2010. november 17., szerda

Lapozgató Vol. 5: FREEE Magazin Presents Ludmilla Riport

Ludmillát anno MissNuSkoolBreakbeatként ismertük meg, mára viszont állandóan megújuló, érdekes és innovatív djane-né cseperedett, aki kedvesével, Beatman-nel együtt alkot külföldön is egyre nagyobb elismertséget kivívó producerduót.

Nyughatatlanok

Ludmilláék körül folyton forr a levegő, ha megjelenésekről van szó.
"Október elején írjuk alá szerződésünket az Aurium Recordingsnál, és várjuk a Couldn't Sleep megjelenését. A kiadó egy igazi progresszív-darázsfészek olyan nagy nevekkel, mint Özgur Can vagy Max Graham. óriási reményeket támasztanak a megjelenésünkhöz, hiszen az eredeti verzióval nem kisebb nevek kezdték szettjeiket, mint Sasha, John Digweed vagy G-Pal. A lemez másik oldalán lévő remixhez végül a Shiloh készített egy tőlük is újszerű electro-átértelmezést, ami elmondásuk szerint az eddigi legjobb remixük.
A nyaruk nagyon húzós producerkedéssel és fellépésekkel telt: őszre várható még a Nine Inch Nailsnek készített Only-remixük és egy vokális progressive breakbeat, a New Day, amit Positivának vagy Bedrocknak szánunk.
A bulik legugrálósabb breakje, a Wake The F*ck Up még olyan meleg, hogy jelen pillanatban kezdtük el a kiadásában gondolkodni.

Komplex és klasszikus

Ha kategorizálni szeretnénk, akkor a progressive breakbeat az a skatulya, ahová leginkább belehetne őket tenni - már ha hagynák. A melódia és a táncorientáltság örök védjegyük, de folyton új zenei kísérletekbe bonyolódnak.
"Épp most kezdtünk el egy Banco De gaia-remixet, ahol rengeteg klasszikus hangszer fonja át egymást az elektronikus textúrákon. Mindketten rajongunk a klasszikus zenéért és igyekszünk egy komplex dolgot létrehozni az elektronikus zenével való keresztezéssel, ahogy ez a Couldn't Sleep esetében is történt. Akkor vagyunk igazán elégedettek, amikor nélkül is Beatman & Ludmillának neveznek egy dalt, annyira a mi gyerekünk.

Filmes sikerek

Nemrég felkérést kaptak Palotai fater által Nemes Gyula: Egyetlenem című filmjéhez, melynek nemzetközi bemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt. Már korábban is elkalandoztak a filmek világába.
"2000-ben már készült filmzenénk Mundruczó Kornél: Nincsen nekem vágyam semmi című alkotásához. Tervben van még egy kisfilm zenéje, ahová szigorúan klasszikus zenét kérnek a szerzők.
Az Egyetleneim visszajelzései nagyon pozitívak: rengeteg dicséretet és gratulációt kapunk, és külön jóleső érzés, hogy ilyen erős mezőny mellett (Membran, Modul, Kispál és a Borz, Quimby, Neo, Ez a divat, AMB, Másfél Colorstar) minket választottak ki fő- és végcímzenének"

(www.ludmilla.hu és www.myspace.com/beatmanandludmilla)

Forrás:
2006. november - Freee Magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése