2010. április 17., szombat

Classis'S Gate - Blank & Jones (Artist Series 023)

A Blank & Jones névre hallgató Cologne –i duó működésének kezdete 1995 –re datálódik. A projektet a két frontember Jan Pieter Blank aka Piet Blank (született: 1975. június 15.-én) és René Runge aka Jaspa Jones (1968. június 27.), valamint Andreas Kaufhold alias Andy Kaufhold aka N*D*K (1969. december 17.) társszerző alkotja, aki a formáció szinte minden egyes zenéjéhez közreműködését adja. Blank & Jones –ék nem csak produceri szinten tartoznak a legnagyobb nevek közé, hanem dj –ként is a legnépszerűbbek között tartja számon a scéna. Nem számít, hogy a világ mely részén lépnek fel - Miami-ban vagy éppen Zürich-ben , mindenhol ugyan az az ováció fogadja őket. Blank & Jones számára csak egy mondat létezik: partyra fel!! Akármelyik bulijukra ellátogató EDM fan biztos tudatában lehetannak, hogy amikor a páros a dj-pultok mögé áll, akkor felhőtlen szórakozásban lesz része. Első igazán átütő sikerüket a Flying To The Moon és az After Love című számaik alatt jegyzik. Ezt követi a Cream, amely ’99-ben az angliai dance slágerlista élén végez. A megjelenéseket újabbak nagysikerü zenék követik: The Nightfly, The Hardest Heart és a Mind Of The Wonderful. A The Nightfly 2 héten keresztül vezeti a német slágerlistákat. Tucatszám megjelenő trance stílusú zenéik mellett a saját szerzésű ambient zenék is ott csillognak Jones-ék diszkográfiáján. Viszont, ami nagy dolognak számít, hogy a Blank & Jones páros 10!-nél is több szerzői albummal büszkélkedhet. Ezt az számot bizony csak kevesen tudhatják magukénak. A még ma is nagyon aktív dj- és producer duó számtalan újabbnál újabb zenével rukkol elő. Persze nem minden albumuk, és zenéjük jut el a csúcsra, de egy dolog megkérdőjelezhetetlen, még pedig az, hogy munkásságukkal beírták magukat a Trance halhatatlanjai közé. Sikerük innovatív újításaiknak köszönhetően szinte töretlen. Hangzásukat mindig képesek voltak megújítani, így nem szürkültek bele a szakmába. Számtalan egy előadóval dolgoztak együtt. Például Christiane Hebold alias Bobo-val, Elles de Graaf -fal a holland trance dívával, és a New Order énekesével Bernard Summer –rel! [More Info on Blank & Jones Website]


Blank & Jones – Heartbeat [1997 / Gang Go Music]

Elsőre nem is gondoljuk, hogy ez egy B&J szerzemény. És lőn, nem sokat tévedtünk, mert aki a Heartbeat hangzásvilágáért nagy részben felelősséggel tartozik, az nem más, mint a Lunatic Asylum projekt Guillaume Leroux-a! Leroux a duo-val együttműködve, nagyon jól belecsempészte azt a stílust, amit megszokhattunk tőle a Lunatic projektes zenéi kapcsán. A Laid Back Mix nagyon érdekesen kezdődik. Enyhe szemráncolás, hogy a fiúk kivették a vokált, bár ezáltal jóval klub- és dj-barátabb verzióvá sikeredett. REMIXEK: Orinoko Tribal Mix / Club Cut, Laid Back Mix, Da Bomb Mix, No Vox Mix, N*D*K Remix by Andy Kaufhold, Al-Faris & Andrew Wooden Mix,


Blank & Jones – Flying To The Moon [1998 / Gang Go Music & Kontor Music]

Halovány kis cinek, álmodozó női vokálhang, és szépen pumpáló alap jellemzi Blank-ék ezen zenéjét. A Paffendorf kongós dobjátéka szokatlannak tűnhet az alapverzió meghallgatása után. A kerekedelmi rádiók biztis, hogy nagy előszeretettel játszották, de aki nem szereti a slágerzenéket, annak némi csalódást okozhat ez a remix! Taucher mester remixének eleje bányazajok érzetét kelti bennünk. A Moonman remix nagyon Gouryellás stílusúra sikeredettt! Andy Kaufhold a Flying To The Moon CO-Producere készítette el a legjobb remixet (N*D*K Remix). Gyönyörű verziót varázsolt nekünk össze. REMIXEK: Paffendorf Remix / Dub, N*D*K Remix Edit, Taucher Remix, Piet Blank & Jaspa Jones Special Turntable Mega Mix, Moonman Remix by Ferry Corsten.

