2011. március 23., szerda

ASOT 2011: Ez már a nyúlüreg mélye?

Az Armin rajongók igencsak örvendezhettek, amikor megtudták, hogy Sándor napon - a korábbi részekhez képes jóval korábban - már be is szerezhetik a négyszeres világelső dj aktuális dupláját. Számomra már évek óta nem okozott különösebb élményt ASOT lemez, szóval totál faarccal és az esélytelenek nyugalmával kattintottam a play gombra. Közben bónuszként egy jót derültem azon, hogy a cover tervezője képtelen már évek óta elvonatkoztatni a fehér dominanciájától és a személyi kultusztól. Szívesebben vettem volna egy elvontabb borítót, komorabb színekkel.
Az első lemez egy vadiúj Armin & Alex M.O.R.P.H. & Ana Criado produkcióval a 'Winter stayed'-del nyit, ami intrója alapján nem alakul rosszul, de később egy igencsak közepes szintű dalocska kerekedik belőle. Kicsit faramuci, de még így is ez a diszk egyik húzózenéje! A Blizzard, Omina közös alkotása a 'My inner island' is a kellemes próbálkozások sorát gyarapítja. A későbbiekben azonban mintha hiányozna a tűz, az átütő erő a zömében exkluzív 'első áldozó' zenékből. Vannak szép dallamok, éteri string-ek, és izmos gitárszólók, de ezek elszórva, nem egy-egy track-re koncentráltan. Ettől függetlenül nem rossz hallgatni, csak úgy egybefolyik az egész, s csak párszor kapjuk fel ténylegesen a fejünket az első másfél órában.
A második lemezhez nem sok reményt fűztem, mivel itt már a klubos hangzás dominál. Armin becsületére legyen mondva nem tarol le bennünket annyira pumpálással, mint Markus Schulz a 'Prague 11'-en, de nem lendül túl a sekélyességen. Az intro-ra itt se lehet panasz, később a 'My enemy' Rank 1 remixe is adja az érzést, aztán a barométer hamar lejtmenetbe kapcsol. Hiába a nagy nevek (J.O.C., Daniel Kandi, Orjan Nilsen, Aly & Fila) a szokásos, rutinből összepakolt muzsikák valahogy nem akarnak egy koherens egésszé kovácsolódni. Amikor már minden mindegy jön zárótételként Laura Jansen 'Use somebody'-ja AVB remake-je, ami bizony kerülhetett volna előrébb is a sorban.
Mint jó néhány kritikus hang én se vagyok elszállva az ASOT 2011-es duplától. Egy ekkora névnek, akinek napi szinten odatolnak egy vagy két raklapnyi promót (köztük igen jól sikerülteket is) illett volna a sorozat nívójához passzoló, hosszútávú értékkel bíró darabokat szelektálnia. Ez nem jött össze, majd talán jövőre. A beach-es mix jobb egy hajszálnyival, mint a club-os, együtt csak 6,5/10-re jók.

Armin Van Buuren - A State Of Trance 2011

Label: Armada
Ország: Hollandia
Megjelent: 2011. március 18.
Stílus: Trance
Dj mix: Armin Van Buuren


Cd 1 - On the beach
1. Triple A – Winter Stayed (Armin van Buuren’s On the Beach Intro Mix)
2. The Blizzard & Omnia – My Inner Island
3. Mike Shiver vs Matias Lehtola – Slacker
4. Dreas vs Alex Robert – Mormugao (Alex Robert 2011 Mix)
5. Anhken – Always Look Back
6. Nuera – Green Cape Sunset
7. Rex Mundi – Sandstone
8. Robert Nickson & Thomas Datt – Godless (Protoculture Remix)
9. Bobina – Lamento Sentimental
10. Mark Otten – Libertine
11. Max Graham feat. Neev Kennedy – So Caught Up
12. Ashley Wallbridge – Moonlight Sonata
13. Beat Service feat. Cathy Burton – When Tomorrow Never Comes
14. Arty & Mat Zo – Rebound

