2011. február 17., csütörtök

Zeneajánló: Pete Heller - Nu Acid (Robert Babicz Remix)

Pete Heller - Nu Acid (incl. Robert Babicz Smiling Remix) (Bedrock)
Bár nem idei darab, de mindenképp szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Bedrock 93-as sorszámú EP-jét, amit a nagy öreg Pete Heller követett el. Mint, ahogy az oly sok kiadóval megtörtént a zenei trendek változásával mindenki igyekezett lépést tartani, ez az állítás természetesen a John Digweed nevével fémjelzett, a prog house szcéna doyenjeként számontartott Bedrock label-re is igaz. A tech-esebb, minimalistább house-ok kaptak nagyobb publicitást, sokunk nagy szomorúságára.
Visszatérve a jelenhez Pete Heller-t azt hiszem nem kell bemutatni, hiszen a house szcéna egyik emblematikus figurája, akinek nevéhez számtalan underground partihímnusz fűződik. Jelen esetben egy másik EDM-hős is beszállt a buliba, őt úgy hívják, hogy Robert Babicz. Kettejük találkozása felfogható akár a stílusok vagy „világok” harcának is, hisz Pete a house fenegyereke, Robert pedig köztudottan vaskos techno háttéréről ismert (gondoljunk csak például Rob Acid-ként való ténykedésére).
Az Original mix számomra nem sok vizet zavar, egy könyned stílusgyakorlat, amiben kb. annyi minden történik, mint a '90-es évek közepén dívó acid house zenékben: a Roland TB 303-asok csiripelnek, alatta pedig egy konstans dobalap diktálja a tempót. A szenzáció a Robert Babicz remixnél ér utól bennünket. A maga 124 BPM-ével nem a legpörgősebb zene, gondolnánk, de az első pillanattól kezdve a harapós groove és a savas hangok adnak egy lendületet az egésznek. Ellenpontként egy nagyon komoly deep house-os beoltás jön, ami tutira meggyőzi a könnyedebb hangzás szerelmeseit is. A gyengébb original miatt kap csak 8/10-et tőlem a kiadvány.

Pete Heller - Nu Acid

Label: Bedrock Records
Katalógus szám: Bed93
Megjelent: 2010. szeptember 22.
Stílus: Techno, Acid

Tracklist:
1. Nu Acid (Original Mix)
2. Nu Acid (Robert Babicz Smiling Remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése