2010. május 11., kedd

Richard Durand keze nyomán: In Search Of Sunrise 8

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az In Search Of Sunrise 8 érkeztével egy legendás korszak zárult le a trance -en belül, ugyanis már hetek óta tudta mindenki, hogy az ISOS nyolcadik része nem Tiesto, hanem Richard Durand prezentálásában készül majd el. A régi ISOS fanok többsége eléggé elszomorodott ezen tények hallatán, amin persze nincs is mit csodálkozni, hiszen a kompiláció minden egyes része etalonnak számított az EDM műfajon belül. Viszont Tiesto tavaly évi Kaleidoscop -os szerzői albuma óta sokminden megváltozott. Az az ember aki egykor a trance egyik úttörőjének számított stílust váltott és úgy döntött, hogy ezután másféle műfajban kíván szerencsét próbálni. Hogy miért döntött így, azt sokan próbálták megfejteni, de hát ez van, ezt is megéltük. Minden ember változik és akármilyen nagy művészről is legyen szó, el kell fogadnunk a döntését, ami persze a rajongókat csöppet sem fogja megvigasztalni. Mielőtt az ISOS 8 egyáltalán megjelent volna, már eleve sokan azt mondták, hogy egészen biztos, hogy nem lesz olyan nívós mint "elődjei". Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy a legtöbb fan számára elfogadhatatlan az a tény, hogy nem Tiesto keze munkáját dicséri(k) a mix(ek). Igen, a feeling is sokat nyom a latba, mert egészen más érzéssel hallgatja az ember a nyolcas korongokat. Jómagam megértem Tiesto döntését, hiszen ha már egyszer stílust váltott akkor úgy érezte, hogy nem lenne fer a rajongókkal szemben, ha most fogná magát és készítene egy "nem" ISOS hangulatú albumot. Richard Durand szerintem remek választás volt. Bár sokan nem értenek velem egyet, de véleményem szerint ő is nagy figurája a trance-nek, és talán képes lesz méltó módon bánni ezzel a sorozattal.
Az ISOS 8 egyes diszkjét végighallgatva nem csalódtam. Bár nincsenek rajta nagyon nagy zenék, de a hangulat szépen el lett találva, és akad rajta pár varázslatos zene (Kiss Of Life, Introspection Attempts, stb..). A kettes diszk még egy fokkal jobbra sikeredett, mint az egyes. Itt is találunk szép zenéket (Kissed By The Sun, Ocean Terrace, With Me, stb..). Összességében véve mind a két lemez jó lett, és tőlem a 7.5/10 pontszámot kapja.

In Search Of Sunrise 8 - South Africa mixed by Richard Durand

Label: Songbird
Katalógus szám: SBCD12

Ország: Hollandia

Megjelent: 2010 május 10.

Stílus: Trance, Progressive
Trance
Dj mix: Richard Durand


Cd 1
1. First State - My Sanctuary
2. George Acosta featuring Fisher - Beautiful
3. Venaccio & Daigon - The Violet Hour
4. Kostya Veter featuring Madelin Zero - Envy
5. Ad Brown and Matt Lange featuring Kerry Leva - As The Rain Falls
6. Craving - Never Alone
7. Zoo Brazil featuring Rasmus Kellerman - There Is Hope
8. Ben Preston - Pillars Of The Earth
9. San vs. Wendel Kos - Kiss Of Life (Ibiza Sunrise Mix)
10.Jorg Zimmer - Sydney (Original Mix)
11.Avis Vox - Introspection Attempts (Moonbeam Remix)
12.Tom Cloud - The Darkest Star
13.Richard Durand - For No Reason

Cd 2
1. Michael Badal, Zya & Teddy C - Deltree
2. Ad Brown featuring Renee Six - Something For The Pain
3. Jason van Wyk - September Rain
4. San featuring Therese - Kissed By The Sun (S1dechain Remix)
5. Daniel Wanrooy - Ocean Terrace
6. BT & Andrew Bayer - The Emergency
7. Alex O'Rion - Jellyfish
8. Richard Durand & JES - N.Y.C.
9. Hodel & Sunstate - Distant Motion (Aurosonic Remix)
10.Beltek - Par
11.Bartlett Bros. vs. Mazza - Satellite Of Love (Fabio XB Rework Dub)
12.Who.is - We.are
13.DJ Observer & Daniel Heatcliff featuring Hannah Ray - With Me (Original Vocal Mix)

Trailer

3 megjegyzés:

  1. Imádom és mai napig is szeretem az előző pár ISOS-t, számomra sikerült minden alkalommal megadnia a "Nyár ízét".
    Mikor megtudtam hogy mégis lesz 2010-ben, nagyon megörültem, törés ott volt mikor megtudtam hogy ki mixeli...hát adtam egy esélyt a meghallgatásnak.
    Bevallom őszintén nagyon kellemesen csalódtam bár most is sokan mormogják mélyen halkan magukban, hogy ez nem az az ISOS akkor sem az ami a régmúlt éveket kísérte végig.
    Cimboráim kérdezték tőlem Richard Durand neve hallatán "az meg ki a f****m", amit én betudtam "Tijesztót nagyanyám is ismeri" elvnek, Ő szerintem ezért is volt oly bátor stílust váltani, mindegy mit csinál...eszik-veszik mint a cukrot.
    Meghallgatások számával arányosan egyre jobban elnyeri tetszésem mind technikailag és zeneileg is az ÚJ ISOS 8.
    Richard Durand-nak nem volt könnyű dolga összekapni eme remek sorozatot mondhatni hogy -2 -ről indult :)
    Sikerült átemelnie a feelinget(mégha nem is 100%-ig) és egy picit a saját stílusával fűszerezve. Grat érte! 9,5/10 nálam;)

    VálaszTörlés
  2. Én azért sajnálom Richard Durand-ot, mivel most neki kell kiállnia azt a rengeteg pocskondiázást, amit gyakorlatilag azért kap, mert Tiesto faképnél hagyta a Black Hole-t és az ISOS-t se folytatja. Pont ezért dícséretes, hogy ilyen negatív előjelekkel is elvállalta a feladatot és azt hiszem a tőle telhető legjobbat nyújtotta. Próbált illeszkedni az ISOS-hangzásvilágához, emellett azért az RD-s zúzósabb megszólalás sem hiányozhat. Tőlem 8/10-et kap

    VálaszTörlés
  3. Ezt a sorozatot elég nagy személyi kultusz övezi, így akárki akármilyen bámulatosat tett volna le az asztalra (gondolok itt arra, hogy Ricsin kívül akárki mixelhette volna) sosem lenne elég jó a fan -eknek! Már a megjelenés előtt sokan azt mondogatták, hogy egy sima ITWT-s mix album szintjét fogja csak elérni az ISOS 8. Nekem mindegyik ITWT -s mixalbum megvan, és egy röhejnek tartom azt amit állítottak! Egyetlen egy itwt-s mixalbum van (kb) ezen a szinten, az pedig a Virtual Vault által remekbe mixelt 15. rész.

    VálaszTörlés