2010. május 24., hétfő

L.S.G. speciális remixek dupla vinylen

Ha már ennyire belelendültem az Oliver Lieb életmű bemutatásába érkezzen egy újabb nehezen fellelhető ritkaság, mégpedig az 1996-os Volume Two album remixeit tartalmazó 8 számos dupla vinyl.
A 'Netherworld' házi remixével nyitunk, amit Oliver 'Ivan' alteregoján követett el. Pumpálós, techno-s alapokkal nyitunk, ám egy perc körül már érkeznek a 'Netherworld' eredetijéből ismert hangok, effektek, így tudjuk, hogy rossz dolog nem kerekedhet eme átiratból. Egy kicsit minimál, de attól még finom. A 'Get out' spirituális hangokkal nyit, majd deep-break lesz belőle, de olyan, amilyet keveset hallani. A 'Terry's Patchwork of V.2' a német Terry Lee Brown Junior deep house átirata a V.2-ből, ami úszósan indul, majd félidőben beficcen némi acid, ami véleményem szerint dögösebbé teszi a darabot. A 'Freak me' csavarósan, savasan nyit, mindezt kegyetlen sub-bal megtoldva, gyakorlatilag csak méltó a címéhez. Mielőtt a késért nyúlnánk megérkezik egy kellemesebb, deep-es hangkép, ami enged a szorításon, s szerencsére végigkíséri a kompozíciót. A 'Netherworld' nem szorul bemutatásra, hiszen a valaha készült legösszetettebb dallamú és atmoszférájú tech-trance darab. A 'Get out'-ot Banco de Gaia pofozta ki egy kicsit, aki az eredeti törtütemeket meghagyta, ám később 4/4-re vált, s egy epikus, acid-es szörnyeteggé változtatja az eredeti számot. A 'Netherworld' Jules Verne remixe határozottabb alapokat kapott, míg a kiállásban szállós FX-ek teszik még élménydúsabbá az utazást. A záró 'Lectrobyte' mélázós house muzsika, egyszerű, de annál nagyszerűbb dallamvezetéssel. Kicsit olyan, mintha a 'Netherworld' továbbgondolása lenne, csak más melódiával.
Összességében ez a lemez is megéri a pénzét, egyben rögzíti bennünk, hogy Oliver Lieb miért is olyan nagyszerű és sokoldalú producer. Darabjai több, mint egy évtized távlatában is nagyszerűen szólnak, s több bennük az ötletesség, mint a mai zenék 99 százalékában. Repül a 10/10!

L.S.G. - Volume Two (Special Mixes And Remixes)

Label: Superstition
Katalógus szám: SUPER 2069

Ország: Németország

Megjelent: 1996 október
Formátum: 2 X Vinyl

Stílus: Trance, house, techno

Producer: L.S.G. aka Oliver Lieb


Tracklist:
1. Netherworld (Oliver Lieb pres Ivan remix) (7:04)
2. Get Out (Vinyl Cut) (6:28)
3. Terry's Patchwork Of V. 2 (Terry Lee Brown Junior remix) (6:32)
4. Freak Me (Vinyl Cut) (6:54)
5. Netherworld (Vinyl Cut) (7:15)
6. Get Out (Banco De Gaia remix) (7:44)
7. Netherworld (Remix By Jules Verne remix) (8:30)
8. Lectrolyte (Vinyl Cut) (8:17)

3 megjegyzés:

  1. Album ritkaság, gyűjtőknek kötelező! :)

    VálaszTörlés
  2. Hogy őszinte legyek a remixek nem sokat adnak hozzá az eredeti zenék zsenialitásához. Őszintén szólva nem is nagyon tudnának mit...

    VálaszTörlés
  3. 5. Netherworld (Vinyl Cut) (7:15)

    ..imádom, az egyik legnagyobb zene!

    VálaszTörlés