Cd 2 - In the Club
1. Ron Hagen & Al Exander – Now Is The Time (Armin van Buuren’s Intro Edit)
2. Super8 & Tab feat. Julie Thompson – My Enemy (Rank 1 Remix)
3. Shogun – Skyfire
4. John O’Callaghan & Timmy & Tommy – Talk To Me (Ørjan Nilsen Trance Mix)
5. Armin van Buuren presents Gaia – Status Excessu D (ASOT 500 Theme)
6. Mark Eteson – Blackboard (Jon O’Bir Remix)
7. Daniel Kandi & Phillip Alpha – If It Ain’t Broke
8. Andrew Rayel – Aether
9. Ørjan Nilsen – Between The Rays
10. Armin van Buuren feat. Winter Kills – Take A Moment (Alex M.O.R.P.H. Remix)
11. Lost World – Stargazer
12. Aly & Fila feat. Jwaydan – We Control The Sunlight
13. Juventa – Dionysia
14. Bjorn Akesson – Painting Pyramids
15. Laura Jansen – Use Somebody (Armin van Buuren Rework)

Megvevős & belehallgatós

6 megjegyzés:

  1. Köszi a cikket, jó lett. Szerintem ez a lemez az utóbbi évek leggyengébbike. Tényleg csak 3-4 zene van ami kitűnik, amúgy gyakorlatilag középszerű a kiadvány, és ez nemcsak Armin "érdeme". Sajnálom, mert imádtam 2006-2007 körül az ASOT mixet minden év tavaszán, azóta lejtmenet...
    Amúgy lesz Andy Moor - Breaking The Silence vol. 2 bemutató a Deep Zone-on?

    VálaszTörlés
  2. Greg szívemből szóltál! Nálam 2007 volt a csúcspont ASOT ügyileg. A legelső mixlemezem Armintól az ASOT 2006 volt, amit eredetiben is megvásároltam, és mind a mai napig megvan. Lendületes, és csupa szép zenével van telerakva. A 2007es mix lemezt is szeretem, főleg az egyes cd valódi beaches hangulatát. Ezzel együtt a 2. cd is nagyon rendben van.
    Számomra a 2008as lemez már nem azt az élményt adta, mint a széria korábbi részei.
    Nekem a 2004-2005-2006-2007-os lemezek tetszettek, azok még az igazi prog trance zenékről szóltak...

    VálaszTörlés
  3. Greg, amint beszereztem és meghallgattam beiktatjuk a napirendi pontok közé :-D

    VálaszTörlés
  4. Arko: Pontosan, nekem is 2008-ig vannak meg az ASOT-ok, azóta meg sem tartom őket a meghallgatás után. De nemcsak a számok, hanem a mixelés minősége is olcsó, igénytelen, 6-8 msp-es átjátszások tömkellege, pfúj... :-(

    Deep Zone: Köszi a választ, várom. :-)

    VálaszTörlés
  5. Pontosan, az átkeverések elég ergyák voltak, nekem sem jöttek be. Néztem is egy nagyot, hogy mi történt?!
    Talán a 2007es korong van a legjobban egybe....

    VálaszTörlés
  6. A keveresek azert ilyen rovidek , mert az egeszet abletonnal csinalja mint a radio musort is . Sajnos teljesen meghalt szamomra a State of trance Arminnal eggyutt . Nagyon imadtam a zenejet 2005 -tol egeszen 2008-ig , de most mar annyira szar hogy az egyszeruen katasztrofa . Minden egyes zene ugyanaz . Nem birom meghallgatni az albumot egyben .Egyszeruen nem tudom elvezni , mert tudom hogy nem dolgozott semmit rajta hogy jo legyen , hanem csak osszegyujtott egy par jo szamot es korbekerdezte az ismeroseit , hogy ki akar rajta lenni a lemezen .....Nagyon megy lefele Armin ...

    VálaszTörlés