2011. február 2., szerda

Zeneajánló: Cid Inc. - Caustic (Original mix)

Cid Inc - Caustic (Replug)
Henri Hurtig 2010-ben nagyon masszív évet tudhat mögött. Ontotta magából a szenzációs zenéket, remixeket. Stílusa valahol a tech és a progressive house között mozog erős psychedelikus hatással fűszerezve. Legfrissebb EP-je a 'Caustic' is hozza a tőle megszokott magas színvonalat és különleges sound-ot. Engem a darab eredeti változata fogott meg, de az nagyon. A nyitó lefilterezett bugyborékoló, de a teret kitöltő groove egyből felkelti a kiváncsiságunkat. Henri aztán tekerget jobbra-balra, s az intelligensen adagolt acid-szólójával még tovább fokozza a hangulatot. A sejtelmes synth hangok és vokálfoszlányok oldják egy kicsit a szigorúságot, de csak ideiglenesen, mert tovább zakatolunk. Vérbeli tánctérre való alkotás, ami monotonitása ellenére végig izgalmas tud maradni. A remixek közül egyik sem közelíti meg az original mix zsenialitását, de önmagukban hallgatva ezek is teljesen rendben vannak. Must have EP! 10/10.

Label: Replug
Katalógus szám: RPLG010
Stílus: Techno, Prog-House
Megjelent: 2011. február 1.

Tracklist:
1. Caustic (Original Mix)
2. Caustic (Deepfunk Remix)
3. Caustic (Sonic Union & Bastards Of Funk Remix)
4. Caustic (Denis Kayron Unwritten Story Remix)

4 megjegyzés:

  1. Henri szerintem finn, de ettől függetlenül kegyetlen az original. Lassú, tökéletesre kikevert sötét szörny, savval megbolondítva, áhhh.

    VálaszTörlés
  2. Nekem olyan németesnek tűnt a neve, de mivel te nem sokszor szoktál tévedni, így kivettem az írásból :D Imádom a zenéit, a mostani Float Away-ben is lesz egy Cid Inc remix (meg általában mindegyik epizódban felbukkan legalább egy olyan munka amihez köze van). Ez a Caustic pedig egyszerűen überelhetetlen!

    VálaszTörlés
  3. EGy örökmozgó a pofa. Egyébként masterelést is vállal, az egész Forsaken Astronaut-kiadványt ő keverte ki, de a Spherax cuccokat amúgy is mindíg ő csinálja, de asszem már a Hyline Musicnak is, meg még a jóég tudja, mi mindent csinál egyszerre.

    VálaszTörlés