Blank & Jones - After Love [1999 / Gang Go Music]

Kommersz hatása ellenére nagyon adja az ívet. ’99-ben az egyik mérföldkőnek számított Blankék After Love-ja, mert pont a slágerességének köszönhetően szerette meg sok fiatal egyrészt a páros stílusát, másrészt magát a trance zenét is. Picotto a tőle megszokott kemény, undergroundos stílut prezentálja. Kőkemény, néha már idegtépő dobok tornáztatják az agyunkat. Viszont mindezek ellenére Mauro egy igazi mesterművet alkotott.
REMIXEK: Mauro Picotto Remix, The Signum Remix, New Club Mix, I-B-I-Z-A Mix, Quake Dub / Remake, Love Parade 2002 Remix.

Piet Blank & Jaspa Jones – Cream [1999 / Mo’Bizz]

A Cream megjelenésekor azt már mindenki sejtette, hogy itt bizony nem csak egy egyszerű formáció lépett be a német dance scénába! Az előző három zene, mind-mind arról tanúskodik, hogy óriási tehetségekről van szó. Viszont a Cream című zene a hatást tovább fokozta. A zenei szerkezetet nézve nem egy bonyolult számról beszélhetünk. A pumpálós alapra építkezik a manipulatív szintis dallam, ami összképi hatását tekintve remekül el lett találva. PvD remixe a klubosságot tovább viszi, míg ATB nem kis meglepetésre készít egy teljesen átfabrikált Cream-et. Utóbbi remix külön tanulmány lehetne! REMIXEK: The Signum Mix, Paul Van Dyk Mix / Long Version, Mac Zimms Remix, Long Version, ATB Mix, Evolution Mix.


Blank & Jones - Beyond Time [2000 / Gang Go Music]

Slágeresség a négyzeten, fogalmazhatnánk így is. Tökéletes akcióterv, hogy miként kell a fiatalságot a trance irányába terelni. Valamint az is egy külön téma lehetne, hogy hogyan kell slágeres trance zenékkel brillirozni. A Beyond Time egy csontkommersz zene, de amit Piet, Jaspa, és Andy csinál az elismerésre méltó. A remixek közül a The Thrillseekers verzió lett a legjobban eltalált darab. Nagyon feljavítja az alapszámot, és a slágerességen is javít valamicskét. REMIXEK: Jam & Spoon's Happy People In The Morning Mix, The Thrillseekers Remix, Darude vs. JS 16 Remix, Blank & Jones Laidback Mix.


Blank & Jones - DJ Culture [2000 / Kontor]

Slágeresség a köbön, de nem bánjuk, mert szeretjük amit Blank-ék művelnek! A kiscsaj az Officiall klipben elég jópofa, ahogy a bakelitet felpakolja a lejátszóra. De azért van némi valóságalapja annak, amikor nézegeti a lemezt, és gyönyörködik benne. Talán a gyűjtők is így tesznek, amikor a bakelit lemezeiket előszedik (XD)! REMIXEK: KayCee Remix, Thomas Schumacher alias Elektrochemie LK Remix, New Club Mix.



Blank & Jones - The Nightfly [2000 / Kontor]

Az az elképesztő, hogy amikor már mindenki hátradőlt, és túl volt a „na itt volt nekünk Blank & Jones és alkottak pár überfrankó zenét korszakon”, akkor megjelenik a The Nightfly, és végigtarol minden rádióadón, és slágerlistán, valamint a klubbokat is sorra megrengeti! Nem kis teljesítmény. És a The Nightfly-hoz készített remixeket végignézve már meg sem lepődünk! Transa Remix? Na ne már! Gondolja mindjárt a progresszív trance rajongó! De, bizony! Még a Webster tesók is komolyan vették Blank-éket, ami azért külön elismerésnek számít a szakmán belül! REMIXEK: Transa Remix, Sunbeam Remix, Headcleaner Remix, Rapid Eye Remix, DJ Jean Mix, Pants & Corset Remix.


