2011. március 10., csütörtök

Zeneajánló: Ad Brown - Marimba EP

Ad Brown-ról bevallom őszintén idáig még nem nagyon hallottam. Mentségemre legyen mondva, ennek több oka is van. Általában - mint ahogy az bevett szokás - az ember először az ismertebb előadókkal foglalkozik, és csak utána kezd el kicsit mélyebbre ásni, hogy újabb, kevésbé ismert neveket fedezzen fel magának. Viszont Ad Brown -ról ha így folytatja, akkor egészen biztos, hogy sokat fogunk még hallani. A Londonban székelő úriember - tisztes polgári nevén Adam Brown - körülbelül 2008 óta szerez elektronikus zenéket. Akik egy kicsit jártasabbak trance-esebb vonalon azok talán egy másik alteregójáról is hallottak, Maxi Valvona-ról. A Lost In Vagueness című EP-jét 2010-ben az Armada egyik sublabel-je az Electronic Elements jelentette meg. MySpace oldalán saját stílusát a Prog House/Techno/ Trance kategóriába sorolja. Marimba című EP-jén egyértelműen lekövethető az előbb említett három stíluselem. Az Original Mix-szel egyből a lovak közé csapunk. A masszív dobszerkezetű alap sokat sejtetően indítja be a számot. Azt elsőre is érzeni véljük, hogy itt nem holmi egyszerű kis számról beszélhetünk. Tökéletes a harmónia. Minden effekt és dallamfoszlány szinte beleolvad az alapba, fokozva az élményt. Aztán a középső etapba egy sor álomszerű, részletgazdag, szépen kidolgozott zenei motívum jelenik meg. 10/10-es szám!
A 'Chris Domingo remix' nem kezd olyan vadul bele, kicsit lassabban, komótosabban indul. Van idő a ritmus felvételére. De nagyjából ugyanazt az élményt nyújtja, mint az alapverzió, egy fokkal dream-esebb formában.
Az Urban Breathe átirat akár a 'Marimba' dub verziója is lehetne. Az EP legklubbarátabb remixe!
A remek albumborító és a szép master csak hab a tortán, mert a Marimba mind három verziója eleve egy-egy gyönyörűség. Jah, és aki még külön tesztelni szeretné az originál remixet, az MiraculuM cimborám legutóbbi Simple Pleasures mixében is meghallgathatja!

Ad Brown - Marimba

Előadó: Ad Brown
Tétel: Marimba
Stílus: Progressive House
Label: Perspectives Digital
Katalógus szám: PSDI004
Release: 2011. február 15

Tracklist:
1. Ad Brown - Marimba (Original Mix) (08:11)
2. Ad Brown - Marimba (Chris Domingo Remix) (07:14)
3. Ad Brown - Marimba (Urban Breathe Remix) (07:25)


Go to Beatport.comGet These TracksAdd This Player

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése