2010. április 17., szombat

Zakatol a prog Hardy Heller jóvoltából

A németek nemcsak a techno-hoz értenek. Talán ez is lehetne a mottoja jelen írásnak. A szőke herceg, polgári nevén Hartmut „Hardy” Heller erre az élő bizonyíték (nem az ő egyetlen természetesen). Magára a '99-es Ice EP-vel hívta fel a figyelmet, amit rongyosra pörgettek a trance és prog house dj-k. HH egy külön tényező a német klubéletben, az 1998-ban általa alapított Planetary Consciousness label szintén. Dj-ként is az igényesebb house-t és trance-t preferálta, ami nagyjából produceri irányultságát is meghatározta. Hardy-nak az ezredforduló ment igazán a szekere, nem csoda, hogy a holland Black Hole-tól is kapott egy felkérést Artist Profile szériájuk ötödik részének összeállítására (csak említésképp olyan nevekhez csatlakozott ezzel HH, mint Ferry Corsten, Armin Van Buuren és Dj René).
Egyből belecsapunk a lecsóba Mirco de Govia Clubspring-jével, amire John Johnson Impact-jának zseniális, mélázós Van Bellen remake-je érkezik. A sláger faktorrol Paul Van Dyk Tell me why-a gondoskodik, ám egy Oliver Hunteman csapással máris undergroundabb vizeken érezzük magunkat. Bejelentkezik Marc et Claude is az I need your lovin'-nal, amit HH gyúrt „sűrűbbre”. A mester nem fukarkodik a saját termékekkel, Lovin' című számát tolja következőnek. Egy csodálatos utazásra invitál Neve Alaska-ja, Angel Goldrush-ha hoz egy kis prog fuvallatot, amit a jó öreg Moby Natural blues-za követ Katcha remixben. Az utolsó harmadban kezd eluralkodni az eufória, erről Fred Numf (Globalisation), James Holden (Better Make room - azért Timo bátyó is jobban tolta, mint manapság), Oliver Lieb (Risin') és Dj Remy (Pumped up - apám mekkora kedvencem volt anno) gondoskodik. Dallamos, de sallangok nélkül igényes darabokat kapunk, ez kérném a minőségi szórakoztatás!
A konkluzió: aki szereti a korai Black Hole megjelenéseket az ne hagyja ki. Aki napjaunk uplifting-jére áhítozik kerülje el messzire, itt nincsenek eszement BPM számok, sem műanyag szintikkel szétcsapott hatásvadász kiállás dömping, csak csupa-csupa ötcsillagos darab, remekül egymás után fűzve.

Hardy Heller - Artist Profile Series 5: Mix In Motion

Label: Black Hole Recordings
Katalógus szám: Black Hole CD 14
Ország: Hollandia

Megjelent: 2000
Stílus: Trance, Progressive Trance
Dj mix
: Hardy Heller

Tracklist:
1. Mirco de Govia - Clubspring (Main Mix) (2:55)
2. John Johnson - Impact (Van Bellen Remix) (4:33)
3. Paul van Dyk - Tell Me Why (The Riddle) (Vandit Mix) (5:24)
4. Huntemann - Phreaks (Unknown Remix) (5:11)
5. Marc Et Claude - I Need Your Lovin' (Hardy Heller's Respect Mix) (4:47)
6. Hardy Heller & Ray Boyé - Lovin' (Ohral Dub Mix) (5:57)
7. Neve - Sacrifice (Alaska Vocal Mix) (4:11)
8. Angel - Goldrush (Anthony Pappa Vocal Mix) (3:23)
9. Moby - Natural Blues (Katcha Mix) (6:02)
10. Fred Numf vs. Five Point O - Globalisation (Fade's Knowtechnow Mix) (4:44)
11. Timo Maas Presents Mad Dogs - Better Make Room (James Holden Remix) (3:36)
12. L.S.G. - Risin' (3:29)
13. James Holden - Horizons (6:36)
14. DJ Remy - Pumped Up (5:21)
15. BT - Dreaming (Evolution Remix) (3:52)
16. Jaimy & Kenny D. - Basic Needs (3:19)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése