2010. április 20., kedd

Platipus 10 Squared: producer nagymesterek mixei

A lemez 2002-ben jelent meg, és a rajta található zenék többsége pár évvel korábban készült. De egyet elárulhatok, hogy ezt a példát sok producer vagy remixer követhetné, mert ezen a duplán csak és kizárólag a legnagyobb zenék kaptak helyet. Szerintem az, hogy nagyjából két Platilus -os esztendő zenei terméséből lettek összeválogatva a zenék ragyogó ötlet, mert így nem maradhatott ki egyetlen egy progresszív ópusz sem, ami a kiadó vonzáskörzetébe tartozhatott. Ami a legnagyobb pozitívuma a mixeknek, hogy sok féle stílusból táplálkoznak. Találunk itt nagyon szép, kifejezetten Progresszív alkotásokat, de helyet kaptam a trance -esebb, house-osabb vonulatok is. A Platipus -os lemezeket és zenéket amúgy is nagy előszeretettel szoktam hallgatni, ugyanis a kiadó neve garanciát jelent (minőségi szemszögből nézve a dolgokat). Igazából túl nagy elvárásom nem volt ezzel a duplával kapcsolatosan, mert a műsorlista úgy önmagában is elég beszédes, így tudtam mire számíthatok az album meghallgatásakor. Az első pár zene csak ízelítő, de mégis nagyon tetszett az a légkör mely kezdetét veszi amikor elindul a mix. Úgy a harmadik zenénél már igencsak elkezdtem figyelni, mert éreztem, hogy nem egy hétköznapi hanganyaggal van dolgom. A Change "Killahurtz Mix"-ben -ami az elő diszk hatodik zenéje sámánisztikus monoton dobjátékával készteti az embert egy kis táncolhatnékra. De csak azért nem táncolunk, mert szinte elveszünk a ködben, annyira nagy a titokzatosság ebben a számban. Úgyhogy inkább csak figyelünk és próbáljuk nyomon követni az eseményeket. Solarstone aka Z2 -ék álomszerű, manapság már klasszikusnak mondható szerzeményét a Moshic és Zidane páros vette pártfogásába. Az "I Want You" rendkívül egyedi és szépen átformált zene ebben a remixben. A következő zene Brian Transeau azaz Libra és Taylor aka Troy C. klasszikusa a "Calling Your Name", amiben Jan Johnstone édeskés hangja pompázik. A chill out vonalon továbbhaladva jön a 3.2, ami Nick Muir és John Digweed alias Bedrock-ék remixében csendül fel közel tíz perces in Memorin darabként. Ilyenkor érzi azt az ember, hogy érdemes volt megszületnie, hogy ilyen zenét hallgathat. Igazi álmodozásban hajókázunk. Az első cd a Pob "Essence" -ével véget is ért, és egy szavunk se lehet, mert a mix szinte a tökéletesség határát súrolta.
A második hanganyag első nagyon erős kezdésnek bizonyul. Universal State Of Mind "All Because Of You"-ját a londoni Sunday Club brilliáns átirata teszi feledhetetlenné. Szinte mámorba úszunk ettől a zenétől. A "Seadog" egy kis break-es bevezetővel van megspékelve, de amúgy egy vérbeli progresszív darab. Art Of Trance "Monsoon"-ja sem kegyelmez. Ide-oda cikázó effektek, és állandó vibrálás van jelen, hogy egy percre se unatkozzunk. Meghúzva a nadrágszíjat a következő szerzeményben is megfigyelhető az unaloműzés netovábbja. Gyors, feszültségig gerjesztett ütemek adják a talp alá valót. Aztán kissé úgy érezhetjük, hogy a mix elülőben van, de nem , mert érkeznek a finomabbnál finomabb muzsikák. Adam Dived "Into Sea" -je kaput nyit egy másik dimenzióba, hogy képzeletünket szabadjára engedhessük.
A végére is marad egy klasszikus momentum, ami nem más, mint Art Of Trance "Madagascar"-ja, ami Push remixében szól. Mind két lemez 10/10.

Platipus 10 Squared
(Mixed By Tilt And Art Of Trance)

Label: Platipus
Katalógus szám:
plat 100 cdx
Ország:
Egyesült Királyság
Megjelent:
2002 Július 1.
Stílus: Progressive House,
Progresszív Trance
Dj mix: Art Of Trance & Tilt


Cd1 - Art Of Trance

1. Narcotic - Blue (Original Mix)
2. Pob & Taylor - Today (Original Mix)
3. Leama - Melodica (Northface Mix)
4. Star - Rock Rose (Filterheadz Remix)
5. Vicious Circles - Vicious Circles (Andy Gray Mix)
6. Innate - Changes (Khz Remix)
7. Z2 - I Want You (Moshic & Zidan Remix)
8. Libra Presents Taylor - Calling Your Name (Solar Stone Chillout Version)
9. Humate - 3.2 (Bedrock Mix)
10. Pob - Essence (Northface Remix)

Cd2 - Tilt
1. Universal State Of Mind - All Because Of You (Sunday Club Remix)
2. Clanger - Seadog (Way Out West Mix)
3. Art Of Trance - Monsoon (Original Mix)
4. Praha Presents Xian - Kala Chant (Part 1)
5. Adam Dived - Into Sea (Original Mix)
6. Dawnseekers - Gothic Dream
7. Art Of Trance - Love Washes Over (Pherik Remix)
8. Indiana - Do You Hear Me (Art Of Trance Remix)
9. Paragliders - Lithium (Original Mix)
10. Albion - Air (Original Mix)
11. Moogwai - Viola (Original Mix)
12. Art Of Trance - Madagascar (Push Remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése