2010. április 15., csütörtök

Classic’S Gate – Vincent de Moor

Egy újabb fejezethez érkezett a Classic’S Gate rovat, amely ezentúl számos híres producer mára már klasszikusnak számító track-jeit fogja bemutatni. A jelenlegi cikk Vincent de Moor, holland trance mágus zenéit veszi kifejezetten górcső alá. Vincent kidolgozott egy különleges hangzást, melyről bármikor meg tudjuk állapítani, hogy ez bizony egy Vincent de Moor produkció! Igazából nem lehet tudni, hogy miért hagyta abba a producerkedést (talán kiégett a taposómalomban!?), de tény, hogy remek zenéket varázsolt össze. Szerzeményeit olyan dj-k játszák/játszották, mint Armin van Buuren, Dj Tiesto, Ferry Corsten, Paul van Dyk és sokan mások. Akkor nézzük, hogy mely zenék is kerültek be a zsákba!

Vincent de Moor - Flowtation
(1996)

Rögtön egy '96-os darabbal indítunk. Korainak mondható Trance műremek. Vincent de Moor első hivatalos kislemeze, melyen további két szám is helyet kapott, az 'Impact' és a 'Groove Feelings'. A 'Flowtation' álmodozó, vidám, vokállal telepakolt zene (Vocal by Luciana). Az Original Mix viszont instrumentális vokál nélküli, és ezáltal progresszívebbnek hat. A Digital Blondes Mix 1997-es. Elképesztő, hogy micsoda energikus dobokkal van felszerelve. Kifejezetten ungerground zene hatását kelti. De nincs is mit csodálkozni, hisz Ricky Brian Smith aka The Digital Blonde [John '00' Fleming szerzőtársa, és a psy trance zenékkel foglalkozó JOOF Recordings oszlopos tagja] nem a slágeres zenéiről ismert! A 'Flowtation 2002' egy frisstés, és kár érte, mert csont kommersz! 2007-ben Signum Signal Remix-el (alias Signum páros dolgozza át a 'Flowtation'-t), mely a srácoktól megszokott uplifting stílusban kerül a "boltok polcaira" (nem kicsit hardos verzió!!!).

Vincent De Moor – Shamu (1998)

Talán 1998 volt az az év, amikor kezdett magára találni Vincent, és innentől kezdve nem volt megállás és sorra jelentek meg tőle a trance himnuszok.
Nos, hogy milyen zene a 'Shamu'? Pattogós, ritmusos, táncolható, klassz effektekkel kiegészített, mindez egy vidám melódiával feltupírozva. Mac Zimms Remix: maradt az eredeti hangulat. Mac pont annyit hagyott meg az alaphangokból, hogy érvényesüljön a Zimms-es kluborientált hangzás. Armin van Buuren Remix: Kicsit visszavesz a tempóból, és szépen építkezik. Talán ez a verzió a legismertebb.
Vincent De Moor – Sunflowers (2000)

Az előző zenéhez képest merőben más hangulat fogad minket, de a Vincent De Moor-féle hangzás az itt is érződik. A 'Sunflower' annyit jelent, hogy napraforgó. A cím találó a zenére nézve, szinte szívjuk magunkba a nap sugarait a perzselő dallamokon keresztül. Készült egy 2008-as VDM's Rework is, amely ügyesen el van találva. Jóval modernebb hangszerelésű, mint az eredeti és szebben is szól elődjénél, viszont számomra az alapverziónál egy hajszálnyival erőtlenebb. Michael De Kooker Classical Mix: pumpálós, szép kiállás, de sajnos semmi több. Ha választanom kell, akkor marad az original mix!

Vincent De Moor Presents Emerald - Fly Away (2000)

Nem nagyon kell bemutatni, hogy milyen kategóriájú zene, hiszen Vincent legnagyobb alkotása. Az eredeti maxin öt verzió található. Az első két darab nem kicsit slágeres, a vokállal operáló zene (Radio Version, Extended Radio Version. Vocal by Esmaye). Az Original 12" Instrumental a maxi legtutibb darabja. Gyönyörűen szól. Semmi sallang. A Fly Away (Can You Hear Me) utaztatós, zongorás, nagyon szép remekmű! Főleg az ambient mix fogott meg, ahol minden nagyon letisztult és éteri. Remixek: Yves Deruyter Progress Mix, Thrillseekers Remix.

Vincent de Moor - Fly Away 2007

2007-ben megjelenik egy újabb remix-eket tartalmazó vinyl, melyen a német Cosmic Gate duó és svájci-amerikai Sean Tyas teszi tiszeteletét, jelezve, hogy őket is megfertőzte a 'Fly Away'! Azért is feszegetem a 2007 Vinyles témát, mert mind kettő remix a maga módján zseniális lett!
Cosmic Gate Remix: darálós, progis beütésű. Tipikus főidős darab, amire mindenki egyszerre emeli a kezeit a magasba.
Sean Tyas Remix: Uplifting trance darab, de Tyas a kiállásba úgy „belecsavar” egy plusz feeling-et, hogy attól lesz igazán zseniális az Ő átirata! Egyben megbocsátjuk neki a túlságosan, 140 BPM-en pumpáló alapokat.

Vincent de Moor - Eternity (Forever)
(2000)

Dream trance vokállal fűszerezve Vincent módra. Csak úgy, mint a 'Fly Away'-ben itt is Esmaye énekel. Talán Vincent legslágeresebb zenéje az 'Eternity', de ezzel együtt a VDM féle klasszikusok között a helye! A vájtfülűek már felfigyelhettek eme darabra, hiszen Sterbinszky a 'Trance Sound Of Dance Tuning Disco' mixére is beválogatta. Készült egy The Remix-es kiadvány is, melyről a remekbe szabott Freejack Remix-et emelném ki. Jack Molenschot alias Freejack lecsippentett némileg a vokálból, és sokkal progibbra vette a figurát. Remixek: Dream On Mix, Club Caviar Mix, Generation X Remix, DJ Renegade Remix.

Veracocha - Carte Blanche (1999)

Ferry Corsten és Vincent de Moor közös projektbe vágták a fejszéjüket, hogy elkészítsék minden idők egyik legnagyobb és legtöbbet remixelt trance zenéjét! Ez a darab a Deal Records gondozásában jelent meg. Gyors tempójú track, szépen szól a zongora, de aztán egy VDM-es hangzás dörrent ránk. Nagyon sok remix készült a 'Carte Blanche'-hoz, véleményem szerint az original-on egyik sem tesz túl!
Hitch Hiker & Dumondt Remix: jó kis energikus szerzemény.
További Remixek: Origin Remix, Cosmic Gate Remix, San & Sebastian Moore Remix, Ronald Van Gelderen Remix, Kenny Hayes Remix, Michael De Kooker RemixVincent de Moor Track'S and Rmx'S

Vincent De MoorImpact (1996)
VDM - Domino Runner (1998)
Vincent de Moor - Orion City (1998)
VDM - Dark Angel (1999)
Vincent De Moor - Green Heaven (2000)
Questia - Nexus Asia (2003)
Vincent De MoorCressidia (2006)
Vincent De Moor - Across The Moon (2006)
Chicane - Red Skies (Vincent de Moor Remix) (1998)
2HD - Sunflakes (Vincent de Moor Remix) (1999)
Tenth Planet - Ghosts (Vincent De Moor Remix) (2000)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...