Blank & Jones - DJs, Fans & Freaks (D.F.F.) [2001 / Gang Go]

A DFF a legnagyobb LOL klippek közé tartozik! Egyébként a klip az ezredforduló környékén a tv csatornákon virágkorukat élő TV-Shopos műsorokat, reklámokat volt hivatott kifigurázni! Nagy marháskodásnak lehetünk szem, -és fültanúi. Viszont a DFF zeneileg egy nagyon jól összekalapált Track! Nagyon jól szól benne a szintis fődallam! A DJs, Fans & Freaks (DFF) leginkább a Hard Trance producereket ihlette meg! Érdemes mindegyiket meghallgatni, elég érdekesek. REMIXEK: Trance Mix, Cosmic Gate Remix, Komakino Remix, Marco V. Remix, Three Drives Remix, Moonlight Remix.


Blank & Jones – Nightclubbing [2001 / Gang Go]

Blank-ék ismét egyet váltanak, és visszatérnek a klubosabb zenék világába. Originalban nem egy nagy vaszisz a zene, bár szépen szól. Wippenberg emeli magasságokba a Nightclubbing-ot. Átiratával a trance egyik legnagyobb remixét alkotta meg. Álomszép a kiállás első etapja, és a hatásvadász szintis rész is tökéletes folytatás. Night Clubbing REMIXEK: Wippenberg Remix, Liquid Love Remix, Airwave Remix, Saints & Sinners Remix, Solid Sessions Remix, Mind Controllers Remix.



Blank & Jones – Fragile [2001 / Gang Go]

A Fragile karöltve a Nightclubbinggal azon Blank & Jones szerzemények közé tartozik, ahol az alapmű egyátalán nem számít klasszikusnak! A Nightclubbingból Olaf Dieckmann alias Wippenberg faragott klasszikust, a Fragile-ból pedig a Liquid Love formáció épített maradandó művet. Előbb leírtakból kirajzolódik mindenki számára, hogy egy remix mennyire sokat tud javítani egy zenén (persze ennek ellentettjére is akad példa). A Fragile című szerzeményhez még annyit hozzá tennék, hogy a Dream Trance egyik legkiemelkedőbb alkotása, persze csak is Liquid Love Remixben! REMIX: Liquid Love Remix.


Blank & Jones – Desire [2002 / Gang Go]

Egy újabb csodás zene. Csak úgy, mint a többi B&J szerzeménynél, ennél a zenénél is nagyon sok remixer működik közre. Bart Classen is beáll a sorba. Mesteri remixet készít! 4 Strings-ék bámulatos kezdéssel nyitnak. Álomszerű kiállásuk nagyon figyelemreméltó! Accuface Remix monoton hanghatásával egész érdekessé teszi a Desire-t. A Silverblue remix is nagyon ütős. REMIXEK: Bart Claessen Movin' Remix, Wippenberg Remix, Rave Mix, 4 String Remix, Silverblue Remix, Accuface Remix, DJ Garry Remix.


Blank & Jones feat. Anne Clark - The Hardest Heart [2002 / Gang Go]

Anne Clark éles, gépies hangja kelti fel a figyelmünket. Az effektek, a szövegelős vokálbetét, és a kiállásban szereplő dallam összhatása az egyik legjobb klub anthem-mé teszi a The Hardest Heart-ot. A két Hard Trance mágus Kai Tracid és Ramon Zenker (alias Dj Scot project) is készített remixet ehhez a számhoz. Kai acidos elemekkel manipulál, míg Ramon készít egy zúzda átiratot. REMIXEK: Suburban Short Cut, Suburban Mix, Kai Tracid Remix, Ramon Zenker Remix, Corvin Dalek's Sexinfarkt Remix, Ramon Zenker Instrumental Remix, New Video Club Mix.

Blank & Jones - Watching The Waves [2002 / Gang Go Music]

Az első igazán progresszív trance zene Blankéktől. G&M projekt remixe hard trance. Airbase is készített egy átiratot, ami a tőle szokásos színvonalat hozza. De a legjobb Watching The Waves című számhoz készített remix Van Bellen nevéhez köthető. Igazi utaztatós zeneszámmá változik az alapmű. REMIXEK: Svenson & Gielen Remix, Ambient Mix, Symphony Of Strings Remix, Die Ärzte Remix, Van Bellen Remix, G&M Project Remix, Airbase Remix.




Blank & Jones feat. Robert Smith - A Forest [2003 / Addiction Records]

Egy kicsit giccses zene, amire a vokál alaposan rátesz pár lapáttal. Az extrém kinézetű Robert Smith kísértetre emlékeztető alakja némi borzongással tölti el az embert. Kettős érzetet vált ki belőlünk. Hol bámulatosnak érezzük, hol ijesztőnek. Ron van den Beukem Hard Trance-es zenét farag az A Forest-ből. REMIXEK: Ron Van Den Beuken Remix, Exor Remix, Vegas Cossmo Remix, Tripeller Remix, Scwarzwald Mix, Exclusive Video from Club Rotation.




