2011. március 30., szerda

Zeneajánló: Guy J - Azimuth/Heliscope Remixes

Guy J - Azimuth/Heliscope EP Remixes [Bedrock Records]
Hamarosan a boltok polcaira kerül napjaink legizgalmasabb tech-house producerének Guy J-nek legfrissebb szerzői albuma a '1000 Words'. Addig is, hogy ne rágjuk le tövig a körmeinket az izgatott várakozásban. Előételként kapunk tőle és a Bedrock-tól egy igencsak combos EP-t, ami két korábban már kijött zenéjének a remake-jét ('Easy as can be, Heliscope') és egy abszolút newcomer track-et ('Azimuth') tartalmaz.
Pont ezzel az utóbbival kezdjük meg az utazást pörgős tech-house zenék világában. Némi plüttyögés, klimpírozás után olyan másfél perc körül megérkezik egy Coldharbour hatású morgás, ami végigkísér utunkon. Az amúgy sem gyenge hatásfokra ráerősítünk pár koszosabb hatású effekttel. Ezt a darabot még tuti, hogy sokat halljuk majd bulikban.
Az 'Easy as can be' finomságával hívta fel a figyelmet anno. Nos mivel Tom Middleton sem az agyatlan zúzás megszállottja, így már előre tippelhetünk a remix hangvételével kapcsolatban. Nagyon kellemes deep house miliőbe csöppenünk, simogató basszussal és lélekmelengető string-ekkel, s egy mindent vivő kiállással.
A végére marad az aprítás. A 'Heliscope' eredetiben is igazi főidős műnek számított, erősen szuggesztív groove-okkal és tüdőszaggató basszusokkal (anno a 'Float Away'-ben is leteszteltem, hogy mire képes). Az átiratot készítő Egbert se sokat finomkodott, s még feszesebbre vette a figurát. A tech alapokra ügyesen ráhegesztette az eredetiből átvett fő motívumokat, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Tetszetős EP-vel vezeti fel Guy J friss LP-jét, 8,5/10-et kap most ezért tőlem.

Guy J - Azimuth/Heliscope EP Remixes

Label: Bedrock Records
Katalógus szám: BED95R
Megjelent: 2011. március 28.
Stílus: Tech house
Producer: Guy Judah

Tracklist:
1. Azimuth (9:22)
2. Easy As Can Be (Tom Middleton Liquitech Mix) (8:19)
3. Heliscope (Egbert Remix) (8:22)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése