2011. február 23., szerda

Zeneajánló: Narel - Run (Planisphere remix)

Narel - Run (Planisphere remix) (Green Martian)
Az angol Nick Simmons aka Narel viszonylag új arcnak számít az EDM-palettán. Persze ez nem jelenti azt, hogy ügyetlen lenne, sőt. Eddig viszont nem sikerült neki a nagy áttörés. Viszonylag kisebb kiadóknál (Olympik, Proxoz) voltak megjelenései, legújabb single-je a 'Run' egy meghatározó label-nek a Bonzai-nak a progressive zenékre szakosodott al-labelén a Green Martian-on jött ki. Ez már jelet valamit: ide csak haladó szellemű, profin összerakott zenéket lízingelnek le. Másrészt önmagában ez sem garancia a sikerre, node eme faktorról MiraculuM barátom hosszan értekezett a múltkor, amikor a zenekiadásról cikkezett.
A puszta tényen, hogy a 'Run'-ból létezik egy Original és egy Jussi Paasonen-féle Simon Templar verzió lépjünk is túl (nem azért mert rossz zenék, hanem mert nem igazán az általam preferált hangzásvilágot képviselik), és időzzünk el egy csöppet a Planisphere remake-nél. Csukott szemmel is meg tudnám mondani, hogy ennek a gyönyörűségnek igen sok köze van Mr. Laurent Véronez-hez illetve progressive-bb és sötétebb zenei énjéhez. L-Vee rögtön odakanyarít egy combos intro-t, ami villantja itt nem szarral fognak gurigázni. Aztán megkezdi masírozását egy feszes groove, amire szépen rakódnak a hangok, a stringszőnyeg és a fő melódia. Igazság szerint nincs túlbonyolítva a track, de valami hihetetlen energiát közvetít, miközben lehetőségünk nyílik a dallam esztétikai értékét is kiélvezni. Vigyázat, libabőrképzésre alkalmas hanganyag! Ez a remix 10/10, a másik kettő verzióval együtt 8/10-es release.

Narel - Run

Label: Green Martian
Katalógus szám: GM-2011-126
Megjelent: 2011. február 15.
Stílus: Trance, Progressive house
Producer: Nick Simmons

Tracklist:
1. Run (Original mix) (9:02)
2. Run (Planisphere remix) (7:56)
3. Run (Simon Templar remix) (7:10)



2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. No, meghallgattam az egészet oda-vissza és végül azt kell mondjam, a Planisphere remix kifejezetten jó, de az origi és a Simon Templar remix az nagyon nem az én stílusom. Azért Airwave egy isten, mindent áttekintve. :D

    VálaszTörlés