2010. május 27., csütörtök

Vibetech, a harmónia nagykövete lett

Küszöbön a nyár, ilyenkor a könnyedebb produkciók határozottabban jobban esnek, mint a fémes, minimalista cumók. A brazil Panda Recordings feje, Joao Guilherme Sheffer (aka Tropical Highlight, Gui Sheffer) ezúttal a Vibetech művésznevén rukkolt elő egy izgi megjelenéssel, mégpedig 'Spirit of harmony' című egész estés koronggal.
Egyből kellemes ritmusok kezdik el bizsergetni a hallójáratainkat a 'Take me to the sea'-ben. Abszolút beach feeling uralkodik, amit egy szaxofon, valamint egy Dieter 'Yello' Meier féle motyogós dumálás erősít tovább. A 'Feel your body' hasonló elv alapján építkezik, mint a nyitó tétel: deep house alapok, karakán basszusokkal ellenpontozva, szép munka. Az 'Everything you want' valahol a Kevin Yost féle soul-os, funk-os vonalon mozog, tipikus after party-zene. Első fénypont. Az 'Ibiza Funk Beats' ugyanennek a vonalnak a bulisabb oldalát mutatja meg, itt egy férfi és egy női vokalista versenyzik egymással. Profin összerakott, rendkívül funky szerzemény. A 'Solarium' légies atmoszféráját már az előre bocsátott gitár riff-ek is éreztetik, később azonban a relaxálós dallam tovább erősíti a súlytalan állapotot. A 'Morphine Sensation' nem bonyolult zene, viszont minden a helyén van, a mélyek búgnak, a deep-es hangok betalálnak, egy narrátor mesél vehemensen. A 'You're my heart' jazz-es attidűje új színt hoz, a felcsendülő meleg akkordok olyanok, mintha hájjal kenegetnének bennünket. A 'Burning inside me' groove-osabb téma, effektelt trombitája és feka, mélázós vokálja ismét egy nagyszerű zenét eredményez. A 'Space flight' már neve alapján sem lehet rossz próbálkozás, és tényleg, légies string ölelkezik atmoszférán túlról érkező zajokkal. A záró 'Ghetto's School' egy oldskool-nak tetsző house darab, a Vibetech-től megszokott house köntösben.
Összességében egy kicsit meglepheti azokat ez a korong, akik a szokásos Panda Records-os progressive house adagra számítanak. Itt a deep house dominál, rengeteg funky elemmel, szaxofonnal, kellemes vokálokkal. Azt hiszem május végi esti mélázásokhoz, június eleji napozós, fűben fetrengős szeánszokhoz ideális aláfestő. Kap tőlem egy 8/10-et.

Vibetech - Spirit of Harmony

Label: Panda Recordings
Katalógus szám: PND0039
Ország: Brazília
Megjelent: 2010. május
Stílus: Progressive house, deep house
Producer: Joao Guilherme Sheffer

Tracklist:
1. Take Me To The Sea (7:03)
2. Feel Your Body (6:44)
3. Everything You Want (6:59)
4. Ibiza Funk Beats (7:29)
5. Solarium (8:15)
6. Morphine Sensation (8:19)
7. You Are My Heart (8:27)
8. Burning Inside Me (7:30)
9. Space Flight (7:34)
10. Ghetto's School (7:01)

Belehallgatós és megvevős

2 megjegyzés:

  1. Jó album, tudom ajánlani a deep house hívőknek!

    VálaszTörlés
  2. A Panda-s megjelenések mindig jók. Ez az album is szenzációs.

    VálaszTörlés