2010. augusztus 2., hétfő

Talla 2XLC @ Kay Cee Presents Techno Club Vol. 10

Az ezredforduló derekán sok kritikus adott hangot abbéli nemtetszésének, hogy a trance egyre inkább elmegy a slágeres zenék irányba, és hogy ez a műfajra nézve romboló hatással van! Valóban volt némi igazság ebben, mert történt ugyanis hogy egy Out Of The Blue című szám annyira giga mega sláger lett, hogy inspiráló hatása révén szinte "minden" EDM producer elkezdett trance zenéket összepakolászni. Nos, mint tudjuk ez bizony nem jó előjel szokott lenni, főleg ha kezdetét veszi egyfajta "másolgatás". De szerencsére a kritikusok visszhangjával ellentétesen a "másolgatós" korszaknak szépen lassan befellegzett, és nem egészen egy évre rá újból szárnyalásba kezdett a trance. A valósághoz persze az is hozzátartozik, hogy azon előadók akik a millennium előtt és után is nagy zenéket alkottak igazán sosem engedték a műfajt elsivatagosodni (lásd: Tiesto, Ferry Corsten, Benno De Goeij, Paul van Dyk, Armin, Lange, stb..). Így történt ez esetünkben is a germán Talla 2XLC -nél, aki Techno Club című mix lemezeivel egyre több EDM fanatikust nyert meg magának az igaz ügy érdekében. A Techno Club Vol. 10. mérföldkőnek számított a sorozaton belül. Az előző részek ugyan nagyon jól sikerültek, de a 10-es korongok mindent vittek. Már eleve az egyes diszk kezdőzenéje is sok embernél kiverte a biztosítékot. Lange 'Follow Me' -je az egyik legtöbbet játszott szám volt ez időtájt és itt az albumon, mint nyitózene parádésan kezdi meg a mixet. A sort a No Signs Of Life folytatja, ami ügyebár Talla 2XLC saját szerzeménye. E zene is bitang nagyot szól. De RedWing 'Dreamworld' -je szintén kiemelkedő darab. E szám producerei között többek között ott találjuk azt a Ralph Fritsch-et aki tagja a későbbiekben megalakuló Black Pearl formációnak! Sean Dexter vs De la Ray számát a Voyage -t se sokan ismerik, pedig állítom hogy Dexter legnagyobb zenéje. Van Gott 'World Of Love' -ja nagyon nagy szállás. Delerium - Silence Tiesto remixében a műfaj alapkövének számít, és egyben az egyik fontos csúcspontja is az ezredforduló utáni időszaknak (te jó ég ha nem lett volna ez a szám ebben a remixben, mennyivel szegényebbek lennénk!).
A második cd -t Talla honfitársa Kay Cee mixelte össze. John Johnson Impactja hatalmas nagy kezdés, főleg hogy Van Bellen remixében szól! Aztán egy baró átkeveréssel belecsapunk Miller-ék Colours című ópuszába. Nagyon nagy ez a szám, tiszta dream feelingje van tőle az embernek. Kamaya Painters klasszikusa a Far From Over elég különös remixben szól (Matthias Wunderlich alias Wavestate Remixében máshol még egyszer sem hallottam). Emanuel Top 'Acid Phase' szerintem mindenki kedvence. Nincs is mit szépíteni rajta, király szám. Kicsit deep, kicsit dark, kicsit acid... stb stb stb. Az Escpace 2 is über nagy zene. Kay Cee legnagyobb zenéje! Jay & Jayne kissé elektrós szám, de pont ez benne az egyedi, na meg a női vokál. Southside Spinners 'Luvstuck' szerzeménye elég egyedi. Mint egy trance opera, olyan hangszerelésű. Pitcher: Stephan Bodzin & Oliver Huntemann, vagyis Kay Cee! A Strike zongoraszólója nagyon odaver. Transa-ék Astrodawn-ja a technos korszakot juttatja eszünkbe. Nagy bravúr volt belerakni a mixbe! Stephan Bodzin alias Condor száma a You Can (Kiss My ...) nekem anno nagy kedvencem volt (és még most is az). A Year Of The Dragon azaz a sárkány éve című szám is nagyon adja az ívet. Tazka Carlo Resoort és Piet Bervoets -et takarja. Carlo a 4 Strings frontemebereként-, míg Piet a Rank 1 projekt tagjaként vált ismerté. A mix utsó két száma már inkább csak levezetés, de mind a kettő mesteri!
Összegezve a mixeket. Az első mix nagyon jól sikerült 9/10, a második mix viszont telitalálat, úgy hogy 10/10-et adok neki.

Talla 2XLC @ Kay Cee - Techno Club Vol. 10

Label: Dance Division
Katalógus szám: DAD 498925 2

Ország: Németország

Megjelent: 2000

Stílus: Trance, Progressive Trance

Dj Mix: Talla 2XLC & Kay Cee


Cd1 - Mixed by Talla 2XLC
1. Lange - Follow Me
2. Thierry Bones - Lightstorm
3. Bliss - Bliss
4. Chapter & Page - Revelation
5. Gate 1 - The Flight
6. Airfire Feat. Talla 2XLC - No Signs Of Life (The Anthem)
7. Odessa - Explorer
8. Stefano Libelle - Fifty-One
9. Midiman vs. Foggy - This Is How My Drummer Drums
10. M.Y.T.C.H. - It's A New Day
11. RedWing - Dreamworld
12. Sean Dexter vs. De La Ray - Voyage
13. Van Gott - World Of Love
14. Delerium - Silence (DJ Tiësto In Search Of Sunrise Mix)

Cd2 - Mixed by Kay Cee
1. John Johnson - Impact (Van Bellen Remix)
2. Miller & Floyd - Colours
3. Kamaya Painters - Far From Over (Wavestate Remix)
4. Emmanuel Top - Acid Phase
5. Kay Cee - Escape 2
6. La Rissa - Jay & Jayne
7. Southside Spinners - Luvstruck 2000 (Marco V. & Benjamin Remix)
8. Pitcher - Strike!
9. Transa - Astro Dawn
10. Condor - You Can (Kiss My ...)
11. Bogart & Gable - Year Of The Dragon
12. Tazka - Your Eyes
13. Huntemann - Phreaks
14. Humate - Choose Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése