2010. április 27., kedd

Break In The Clouds: első rész

Azt hiszem kedves olvasók nem panaszkodhattok, hiszen manapság igencsak aktív volt szerkesztőcsapatunk a mixkészítés terén. Ezúttal a szokásos heti megjelenésként érkezik a Zone Promotion tizedik mixe, ami egy prog-break egyveleg. Faces Accross the sea-jével nyitunk, ami egy pöpec kis ambient cucc, melyre szépen ráúszik Michael & Levan, Stiven Rivic féle Cyacya-já Phonic Deep Breaks mixében, ami csodálatosra sikerült: olyan, mintha egy napfelkeltét bámulnánk tágra nyílt szemekkel. Hogy a prog break nemcsak most hódít arra jó példa az ezt követő három számos blokk. A.R.X., Baunder és Lostep track-jei megmutatják, hogy miért annyira különleges egy prog zene, ha nem 4/4 zakatol alattuk, hanem egy rafkós, törtütem adja a sodró lendületet. Harmóniában sincs hiány, Atrium Sun Abyss-sza tarkózsibbasztóan bukkan elő a Burma taktusaihoz társulván. Ismét a múltba révedünk Synaptik és Derek Howell egy-egy gyöngyszemével, amikről írni nem tudok, ezeket hallani kell. Úgy néz ki ez a blokkok mixe, hiszen magyar vonatkozásként két Retroid remix is beköszön. A Dewpoint (Domased Electronica munkája) kellemesen melankólikus, a New paralells egy fokkal pörgősebb vonalat ragad meg. A záró LMO Project Natural innocence Abdomen Burst remixében tökéletesen keveredik a trancy break filing némi keleti sound-dal.
Azt hiszem, aki vágyik egy kis változatossaágra, az nyugodtan szedje le és nagy hangerőn tesztelje eme mixet. Nem fog csalódni. Jó hallgatást!

Break In The Clouds 1st Edition
Label: Zone Promotion
Katalógus szám: ZONE 011
Megjelent: 2010. április 27
Cover by Attish
DJ mix: Greyloop

Tracklist:
1. Faces - Accross the sea
2. Michael & Levan and Stiven Rivic - Cyacya (Phonic Deep Breaks Mix)
3. A.R.X. - Me and then another
4. Baunder - Homesick
5. Lostep - Burma (Sasha remix)
6. Atrium Sun - Abyss
7. Synaptik - Impending (Noel Sanger's epic remix)
8. Derek Howell - Gasoline fight
9. Domased Electronica - Dewpoint (Retroid remix)
10. Oleg Zubkov - New parallels (Retroid remix)
11. LMO Project - Natural innocence (Abdomen Burst remix)

3 megjegyzés:

  1. Már előbb leszedtem, mint ahogy a post megjelent :D. Nagyon kellemes anyag, tökéletes háttérzene.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon über lett a mix.;)
    Olyan nagyon nem is tudnám megmondani melyik zene tetszett a legeslegjobban. :D

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére a prog break napjainkban ismét feltámadóban van, háló a Mistique Music-nak és a Morphosis-nak. Tény, hogy nem az a bulizós stílus, viszont cserébe eszméletlen technikai megoldásokat kapunk, unásig ismert klisék helyett.

    VálaszTörlés