2010. április 20., kedd

Zone Promotion: Secret Mission

A Zone mix sorozat keretein belül az eddigi mixek közül a Global Planet című epizód foglalkozott a pszichodelikus trance zenék világával A Secret Mission –ön olyan zenék kaptak helyet, melyek magukban hordozzák mind azt a haladó szellemiséget, amit ma modern elektronikus tánc zenének lehet nevezni. A goa és psy zenéket úgy általában a gyors tempó, az érdekes és egyben különleges effekthangok teszik igazán sajátságos és egyben érdekes műfajjá. Akik kevésbé vannak oda az ilyen zenékért azokat is meg tudom érteni, hiszen elég sok „kocka” hangzású zenét is találni ebben a stílusban. És persze az elhagyhatatlan dallam kavalkád se sajátsága minden goa/psy zenének. De ez ne tántorítson el senkit se, mert ebben a műfajban is szép számmal találunk kedvünkre való, minőségi EDM zenéket! A szcéna jelen állása szerint nagyon úgy fest, hogy hamarosan a Goa és Psy stílus végre méltó helyére kerül, és csak úgy mint a trance, a house, és a techno egyre népszerűbb műfajjá fog válni. Olyan producerek, mint a Liquid Soul, Neelix, és DayDin egészen biztos, hogy előbbre viszik a műfaj fejlődését, és így remélhetőleg még több ember meg fogja ismerni és szeretni ezt a műfajt.
A mixnek Liquid Soul „Perfect day” –jével rugaszkodunk neki. Nicola Capobianco alias Liquid Soul sem ma kezdte zenészi karrierjét, nagyjából 1993 óta tevékenykedik. A Perfect Day egy 2009 –ben elkészült szerzemény, de merem állítani, hogy pár év elteltével a műfaj egyik alapkövének fog majd számítani. A második zene a francia Yannis Kamarinos alias Jaia műve. A remix viszont szerb földről származik, aminek az elkövetője Zyce aka Nikola Kozić. A „Space Bird” akusztikus, modern hangzású gitárjátéka szinte az egész univerzumot betölti. És persze nem kell mondanom, hogy a remix kinek a műve!!!? Az In All Ears titokzatos űrbéli hangulatot áraszt magából, amit a sötétségből előbukkanó suttogó vokál hang még jobban felerősít. Na de, hogy tovább tudjunk lendülni egy bámulatos Lemon8 remix érkezik. Erre szokták azt mondani, hogy időben jött a felmentő sereg. Príma klasszikus az On Air Lemon8 átiratban. Malestrom aka Dj Emok londoni producer zenéje kicsit ülteti a mixet, de ez nem is baj, mert D-Fusion „Out Of Poison”-hoz remekül előkészíti a terepet. Utóbbi zene igazi Progresszív Psy mestermű. Amikor gyorsul a tempó az kissé unalmasnak hat, de ahogy átvált csöndesbe, akkor aztán elkapja az embert a „Space feeling”. Nem feltétlenül kell jegyet váltanunk egy űrsétára, mert ez a szám tökéletesen közvetíti mindazt, ami a kozmoszban zajlik. Cabal zenéjének dallamvilágával nem sok psy zene veszi fel a versenyt. A kiállás mindent visz. DayDin „Dance with Me” mondhatni elég fura zene, de a sexy női vokál nagyon feldobja a számot. A „Dragon Fruit” elnevezés már elsőre is vicces lehet, és még csak meg sem hallgattuk. Elég bohókás hangulatú zene az már egyszer biztos, de a vége viszont nagyon adja. A Dreamdancer jól mormog, de nem csalódunk benne, mert 100%-ban profi Liquid Soul-os műalkotás. Az utolsó előtti és utsó zene közötti váltásnál érdemes odafigyelni! Mindenkinek további jó búvárkodást a mixhez!

Zone Promotion 009 – Secret Mission

Ország: Magyarország

Megjelent: 2010. április 19.

Stílus: Goa Trance, Psy Trance

Dj mix: Attish


Tracklist:

01. Liquid Soul - Perfect Day
02. Jaia - Epsilon (Zyce Remix)
03. System 7 - Space Bird (Liquid Soul Remix)
04. Tegma - In All Ears
05. Son Kite - On Air (Lemon8 Remix)
06. Maelstrom - The Bomb
07. D-Fusion - Out Of Position
08. Cabal - The Secret Spirit
09. Day.Din - Dance With Me
10. Synthax - Dragon Fruit
11. Liquid Soul - Dreamdancer
12. Neelix – Voices (Kularis Remix)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi mixet hoztál össze mester, abszolút megmutatja a psyhadelikus irányzat összes pozitív tulajdonságát. A borító is tökéletesen utal az itt uralkodó hangulatra. Számomra a Liquid Soul darabok voltak a legkellemesebbek (hát persze, hisz én is pörgettem már nem egyet a műsoraimban), illetve a Neelix és a Day.Din track is abszolút csúcs track volt.

    VálaszTörlés
  2. Thx szerkesztő úr! :P
    Nem is tudom megmondani melyik jobb zene, mert mindegyik szívem csücske. Tegma "In All Ears" -szében például fantasztikus légkör uralkodik, de ott van Cabal "The Secret Spirit" -je aminek a dallamvilága egyszerűen szenzációs! :D
    Még egyszer kösz az elismerő szavakat. Remélem aki az oldalra téved annak is tetszeni fog majd a mix. :)

    VálaszTörlés