2012. április 19., csütörtök

Zeneajánló: Deepfunk, Smart Wave, Blank & Jones, Ri9or

Ezúttal ismét elmerülünk a single zenék tengerében, hogy minőségi hallgatni valót találjunk magunknak. Négy, a saját stílusában tökéletes alkotást emeltünk ki a terjedelmes felhozatalból.
A máltai Deepfunk neve garancia a minőségre, bármihez nyúl, vagy bárkivel lép ideiglenes szövetségre egyszerűen nem tud hibázni. Mostanság talán kicsit a sötétebb énje került előtérbe, viszont a Bermudos-on kijövő 'Lunar Modulation' címre hallgató EP-jén ismét visszakacsintott a sejtelmesen dallamos mégis tánctérromboló sound-ra. A címadó tétel igazi csúcsragadozó, tudatmódosító baseline-nal és sodró szinti témával. Must have!
A román Smart Wave a Stellar Fountain Records-os bemutatkozása óta ontja magából a zenéket. Legutóbbi Mistique Digital-os kislemezéről az 'Uyouni'-t spécizem ki érdekes hangzása miatt. A 128 BPM-en duruzsoló baseline egyedinek hat, ám amit a kiállás közvetít még ezen is túltesz. A csillingelő dallam szomorkás hangulata átveszi az irányítást és határozott fazont szab az egész produkciónak.
A Blank & Jones duó új 'So Eivissa' című kislemezére Van Bellen két különböző stílusú remixszel is készült. Az egyik progisabb hangvételű, tánctérre termett, míg a másik - most kiemelt - verzió new disco-ként lett felcímkézve Yoogie soundcloud profilján. A tempó visszafogott, mindössze 110 BPM, de ettől még kellemesen lüktető az egész darab, ahol természetesen elsőre felismerhető a remixer régi-új hangzása.
Már a múltkori zeneajánló rovatban is helyett kapott az orosz Ri9or, aki most egy deep house tétellel lepett meg bennünket. Az 'The Fate Of The City' mélységi komplexitásában némi new jazz hatás is felfedezhető, ami plusz pont nálam. Szórakoztató, s egyben hallójárat bizsergető produkció.

Deepfunk - Lunar Modulation [Bermudos] 



Smart Wave - Uyouni [Mistique Digital]



Blank & Jones - So Eivissa (Van Bellen's Hypnotic Disco Mix) [SoundColours]



Ri9or - The Fate Of The City [Promo]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése