2010. május 2., vasárnap

A Saints and Sinners világ körüli utazásra invitál

Jörg Querner (aka Van Bellen) és Wilfried Belz azaz a Saints & Sinners duó a millenium időszakának egyik legnevesebb progresszív formációjának számított. Olyan klubsikereket követtek el közösen, mint például a Pushin' too hard, a Pacific High, illetve remixelték többek között Lucien Foort Gemini-jét, Blank & Jones Secrets & lies-zát, Santos Camels-szét és Orinoko Island-ját. A duó 2004-ben a New days New ways után tartott némi kényszerpihenőt, erre az időszakra tehető az addig igencsak aktív Van Bellen kivonulása a szcénából. 2007-ben érkezett azonban a megújulás szele, hisz a fiúk Sven Oliver álnéven újra nekiálltak a közös studiómunkának (Dusk/Dawn és az Escape EP). Nem kapkodtak, annyit vállaltak csak, hogy minőségi zenékkel lepik meg a hallgatóságukat. 2010-ben ismét hallattak magukról (bár 2009 év végén kijött egy Guy J remix a Pushin' too hard-ból), az Out of Africa azonban már merőben más irányba húzott, mint a korábbi S & S munkák: napjaink oly trendi elektro-minimál hullámát meglovagolva némi törzsi hatással felvértezett, felejthető darabot hoztak össze. A srácok összesen egyetlen dj-mixet jegyeztek ténykedésük során, mégpedig az angol M8 Magazine felkérésének engedelmeskedve saját label-ük, a Sounds Good Records legjobb darabjait egy csokorba gyűjtve M8 Worldwide Volume Two címmel. Az egyórás, kilenc track-es egyveleg igencsak kuriózumnak számít, hiszen a neten nem sok kópia kering belőle.
DJ Gordon Presents Electric Friends Alaska-ja és World Clique Don't Do It-ja már sejteti mire számíthatunk, house alapokon nyugvó hipnotikus textúrákra. Az első fénypont a Thin Ice-nál érkezik, Jörg és Wilfried a Moroder-i hagyományokat felhasználva egy space-s darabot kreáltak, hihetetlen progresszív köntösben. Negyedik track-ként érkezik a John Johnson-nal közös Summernight, ami egy kongás, beach-es darab (Tommyboy Boat Party mixén is felbukkan egyébként) egy pulzáló, filterezett stringszőnyeggel és egy ámulatba ejtő kiállással. World Clique Different Signs-za sem lóg ki a sorból, sejtelmes, keleties melódiájával egy kis egzotikus ízt is idecsempész (a Worldwide cím itt nyer értelmet). Anderson, Hall & Shaver Inside-ja már trance-s erényeket mutat, úgy kell elképzeljük az itt uralkodó atmoszférát, mint egy Hiver & Hammer darabban. A Pacific high igazi progresszív ragadozó, ami kongáival és beach-es attitűdjével már a nyarat idézi meg a hangszórokon keresztül. A World Clique Ease The Pressure-je is fenntartja a sejtelmes pulzálást, a záróakkordnak az eddigi legismertebb S & S alkotás, a Pushin' too hard marad, ami önmagában is képes lenne arra, hogy az egész egyveleget a hátán cipelje. Így a végére hagyva igazi eufóriakeltő húzás ez a fiúktól.
Összességében egy igazi progresszív gyöngyszemmel van dolgunk. Bár már 2010-et írunk ez a fajta hangzás manapság is igencsak frissnek hat. A mixelés hagy némi kívánnivalót maga után, de a zenék zsenialitása eltereli erről a figyelmünket. Nehezen beszerezhető (innen) kordokumentum, John Johnson és Van Bellen fanatikusoknak fokozottan ajánlott!!!

Saints & Sinners - M8 Worldwide Volume Two

Label: M8 Magazine
Katalógus szám: M8MAG146 / MAY01

Ország: Egyesült Királyság

Megjelent: 2001. május

Stílus: Progressive house

Dj mix: Saints & Sinners


Tracklist:
1. DJ Gordon Presents Electric Friends - Alaska
2. World Clique - Don't Do It
3. Saints & Sinners - Thin Ice
4. John Johnson meets Saints & Sinners - Summernight (X-Press Groove Mix)
5. World Clique - Different Signs
6. Anderson, Hall & Shaver - Inside
7. Saints & Sinners - Pacific High (Long Club Mix)
8. World Clique - Ease The Pressure
9. Saints & Sinners - Pushin' Too Hard

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése