor most itt az ideje, hogy egy kicsit megtornásztassuk a lábainkat. Wax Scientists - Shadowman -je is csodás, kicsit hard trance-es, technos darab. A Paco Di Bango's World is kegyetlenül szól. Kicsit hatásvadász, de pont az benne a nagy. Én nem tudom mi játszódhatott le a Tom Wax fejében amikor az utolsó két számot elkezdte egymásra pakolni, ez a két zene (főleg az utolsó) annyira zúzós, nehéz darab, hogy elsőre úgy érezzük, hogy kilógnak a sorból. Wax érdemeiből ez persze semmit sem von le, mert a második korong is remekül egyben van.

Technoclub Vol 1. - Talla 2XLC meets Tom Wax

Label: Sony Music Media
Katalógus szám:
SMM 489622 2, 489622 2
Ország: Németország

Megjelent: 1998

Stílus: Progressive House, Trance, Techno

Dj Mix: Talla 2XLC & Taucher


Mixed by Talla 2XLC
1. Talla Meets Tom Wax - NRG (Talla Intro)
2. D.J. Looney Tune* - Workstation (Work Da Remix)
3. Lustral - Everytime (Nalin & Kane Remix)
4. Fumee - Ultra Light (Verte Mix)
5. Marino Stephano - Invaders
6. Da Hool - Bora Bora (Club Mix)
7. Komakino - Man On Mars (Talla 2XLC Remix)
8. Limited Growth - No Fate (Quadran Remix)
9. Plastic (18) - I Am Addicted (Talla 2XLC Mix)
10. Opus 808 - Winter (Allegro Mix)
11. Yves De Ruyter - The Rebel (D.J. Randy Mix)
12. Terry Bones - Dreaming (Kalpa Mix)
13. Delicious Delight - Forever Mine (D.J. Errik Mix)
14. B.B.E. - Desire (Full Forces Club Mix)
15. Hand's Burn - Vision Of Life

Mixed by Tom Wax
1. Talla Meets Tom Wax - NRG (Tom Wax Intro)
2. Lemon 8 - House (2nd Version)
3. Double 99 - Ripgroove (Original Mix)
4. Run DMC vs. Jason Nevins - It's Like That (Drop The Break Mix)
5. Citizen X - Lonely Days (Drum Mix)
6. Anne Clark - Sleeper In Metropolis (Hardfloor 97 Mix)
7. Electric Nature - The Electric Nature (Original Mix)
8. Grooveyard - Mary Go Wild (Original Mix)
9. Wax Trax III - Fusionic Tubes
10. Wax Scientists - Shadowman (Extended Mix)
11. Equator - Secret Silence (Aquaplex Remix)
12. Boy - A Paco Di Bango's World (Junk Project Mix)
13. D.J. Slug - Forerunner (Part 1)
14. Thomas Chrome - Burn Rubber Burn (Burn Out Mix)
15. Speedy J - Pannik

1 megjegyzés:

  1. Ez a dupla nekem is megvan kiírva audio cd-re. Talla mixében nem nagyon tudok belekötni, profi munka. Tom Wax része elsőre annyira nem tetszett, mert kicsit össze-vissza csúszkál a hangzások között, de jópár tesztelés után nagyon megfogott ez a hektikusság. Van itt minden, mint a jó boltban: hard trance, acid, speed garage, hip house, techno. Azért azt csak halkan jegyezném meg, hogy a sorozatnak a minap jelent meg a 33-ik része, de a Vol. 20 fölött már nem igazán tartották a kezdeti magas színvonalat.

    VálaszTörlés