2011. március 24., csütörtök

Lagymatag csendtörés másodjára Andy Moor-ral

Még le sem csengett bennem az ASOT-agónia máris itt a következő felejthető Armada-fejezet, a 'Breaking The Silence Vol.2.' egyenest Andy Moor cd-s táskájából. Komolyan nem értem Mr. Beardmore-t, biztosan elrabolták a földönkívüliek (vagy épp maga Armin) és kimosták az agyát, de emberesen. Lehet a többség nem, de én biza emlékszem, amikor az ominózus Stroke-on-Tent-i fiatalember még a szárnyait bontogatta house vonalon. Ehhez egészen 2000-ig kell visszalapozni az EDM-történelemkönyvben, s itt a 'Violent city' címszót érdemes keresni a Baroque kísérő kifejezéssel egyetemben. Emberünk olyan arcokkal pörgött együtt, mint Kenny Shifter, Bill Hamel, Michael Wilson (a Parks & Wilson duó fele), Adam White (ketten alkották a Whiteroom monikert), nem mellesleg a szépen muzsikáló Sworn project-et is ezidőtájt keltette életre. Aztán valami megváltozott, de csak részben. Az eltrance-esedés pont 2005-ben az Above & Beyond-dal közös 'Air for life'-fal kezdődött. Szerencsére azért nem estünk át a csacsi túloldalára, Moor a rá jellemző karakteres, harapos groove-okkal bebetonozta magát a trancerek hallójárataiba is. Aztán a kollab best seller-ek sorba jöttek: 'YearZero', 'Daydream', 'Stadium Four', 'Faces'. Legutóbbi single-je a 'She moves' és Signalrunners-ék 'These shoulders'-ének saját adaptációja már messze nem a tőle megszokott színvonalat hozta. Ennek a szolid lejtmenetnek a további stációjaként értékelhető mostani mixalbuma is.
Úgy néz ki Armada-ék külön figyelnek az intro-kra (igaz a későbbiekben lanyhul a koncentráció). Andy is perfektül nyit, sőt az első két számmal nincs is probléma, de a klónsound és az agyonkopírozott melódiák egymásutánja egyáltalán nem hat lélekemelően az emberre. Némileg orvosolja az áldatlan állapotokat Ad Brown 'Memorial'-ja Maor Levi eresztésében, de itt is hiányzik a szükséges plusz, ami a tucatmixek fölé emelné a kiadványt, s amikor az embert Andy Moor-nak hívják nem elég egy szolid hatost tolni a tízes skálán.
A második lemez jól indul, Ashley Wallbridge 'Liquid'-jével hamar megbarátkozunk. Mike Koglin és Tenishia szerzeménye harmonikusan úszik egymásra, de ezzel arányosan kezd is lankadni a figyelmünk. Hiába közösködik Andy és a belgák nemzeti hőse M.I.K.E., a 'Spirits Pulse'-zal nem váltjuk meg a világot. A hátralévő blokkban még akad néhány jobb villanás ('Moonlight sonata', 'Lightness'), de semmi többre ne számítsunk.
Armin után Andy Moor is elbénázott egy komoly lehetőséget arra, hogy tovább gyarapítsa a rajongótáborát. Csinált valamit, amiről lehet ő sem volt meggyőződve, hogy a rá jellemző különleges atmoszférát hozza. Ennyire sekélyesek lennének a mai zenék? Igen? Akkor jobb lett volna, ha a saját produkcióival tömi tele, akkor az értékelésem is több pontról szólna, de így csak 6,5/10 lett.

Andy Moor - Breaking The Silence Vol.2.

Label: Armada
Ország: Hollandia
Megjelent: 2011. március 22
Stílus: Trance
Dj mix: Andy Moor

Cd 1
1. Will Holland ft Jeza – Start Again (Original Intro Mix)
2. Ad Brown Presents Maxi Valvona – Fractions
3. DNS Project & Fast Distance – Kickdown
4. Zack Roth – Silver Of Blue
5. Masoud ft Hannah Ray – Here We Go
6. Gofman & Tsukerman – Bliss
7. Joseph Areas – Subtle Motion
8. David Forbes – Point Picquet
9. Daniel Kandi – Promised (Jason Van Wyk Remix)
10. Mark Eteson – Universal Language
11. Nitrous Oxide ft Anyem – Follow You (Maor Levi Remix)
12. Ad Brown ft Kerry Leva – Memorial (You Were Loved) (Maor Levi Remix)
13. Lange & Fabio XB Presents Yves De Lacroix – Electrify (Lange Remix)
14. Danny Chen ft Cristina – Just A Dream

Cd 2
1. Ashley Wallbridge – Liquid (Intro Mix)
2. Mike Koglin – Sunstar
3. Tenishia ft Aneym – Man In Denial (David Forbes Remix)
4. Masoud – Skyward
5. Cerf, Mitiska & Jaren – Another World (Original Vocal Mix)
6. Andy Moor vs M.I.K.E. – Spirit’s Pulse
7. Fabio XB & Yves de Lacroix – Universe Of Love (First State’s Remix)
8. Snatt & Vix – Destination Shoreline
9. TyDi ft Tania Zygar – Half Light (Fabio XB Vocal Rework)
10. Ben Nicky – Drizzle
11. Tydi ft Brianna Holan – Never Go Back
12. David Forbes – Yasai
13. Tritonal ft Cristina Soto – Lifted (Mat Zo Remix)
14. Ashley Wallbridge – Moonlight Sonata
15. Spark7 – Lightness

3 megjegyzés:

  1. Annyira nem is vészes, nekem nagyon tetszik, annyira a sablon hangzás sem zavar! 10/8

    VálaszTörlés
  2. Én kíváncsi voltam, hogy ti mit gondoltok erről a mixalbumról. Nekem az első rész a tökéletes mixalbum volt 2009-ben, egyszerűen megunhatatlan számomra még a mai napig is.

    Ezért is vártam, hogy mit hoz ki Andy ebből a tracklistából. Magas volt a léc, de ez akkora csalódás...el sem tudom mondani. Semmi igazi koncepció, vagy koherencia, itt is, ahogy az ASOT-nál is hiányolom a szép átjátszásokat és az átgondolt, igazán összeválogatott tracklistát. Bár én is 10\8-ast adok minden jóindulatommal a lemeznek, mondjuk azt, hogy az elsőnek, mert a 2. lemez hallgathatatlan, pocsék.

    És szerintem nem a sekélyes zenéken múlik ez, hanem a producer\DJ összeszedettségén, hogy gondolatban ott legyen, és azon, hogy érdekek nélkül tudjon válogatni a zenék közül.

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek veletek, sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Itt azért több jó zenét találni, mint az ASOT 2011-en, de maga a mix egyszerűen annyira hektikus, összeszedetlen, és idővel unalmas is, hogy azt lehetetlen élvezni. Hasonlóan az ASOT-hoz, az egyes diszkre még úgy ahogy bólogatok, de a másodikról csak pár zene az, amit megmentenék a Lomtártól. 7/10

    VálaszTörlés