2011. október 31., hétfő

Égjen az emlékezés gyertyája az elhunyt dj-k emlékére is!

Emberek, így sajnos ők se halhatatlanok, viszont művészetük révén olyan emlékdarabokat hagytak hátra az utókor számára, ami miatt örökre emlékezni fogunk rájuk. A Halottak napjához közeledvén eme cikk kíván röviden, de méltó emléket állítani az elhunyt lemezlovasok és producerek emlékére. A lista korántsem teljes, ezt most nézzétek el nekem!
Korábban egy írásunk már foglalkozott ezzel a témával (LÁSD: ITT!). Akkor négy elhunyt producer/dj munkásságát tekintettük röviden át, így került fókuszba Tony De Vit, Marino Stephano, Marc Spoon és Eric Tadla. Azóta tovább bővült az égiek között pörgetők névsora. Legutóbb a trance egyik meghatározó arca a német Tillmann Uhrmacher (a róla készült cikket ITT megtaláljátok) ment el hirtelen. Sajnos némi kutatómunkát követően több olyan névre is bukkantam, aki már nem gazdagítja produkcióival az evilági EDM-történelemkönyvét. Aaron Carl, a legendás 'Dance Naked' elkövetője, detroiti house legenda 37 évesen, tüdőrákban veszítette életét. (cikk róla: ITT).
A tüdőrák a francia Didier Siclair-t, a 'Lovely flight' megálmodóját sem kímélte, 2008-ban elragadta őt az élők sorából. Jon Vesta egy nagyon tehetséges trance producer volt, akihez olyan track-ek fűződnek, mint a 'Gull' illetve a 'Substance'. John Digweed, Sasha és Seb Fontaine is pörgette a lemezeit. 2001-ben öngyilkosságot követett el. Caspar Pound a house, techno boom idején elévülhetetlen érdemeket szerzett. Magas színvonalú produkcióival ('House', 'Fever Called Love', 'Pioneers of the warped groove') gyarapította az elektronikus tánczene történelemkönyvét. 2004-ben 33 évesen a szíve felmondta a szolgálatot. Tom Wilson, a megaklsszikus 'Techno Cat' megalkotója 2004-ben vesztette életét szívrohamban. A techno berkekben ismert és elismert Christian Morgenstern 2003-ban szenderült örök jólétre. A haverjaival korizott, közben szúró fájdalmat érzett a mellkasában. Hazament s a lakásában találták meg a holttestét pár nappal később. A goa szcénát is érte veszteség. Közülük is a legfájóbb Cosma (polgári nevén Avihen Livne) halála volt. Az izraeli producer 2003-ban egy motorbalesetben halt meg épp amikor az indiai Goán nyaralt. Torsten Fanslau. Elsőre nem sokat mond ez a név, pedig fel kéne ismerjük, hogy kiről is van szó! Ő ugyanis az 1993-ban megjelent Culture Beat 'Mr. Vain'-jének az egyik társszerzője, valamint a Force Legato 'System' című ópusznak is az egyik atyja Oliver Lieb mellett. További projektjeiről ITT olvashattok. Torsten 1993-ban 29 évesen elhunyt.

Emlékük előtt tisztelgünk most! Béke poraikra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...