2010. május 5., szerda

Pop Model: az új Mr Sam album

Samuel Joel Paquet aka Mr Sam nem csak lemezlovasként brillirozik, hanem produceri szinten is nagy névnek számít a szakmán belül. Francia barátunk idáig két szerzői albummal lepte meg rajongótáborát. Az egyik album a 2006-os Lyteo, valamint annak "továbbfejlesztett" változata a Lyteo Interpretation (2007) volt. Sam ez alkalommal a korábbi albumaihoz képest egy jóval eltérőbb stílusút pofozott össze. A Pop Model nagyon érdekes album lett. Nem kicsit pop-os, funkys, house-os hangulata miatt a régi Mr Sam rajongók már rögön az album elején dobnak egy hátast. Jómagam nagyon merész produkciónak találom ezeket a "pop" zenéket. Az albumon akad jópár kedvenc zene is, de a sok popdal azért egy kis mosolyt csalt az arcomra. Akik csak most ismerkednek Mr Sam zenéivel, azok számára van pár zene ami iszonyat gyengének hat, de ha meghallgatjuk Sam "Opus" című mixalbum sorozatának bármelyik részét, akkor ott is rengeteg a mélázós, slágeres, gagyinak tűnő szerzeménnyel találkozhatunk. Mr Sam sikerének titka viszont pont ezekben a sajátságos hangulatú zenékben rejlik. Mixeiben iszonyat nagy hangulatváltások vannak, és a Pop Model című albumon is jól érződik mindez. Az a stílus, amit Mr Sam képvisel számomra már-már igazi művészet.
Az "Ave Eva"-val indít az album, ami voltaképpen egy intró zene. Az ezt követő két tipikus popdal. Gyengének hatnak, pedig nem azok. Az "Ing Ong" egyérteműen Benny Benassi "Satisfaction" című számát idézi. "Gotta Have It"-re még akár boogie-zni is lehet, annyira feeling-es zene. A "Gone" nagyjából ugyanezt a vonalat követi, még egy kicsit érzelmesebbre véve a figurát. A hetedik nóta számomra nem volt meggyőző, de ezzel együtt az mondom, hogy jól sikerült. A nyolcadik szerzeményben BT énekel. Szép zene, de csak előbbieket tudom csak elismételni.
A "Seven 7 Seven" teli van érzelmekkel. A "Carved" is hasonló kvalítással bír. Tiff Lacey hangja tökéletesen illeszkedik a baleáris alapzenébe. A "Cygnes"-t szerintem senkinek sem kell bemutatni. Nagyszerű zene, bár nagyon meg tudja osztani a szcéna rajongótáborát. A "Hold My Breathe" nálam örök favorit, és örömmel nyugtázom, hogy ezen az albumon is helyet kapott! A "Rydem Koba" is nagyon jó zene. A "Rydem Koba", a "Mixi", a "Tantra", a "Menyako", a "Dominator" és az "Anasthasia" nagyjából egyforma dalszerkezetre épülnek.
Az "E&E" ambientes, elektrós, kicsit break-es. Az "One Day" egy ambient pop dal. A 21. szám a Deadmau5 interpertációs "Clockwork", amit Mr Sam Remixében tesztelhetünk.
Az album tőlem a 8.5/10-es pontszámot kapja. Érdekes, változatos, összetett szerzői album.

Mr Sam - Popmodel

Label: Black Hole Recordings
Katalógus szám: Black Hole CD 62

Ország: Hollandia
Megjelent: 2010 április 19.
Stílus: House, Tribal, Hard Trance, Progressive Trance, Trance, Electro

Producer: Samuel Joel Paquet aka Mr Sam


Tracklist:
1. Mr Sam - Ave Eva
2. Mr Sam With Andy Duguid vs. Pat Benatar - Invincible (Mr Sam Remix)
3. Mr Sam Feat. Disco International - Just The Beginning
4. Mr Sam - Ing Ong
5. Mr Sam Feat. Esmaye - Gotta Have It
6. Mr Sam With Andy Duguid Feat. Jennie Löfgren - Gone
7. Mr Sam With Andy Duguid Feat. Amanda Wilson - Satisfaction Guaranteed
8. Mr Sam With BT - The Great Opus
9. Mr Sam - Seven 7 Seven
10. Mr Sam With T4L Feat. Tiff Lacey - Carved
11. Mr Sam Feat. Claud9 - Cygnes
12. Mr Sam With Andy Duguid Feat. Solarstone - Hold My Breath
13. Mr Sam With T4L - Rydem Koba
14. Mr Sam - Mixi
15. Mr Sam - Tantra
16. Mr Sam With T4L - Menkayo
17. Mr Sam vs. Human Resource - Dominator
18. Mr Sam vs. T99 - Anasthasia
19. Mr Sam - E&E
20. Mr Sam Feat. Kirsty Hawkshaw - One Day
21. Deadmau5 - Clockwork (Mr Sam Remix)

2 megjegyzés:

  1. Hááát, valahogy nem győzött meg. Az ismert számok még csak-csak működnek nálam, az újak valahogy viszont túl poposak az én fülemnek.

    VálaszTörlés
  2. Ami nem tetszett annyira: 4,6,7,8,20.
    Ami viszont nagyon is tetszett: 5,9,10,14,19.

    Elég vegyes véleményem van az albumról. A jól bevált nóták nagyon ütősek, de van pár zene, amit Sam nélkülözhetett volna!

    VálaszTörlés