2011. április 30., szombat

Amikor a technika ördöge közbeszól

A dj-k munkájának egyik legnagyobb kerékkötője, ha a technika így-vagy úgy, de közbeszól. A bakelit érában az agyonpörgetett lemezek sercegése és az elkopó pick up-ok jelentettek égető problémát egy-egy szett tökéletes kivitelezésében. Manapság a karcos cd-k tréfálják meg akár még a legnagyobb diszkzsonglőröket is.

Első videónkban Mr. David Guetta-nál üt be a krach: a nagy kézlengetés közepette behal az éppen játszott cd. Hősünk nem esik kétségbe, gyorsan lecseréli a lejátszót! (eszébe se jut, hogy a cd karcos egy csöppet - a szerk.). Kevesebb, mint egy perccel később már újra dübörög a talpalávaló. Kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba, viszont kétszer ugyanazt a hibát elkövethetjük. A cd-t ismét benyeli a lejátszó, pont amikor a felpörgés jönne. Mi ebből a tanulság? Érdemes néha csekkolni cd-ink állapotát, illetve kellő körültekintés mellett pakolgatni, rendszerezni.



Tiesto papa se úszta meg a blamát. Elfoglalt ember, sok fellépéssel. Neki is megvannak a bejáratott számai (az 'Adagio for strings' ilyen), amiket minden buliján beépít a szettjébe. Mivel sokszor kerül a lejátszóba, van mozgatva eleget, könnyen összeszed egy-egy karcolást. Tijs annyival szerencsésebb, mint a gall haknikirály, hogy nála a zene megbicsaklik, de tovább dübörög.



Markus Schulz - mivel Pioneer CDJ 2000-es már megengedi - USB stick-en keresztül tolta a legfrissebb Dakota zenéit teszt jelleggel az egyik buliján. Mivel az USB csatlakozás a lejátszó tetején van igazi prédaként kínálta fel magát az egyik élelmes rajongónak, aki egy óvatlan pillanatban kitépte a stick-et és meg akart lógni az unreleased cumókkal, ám nagy nehezen visszahappolták tőle az önkényesen einstandolt zenehordozót.

Dj Observer önhibáján kívül került gáz helyzetbe a 2008-as Balaton Sound-on, amikor Armin előtt melegítette a terepet a Samsung Mobile Arénában. Az osztrák dj szépen pakolgatta a jobbnál-jobb zenéket, amikor hirtelen elment az áram. A tömeg kínos morajlása töltötte meg a cirkuszi sátort, ám kisvártatva folytatódhatott a show. Amikor már mindenki elfeledte a malőrt ismét beütött a black out. Szerintem ezután mindenki azon imádkozott, hogy az aggregátor bírja a terhelést Armin fellépése alatt. Úgy néz ki imáikat az égiek meghallották, hiszen a number 1 dj technikai malőröktől mentes két órás performance-t produkált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése