2010. november 21., vasárnap

Egy elfeledett Global Underground gyűjtőlemez

Az értő közönség a Global Underground kiadványok között nem igazán tartja számon sampler jellege miatt a Departures cd-t, noha a GU sorozat egyik legjobbja mixe. A Forth által mixelt lemez olyan számokat vonultat fel, melyek korábban már GU korongokon bizonyítottak Paul Oakenfold, Nick Warren, Tony De Vit és John Digweed jóvoltából. Mivel gyűjtőkorongról van szó tökéletesen megfér egymás mellett a house, a techno és a trance is.
Tastexperience örökérvényű 'Summersault'-jával kezdünk, aminek különleges spirituális atmoszféráját Liquid Language 'Blu Savannah'-ja visz tovább. Tovább szárnyalunk Ferry Corsten Albion projektjének 'Air'-jével, ám itt már némi tech fuvallat is kezd megmutatkozni. Hong Kong Trash 'Down the river'-je sodró lendületével irányítja magára a figyelmet, s egyben felvezet egy pumpálós részt, melyben Desert, Dave Randall, Freak & Mac Zimms és EJ Doubell egy-egy partibombája is felcsendül. A Forth ezen a ponton dobja be saját szerzeményüket a harapós break csodálatot, a 'Reality Detached'-ot, ami átjárót képez a trance világába. VFR, Tekara, Taucher, Three Drives On a Vinyl, Pink Bomb egy masszív blokkot képez, ahol az érzelmek, de legnkább a csodálatos dallamok játszák a főszerepet. Végül Anjo 'Sunrise'-za gyakorlatilag keretbe foglalja az utazást, mivel visszatér a letisztult, chill hangokkal is operáló house-hoz.
Azért tartozik a kedvenceim közé ez a lemez, mert tökéletesen olvasztja magába a Global Underground életérzést és hangzást. Mindenből egy kicsi, de kizárólag csak a minőségi hozzávalók játszanak. Aki még nem ismeri szerezze be, akinek megvan porolja le, tegye a cd-lejátszóba és adjon full hangerőt neki!

Global Underground Departures

Label: Boxed
Katalógus szám: gu: SAM1
Ország: Egyesült Királyság
Megjelent: 1998 október
Stílus: Progressive House, Tribal House, Deep House
Dj mix: Andrew Archer & Scott Dawson (The Forth)

Tracklist:
1. Tastexperience - Summersault (7:54)
2. Liquid Language - Blu Savannah (5:29)
3. Albion - Air (3:59)
4. Hong Kong Trash - Down The River (HKT McBuffalo Mix) (2:06)
5. Desert - Lose It (3:02)
6. Dave Randall - Bombay (2:20)
7. Freak & Mac Zimms - Submissions (3:16)
8. EJ Doubell - Axiatonal (Nuclear Productions Mix) (2:48)
9. Forth - Reality Detached (5:07)
10. VFR - Tranceillusion (Taucher Remix) (5:48)
11. Tekara - Breathe In You (M&M Remix) (7:53)
12. Taucher - Waters (Phase III) (4:38)
13. Three Drives On Vinyl - Greece 2000 (4:52)
14. Pink Bomb - Indica (5:53)
15. Anjo - Sunrise (6:41)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése