2011. március 5., szombat

Anjunadeep:03 - félidőben elfogy a balaszt

Immár a harmadik része is megérkezett az Anjunabeats progresszív kistestvérének számító Anjunadeep label azonos névre hallgató válogatásának. A koncepció talán annyiban másabb, mint a nagy kiadók labelmixeinél, hogy itt teljesen friss alkotásokat dobnak a mélyvízbe, szerencsére ezzel növelve az értékét a kiadványnak, s egy felélesztve kíváncsiságunkat.
Az egyes lemezt a label A&R menedzsere, James Grant jegyzi. A kezdés igencsak kellemesnek mondható, Stephen J. Kroos manapság elég rendesen beleásta magát a légies house ütemek világába, ezt most is bizonyítja. Martin Roth is él és virul (az elmúlt időszakban vajmi keveset hallottunk felőle), ennek örömére egy olyan príma vonalvezetésű deep house hímnuszt rettyintett nekünk össze, ami hallatán csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. James Grant és a második diszkért felelős Jaytech egy remix erejéig is megmutatják tehetségüket, Da Funk Weekend Rubdown-ját ültették át a saját fat baseline-os prog miliőjükbe. Kicsit vidámabb irányba kanyarodunk innen, a Depends on you elégedett bólogatást idéz elő egyszerű, de hatásos riff-jeivel. Ki hitte volna anno, hogy egy Underworld szám is felbukkanhat Anjuna release-n, pedig itt most ez történik, persze ehhez kellett Davi segítsége is, aki aktuális köntöst rántott a Two months off-ra. Eelke Kleijn továbbra sem tud hibazni, ezúttal Danny Loko Coastal-ján élte ki zsenialitását, melynek eredménye egy simogató house darab lett. Kazettás Misiék (aka Michael Cassette) is felbukkannak, Regatta című számuk a mix egyik legkarakteresebb száma, melyben nem ódzkódnak szanaszét csavargatni a fődallamot. Andrew Bayer koszos, szuszogós Distractions-sze igazi kétarcú muzsika, ami kegyetlenül húz, majd a kiállásban teljességgel elvarázsol. Soundprank nagyon felkapott lett napjainkban, így várható volt, hogy az Anjuna-val jó viszonyt ápoló kanadai producer ide is szállít majd egy slágert. S nem tévedtünk a sláger jelzővel, hisz a Captivated szerencsére a Detachment albumán kibontakoztatott melankólikus zongorás house hangzást hozza itt is. Paul Keeley Relic-je is adja az érzést, fülbemászó dallamával és lüktető basszusával. Komytea Algebra-ja nekem totál mellényúlás erőltetett minimalizmusával és giccsesen keleties riffjével. Spooky Belong-ját anno Sasha szedte ráncba Involver albumára, most ezt a verziót update-elte Prankster elég becsületesen. Matt Lange nyárias pillekönnyű gitározós darabja már kellett a sok mélység ellenpontozására. A zárás Boom Jinx, Andrew Bayer By all means-ének Solarity remixére marad, ami ügyes levezetése egy remek ívű és zeneileg abszolút rendben lévő szettnek.
A második diszken Jaytech mutatja meg, hogy mit tud. Ő se szarral gurigázik, egyből egy Embliss gyönyörűséggel állít pályára bennünket. Interplay Ignition-je adrenalinfokozó felpörgésével tipikus tánctérre termett darab, ugyanez az állítás megállja a helyét Proff Interstellar-jára, ami kövér basszusával hívja fel magára a figyelmet. Answer42 zongorás mulatozása, majd Beckwith technikás csavargatása, amjd Kobana és Yane3Dots kicsit kaotikus száma folytatja a sort. A 80-as évek retro elemeit viseli magán a Brotherhood, ami érdekes atmoszférát kölcsönöz a track-nek. Végre egy Jaytech munkát is üdvözölhetünk a Djembe személyében, ami a szokásos plasztikus hangzást képviseli. Suspect44 egy már többször ellőtt dallamstrukturával operál, Dinka is detto. Soundprank érkezik, mint felmentő sereg a Far side-dal, ami helyreteszi a szettet. Maor Levi azonban egy átlagos house-trance hibridjével le is lohasztja a nekibuzdulásunkat. Timmy és Tommy is próbálkoznak erősen, szerencséjükre itt nem a tech-es oldaluk győzedelmeskedett. Hogy a kiadvány ne maradjon magyar vonatkozás nélkül arról Márton Levente (aka Sunny Lax) gondoskodik csöppet nyers hangzású Big fat kiss-ével. A zárórát újfent egy Solarity studiómunka jelenti, a Marsh megtartja a fordulatszámot, közben igyekszik dallamos is lenni.
Összességében egy kellemes válogatással gazdagodunk, ha az Anjunadeep:03-at beszerezzük. Nekem az első diszk kimondottan tetszett deep-es tévelygése miatt, viszont a Jaytech féle kettes cd többször is letér a jó ösvényről és furcsa zenékkel operál. A cd 1 8-asa mellé a cd 2 6-osa csatlakozik, ami 7/10-et ér így mindent összevetve.

Anjunadeep:03 mixed by Jaytech & James Grant

Label: Anjunadeep
Katalógus szám: ANJCD022
Ország: Egyesült Királyság
Megjelent: 2011. február
Stílus: Deep house, Progressive House
Dj mix: Jaytech, James Grant

Cd 1
1. Stephen J Kroos - Micrsh (5:10)
2. Martin Roth - Deep Style (4:39)
3. Da Funk - Weekend Rubdown (Jaytech & James Grant ReSpray) (4:38)
4. Electrobios & Liluca & Interplay - Depends On You (4:52)
5. Underworld - Two Months Off (Davi Remix) (5:03)
6. Danny Loko - Coastal (Eelke Kleijn Remix) (5:21)
7. Michael Cassette - Regatta (6:06)
8. Andrew Bayer - Distractions (Movement 2) (6:36)
9. Soundprank - Captivated (4:48)
10. Paul Keeley - Relic (6:02)
11. Komytea - Algebra (5:02)
12. Spooky - Belong (Sasha Involver Remix Prankster Edit) (7:00)
13. Matt Lange - Rift (6:30)
14. Boom Jinx & Andrew Bayer - By All Means (Solarity remix) (7:00)

Cd 2
1. Embliss - Back To Mine (4:34)
2. Interplay - Ignition (4:52)
3. Proff - Interstellar (5:19)
4. Answer42 - Dew Point (5:18)
5. Beckwith - N To Brooklyn (6:17)
6. Kobana & Yane3Dots - All Those Loose Things (6:02)
7. Roddy Reynaert & Man Of Goodwill - Brotherhood (5:31)
8. Jaytech - Djembe (5:15)
9. Suspect 44 - Japanese Schoolgirls (4:07)
10. Dinka - The Sleeping Beauty (5:38)
11. Soundprank - The Far Side (4:30)
12. Maor Levi - Devotion (5:15)
13. Timmy & Tommy - Unit 21 (4:45)
14. Levente Marton - Big Fat Kiss (7:12)
15. Solarity - Marsh (5:02)

Belehallgatós, megvásárlós

1 megjegyzés:

  1. Hasonló véleményekkel vagyok az albumról:
    Az első CD nekem totál katarzis, telis tele van jó zenékkel, mellesleg maga a mix is gondosan felépített, harmonikus, steril munka, egyszóval remek :D 8,5/10
    A második CD viszont úgy ahogy van, össze lett csapva, ráadásul gyengébbnél gyengébb moslékokkal van teletömve többségében, hiába új/kiadatlan a nagy része. Maga a mix pedig hektikus, vibráló, utcáról összesöpört, félórás munka. 6/10
    Összességében 8/10, de csak az újdonságok és az 1-es diszk miatt :/

    VálaszTörlés