2010. november 27., szombat

John Digweed és a lélekteli zene (2008 október 16.)

Pár nap van már csak hátra az angol house-legenda John Digweed budapesti fellépéséig, mely a tizedik évfordulóját ünneplő Bedrock turné állomása is egyben. Az október 22.-i buli elött most egy friss, ropogós interjúból tudhattok meg újabb érdekességeket kedvencetekről.

flyerz: Gratulálunk a tízéves évfordulóhoz! Gondoltad valaha is, hogy ilyen nagy időt megél a Bedrock?
Digweed: ha élvezed, amit csinálsz, akkor nem tűnik fel az idő múlása.

flyerz: A Bedrock 10 eltér a szokásos "Greatest Hits" albumoktól. Mesélj egy kicsit a koncepcióról!
Digweed: Valójában az összes track a kiadóé, bakeliten és digitálisan is elérhető zenékről van szó, tehát nem nagyon lett volna értelme csupán egy album kedvéért összemixelni őket. Az emberek ma ennél többet várnak. A kedvenceimből akartam válogatni, remixelni őket, és kiadni egy dupla CD-n. Aztán végül úgy döntöttem, lesz két mix és bónusz CD olyan művészek vadiúj zenéivel, mint Funk D'Void, Pindrop, Bradler vagy Nick Muir. Az egész album jobbára a katalógus remixeit vagy eredeti felvételeit tartalmazza, igazi gyűjtőknek való darab.

flyerz: Hogyan találod meg a remixet készítő producereket?
Digweed: Olyan művészeket kerestem, akik igazán nagy hatással voltak munkáikkal az évek során. Emelett fontosnak tartottam a még ismeretlen, új tehetségek közreműködését.

flyerz: Melyek az album legkiugróbb alkotásai?
Digweed: Imádom Jamie Stevens "Warung Beach" -remixét, és Tom Middleton "Forge"-átiratát, de hogy őszinte legyek, az összes többit is nagyon szeretem.

flyerz: A tízéves évforduló hivatalos buliját nem a Heavenben, hanem a Matterben tartottad most október 10.-én. Miért?
Digweed: A Heaven egy varázslatos klub, ahol a Bedrock rajongókkal csodálatos éjszakáink voltak. Egyszerűen úgy éreztük, hogy a tizedik évfordulóra valami egészen mást kellene összehozni, és a Mattert a Farbicos brigád üzemelteti, tehát biztosra vehettük, hogy a hang, a fény, az egész produkció nagyon-nagyon különleges lesz. Elképesztő partihelyszín, az emberek odavannak érte! Rendkívül izgalmas volt ott tartani ezt a bulit!

flyerz: Mennyire masszív a Bedrock 10-hez kapcsolódó turné?
Melyik állomást várod a legjobban?
Digweed: Elég erős turnéról beszélhetünk, sok jó helyszínnel.
Mindegyik fellépést nagyon várom, de Japánt különösen.

flyerz: Mi hoz lázba a fellépéseken?
Digweed: A lélekteli zene!

flyerz: Visszatekintve hogyan értékeled a zeneipar elmúlt tíz évének történéseit?
Digweed: A legszomorúbb a bakelitek és alemezboltok eltűnése. Tudom, hogy haladni kell a korral és a technológiával, de vinylkiadványokkal dolgozni sokkal nagyobb megelégedés egy producer számára, mint amit az mp3 nyújthat. Másrészről viszont nagyszerű, hogy lehetőséged van elérni rengeteg zenét, miközben úton vagy.

flyerz: Végül, de nem utolsósorban: Melyek voltak számodra a legkiemelkedőbb momentumok ebben a tíz évben?
Digweed: A Twilo-bulik New Yorkban, a Big Beach Fatboy Slimmel 2002-ben, hogy a DJ MAG Top 100 listáján első voltam. De mindenek felett a rajongóim folyamatos támogatása az, amit a leginkább kimelnék. Köszönöm nekik!

Forrás: IMD - London

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése