2010. április 17., szombat

Classic'S Gate Vol.6.: B.B.E. - 7 days and one week

A közelmúltban indított Classic'S Gate című rovatunk második bejegyzése ismét egy halhatatlan darabról szól, mégpedig a B.B.E - Seven days and one week-jét vesszük górcső alá ezúttal.

Attish szubjektív: A Seven Days & One Week is 1996-ban jelent meg csak úgy mint a Children. A B.B.E egy háromfős alakulat, melynek tagjai Bruno Sanchioni, Bruno Quartier, Emmanuel Top. Szemben a Children című alkotással ez a zene csöppet sem nyugis. Pumpálós, táncolható, igazi partyba való szerzemény. Olyan zene amelyet ha meghallunk, akkor rögtön táncra perdülünk tőle. Van aki az original verziót tartja a legjobbnak, de kettő remixet is ki kell, hogy emeljek a többi közül. Az egyik a Kai Tracid féle (’99) , melyet nem csak a klubokban, hanem a rádiókban is előszeretettel játszottak. Aztán 2003-ban is készült egy másik igen csak briliáns átirat, amelyet Ferry Corsten neve fémjelez.
Grey szubjektív: Mindenki különböző teóriákat állít fel azzal kapcsolatban, hogyan is születhet egy megasláger valójában. Talán sokan azt hisszük, hogy rendesen szöszmötölnek egy-egy ilyen darabbal, pedig az elsodró erejű produkciók többnyire rövid idő alatt öltenek végleges formát. Így volt ez a Seven days and one week-kel is, ami gyakorlatilag a dallam megírását követően már össze is állt.
"A Seven days magától jött, mint egy befejezett darab. Csak feltettem az ujjaimat a billentyűzetre, és már kész is volt az egész dal. Általában így szoktunk alkotni" — vallotta Bruno Sanchioni. "A Seven days and one week azzal a céllal született, hogy készítünk egy jó, kommersz zenét, ennyi az egész. Azelőtt underground zenét csináltunk, és úgy gondoltuk, hogy érdekes lenne egy ilyen darabot készíteni. A legfőbb reményünk 5000 lemez eladása volt, ennek elérésével abszolút elégedettek lettünk volna" — mondta a track-kel kapcsolatban korábban Emmanuel Top. Ehhez képest szerintem az eladott példányok száma a mai napig simán elérheti a félmilliót. Főleg azért is, mert minden harmadik-negyedik évben kijön egy remixpakk, ami feleleveníti az eredeti zsenialitását (ügyesen elpötyögött dallam, flangelt-szaggatott kórushang és karakteres dobszerkó). Az említetteken kívüli további emlékezetesebb remixek: Tomcraft, Myon and Shane 54, Talla 2XLC, Signum version.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése