2011. április 2., szombat

Zeneajánló: négy hallgatnivaló, amire érdemes várni

Már megszokhattátok, hogy aktuális kedvenceinket két-három napos rotációban mutatjuk be nektek. Ezúttal kivételt kell tennünk, hiszen annyi tetszetős darabba futottunk bele, hogy muszáj volt ezeket egy kalap alá, vagyis egy posztba vennünk. Egy közös van mindegyik zenében: kivétel nélkül még megjelenés előtt állnak!

Kezdjük egy olyan EP-vel, aminek magyar vonatkozása is van. Nevezetesen április 12-én lát napvilágot a Silk Textures-ön Faces 'On way' című kislemeze, melyen az Original, a Deep In Calm és a Michael and Levan ft Stiven Rivic féle edit-en túl egy East Café remixet is meghallgathatunk. Az eredeti verzió nyugis prog, ugyanez nem mondható el a lengyel Deep In Calm átiratáról, aki földön túli energiákkal vértezte fel remixét. East Café aka Kaszás Gabi is mesterit nyújt, deep-be hajló munkája üde színfoltja az EP-nek. Michael, Levan, Stiven Rivic trió psy-s körítéssel képzelte el a dolgokat, itt-ott rendesen eufóriát keltve az emberben. Fura ezt mondani, de ezzel együtt mind a négy verzió különböző megközelítésből, de nagyon ott van a szeren.



Másik bemutatásra szánt megjelenésünk április 4-én, azaz hétfőn a Subtract-on kijövő gyöngyszem a 'Black Rock City' illetve annak pillekönnyed remix verziója. Az elkövető a Los Angeles-i illetősségű Davi, aki az elmúlt időszakban többször is bizonyította tehetségét: egyrészt letett az asztalra egy szenzációs átiratot Underworld-ék Two months off-jából, másrészt napjainkban újra fénykorát élő Robert Babicz 'The feeling'-jét is alaposan ráncba szedte. Nos utóbbi most visszaadta a kölcsönt, hiszen ő jegyzi a fentebb említett pillekönnyed remixet. A stílusosan 'Spaced Out Cosmic' projectnevet bitorló edit szenzációsan fog szólni haladó szellemű deep house szettekben. Aki kíváncsi itt meghallgathatja a teljes release-t (Playa mix, Deepfunk Mix)



Alig van három, vagy négy napja, hogy bemutattam Guy J 'Azimuth/Heliscope Remixed' EP-jét. Nos azóta derült ki számomra, hogy az 'Azimuth'-ra egy külön remixversenyt szerveztek, melynek egyik legígéretesebb verziójára sikerült rábukkannom Henri Hurtig aka Cid Inc oldalán. Az ominózus remake-t David Granha készítette és remekül helyzte át egy prog-osabb, utaztatós attitűdbe az eredeti, zakatoló tech-house textúrákat.
Egy kicsivel kísérletezőbbre sikerült Pablo Acenso verziója, ami mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül. Ez tech-house, illetve deep house szettekben is helyet bérelhet magának, hiszen sikeresen ötvözi a két stíluság elemeit.





Szintén emlékezetes darabnak ígérkezik Marc Mitchell és Steve T közöse, a 'Dream of you', ami igazán forróvá a brazil André Sobota kezei között vált. Nálam már totális nyári hangulatot generált a szobában, persze nem agyatlanul, hanem szépen lassan kibontakozva. Az eredeti release tavaly októberben megjelent egy Main és egy Dub mixszel, azt viszont nem tudom, hogy a Sobota átirat mikor fog kijönni (a hol-ra válasz: Proton). Valószínűsítem, hogy júniusra fogják időzíteni (már a hangzása miatt is) a megjelenést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése