2010. szeptember 27., hétfő

Break in the clouds Vol.4. - maga a törékeny szimmetria

Visszatérünk a törtütemek világába a 'Break in the clouds' negyedik részével, amit ezúttal Greyloop gyúrt össze nekünk. A sorozat első részéhez hasonlóan - amit szintén Grey követett el - itt is a lágy, atmoszférikus break-ek között utazunk, zúzásnak és veretésnek egy fikarcnyi nyomát sem találni itt. Szóval, akik membránszaggató sub-okra és szétcsavart beat-ekről álmodik, annak a további olvasást illetve hallgatást nem ajánljuk.
Egy igencsak elfeledett, de annál gyönyörűbb zenével rugaszkodunk a felhők fölé, mégpedig Mirco De Govia és Cressida közös szerzeményével a 'Fragile symmetry'-vel. Csodaszép zongoraszólót kapunk, amit nem tudunk egyszerűen kiverni a fejünkből. Másodiknak egy másik zseniális munka érkezik mégpedig a görög V-Sag angyalbűvölője a 'Send the angels', amit Simuck ültetett át break milliőbe. Ötcsillagos rework. Hazánk legjobbjai is képvisletetik magukat, Andro és Snake Sedrick egy méltán hanyagolt klasszikusa a 'She is my destiny' egy meglehetősen epikus muzsika, ami break verzióban adja leginkább az érzést. Digital Witchkraft és erősen érzelmes húrokat penget 'Kaylee's blanket' című opuszukkal. Az elmúlt évtized legzseniálisabb producere Alex Stealthy egy rövid kihagyás után ismét belevetette magát a zeneírásba. Egyik legfrissebb alkotása a Siberian Son-nal közös 'Be there', ami nem fukarkodik a szimfonikus elemekben sem. Ezt egy kizárólag promo-ban létező verzió követi, amit a JDK készített Dousk 'Mute'-jéből (az eredeti version a Bedrock-nál látott napvilágot!), ami egy lassan épülő csodamunka. Derek Howells-t sem kell senkinek sem bemutatni, blogunk a közelmúltban egy interjúit is közölt az amerikai progressive tehetséggel. A 'Might as well do this while I still can' csak a hosszú címével okoz traumát, a zene tökéletes utaztató darab, lágyan gördülő baseline-nal és égből érkező string-ekkel. Anthony Pappa és Barry Gilbey egyaránt vaskos prog múlttal a háta mögött alkotta meg az 'Ortygia'-t, ami Wrecked Angel felejthetetlen átiratában vált klasszikussá. Digital Witchkraft-ék visszatérnek, s az elején már méltatott 'Kaylee's blanket'-et is tartalmazó EP B-side-ján figyelő 'Snowday' is érzelmes töltetével vesz meg bennünket kilóra. A végére egy masszívabb alkotás maradt, mégpedig Matthew Dekay 'If I could fly'-ja Madoka kövér basszusaival megtámogatott prog break verziója. Jó hallgatást hozzá mindenkinek!

Greyloop presents Break In The Clouds Vol. 4.

Label: Deep Zone
Katalógus szám: BITC 004

Megjelent: 2010. szeptember 27

Stílus: Progressive breaks

Dj mix: Greyloop


Tracklist:
1. Mirco de Govia with Cressida - Fragile symmetry (Euphonic)
2. V-Sag feat. Keri - Send the angels (Simuck Epic Breaks Mix) (No Smoking Records)
3. Snake Sedrick and Andro - She is my destiny (Breaks Mix) (Fiberline Audio)
4. Digital Witchcraft - Kaylee's blanket (Institution Breaks)
5. Alex Stealthy feat Siberian Son - Be there (IM Electronic)
6. Dousk - Mute (JDK remix) (Not on label)
7. Derek Howell - Might as well do this while I still can (3Beat Breaks)
8. Pappa And Gilbey - Ortygia (Wrecked Angle Mix) (Choo Choo Records)
9. Digital Witchcraft - Snowday (Institution Breaks)
10. Matthew Dekay - If I could fly (Madoka's rerub) (Nascent Recordings)

2 megjegyzés:

  1. A mixeben hallható összes szám nagy kedvencem, mindegyik 'all of time track'! Pappa And Gilbey 'Ortygia' -jához készített Wrecked Angle Mix pedig brutális egy remix!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszett Arko. Igyekeztem a kedvenceimet egy szálra fűzni.

    VálaszTörlés