Blank & Jones  Feat. Elles - Mind Of The Wonderful [2004 / Gan Go]

B&J következő nagy durrantása a Mind Of The Wonderful, melyben a nagy népszerűségnek örvendő Elles de Graaf vokálozik. Ebben a zenében aztán beleadtak apait-anyait a srácok. Progresszív, vokálos, gyönyörű alapja van, egyszóval mestermű. Az RMB projekt veri ki a biztosítékot elsőnek. Ide-oda cikázó vokálmegoldásukkal mesteri remixet faragnak a Mind Of The Wonderful-höz. Aztán jön Roth, aki eszeveszett tempóba kezd. De Mark de Jong & Norman Lenden alias Mark Norman a Black Hole kiadó két üdvöskéje sem marad el a minőséget illetően. REMIXEK: Acoustic Version, RMB Remix, Martin Roth Remix V1 / V2, Hiver & Hammer Remix, Mark Norman Vocal Remix, Re-Locate Remix, Sam Sharp Remix, Director's Cut, Martin Roth Thunder Dance Edit.

Blank & Jones Feat. Bobo - Perfect Silence [2004 / Gang Go]

A hölgy, aki a hangját adja a Perfect Silence –hez az Christiane Hebold alias Bobo német vokalistahölgy. Persze Bruno H. M. Müller elképesztő gitárszólama nélkül mit sem érne a Perfect Silence. Az alapverzió bámulatosan szól, igazi dream érzetet okoz. Perry O'Neil csendes kezdése után, egy gitárszerű effekthang bukkan elő. Aztán egy valódi tökéletes csöndbe borkolózva érkezik meg Bobo hangja. Ezt váltja a korábban már említett hang, ami egy gitárra emlékeztetett, de a fül téved, és csak Perry egyik szintis hangmintájáról van szó. Martin Roth St Kilda remixe atmoszférikus deep-mestermű. Viszont az E-Craig's verziók a legismertebbek, ami szinte értehetetlen az előző remixek meghallgatása után. REMIXEK: Martin Roth Hardtrance Remix, Martin Roth St. Kilda 5pm Remix, Perry O'Neil Remix, E-Craig's 212 Mix / Dub, Day / Night Version.




Blank & Jones Sunrise [1997]
Blank & Jones - Suburban Hell [2002]
Blank & Jones  - Summer Sun (Wellenrausch Rmx) [2003]
Blank & Jones feat Elles - Flaming June ( Video Edit / B&J's Reconstruction) [2003]
Blank & Jones - Stars Shine Bright (Orig / Sam Sharp Remix) [2004]
Blank and Jones - Revealed (Progressive Mix / Niklas Harding / Mac Zimms Remix) [2005]
Blank & Jones – Catch (Official / Martin Roth Remix / Progressive Mix) [2006]
Blank & Jones - Sound Of Machines [2006]
Blank & Jones feat Bernard Sumner
Miracle Cure (Offic / Martin Roth NuStyle Remix / Glenn Morrison & Byron Wong Dub) [2008]
Blank & Jones - Where You Belong (Orig / Sied van Riel Remix / Progressive Mix) [2008]
Blank & Jones With Jason Caesar - Lazy Life (Official Video / Martin Roth Summer Vibe Dub & Remix] [2009]
Blank & Jones - Lullaby (Les Yeux Fermés) [2009] 
Blank & Jones -Secrets And Lies(Saints & Sinners Remix / Solid Sessions Remix) [2001]
Blank & Jones - California Sunset (Audionatica Remix)
Blank and Jones  - Revealed (Soren Weile Remix)
Blank & Jones - Sweet Revenge (Airwave Remix)

Wolfsheim - Wundervoll (Blank+Jones Remix)
Evolution featuring Jayn Hanna - Walking on fire (Blank & Jones Remix)
Liquid Love - Sweet Harmony (Blank & Jones Remix)
The Killers - Mr Brightside (Blank & Jones Remix)
Vargo - Relax (Blank & Jones Vocal Remix)
Depeche Mode - Peace (Blank & Jones Remix)
Delerium - Lost and Found (Blank and Jones Late Night Remix)
Blank & Jones - The Night Starts Here (Raw For Dinner BP Remix)
Fragma - You Are Alive (Blank and Jones Remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése