2010. április 21., szerda

Around The World: Moonbeam-ék új lemeze

A Khvaleyev fivérek 2003 óta képviseltetik magukat az EDM szcénában, de csak 2005 óta jelennek meg tőlük zenék Moonbeam név alatt. Ami a testvérpár zenei stílusát illeti azt lehet mondani, hogy nagyon egyedi. Minden zenéjükben ott rejtőzködik a haladó szellemiség, legyen szó akár saját számról vagy éppen egy remixről, mindig megtaláljuk a megfelelő darabot, ami miatt azokat újból és újból meghallgatjuk. Első sikerüket egy remixnek köszönhették, mégpedig a Lens "Beyond The Shadows"-ához készített überlehtetlen átiratuknak, ami egyébként egy 2008-as zene. Aztán nem sokkal rá Tiesto rávillantotta ISOS lemezének hetedik duplájára Rachel Star "To Forever"-jét Khvaleyev-ék verziójában. Innentől kezdve nem volt megállás, és a duó üstököse egyre magasabban kezdett el ragyogni a progresszív szcéna égboltján. Az első szerzői album Шторм облаков (Storm Of Clouds) címen jelent meg, melyre főleg progressive house valamint tech house zenék kerültek fel. Különös módon nem lett nagy szenzáció az albumból, pedig bátran merem állítani, hogy nagyon nívós zenékkel lett telepakolva. Persze nem az a kimondottan változatos szerzői album, de van három-négy zene, amit megszerettem róla, ami nagyon príma darab. A folytatás nem sokat váratott magára, mert a srácok idén egy újabb szerzői albummal lepték meg rajongótáborukat, az Around the World-del. Ami nem mellékes, hogy lemezüket a Black Hole kiadó vette pártfogásába. Viszont az előző albumhoz képest nem sokban változott a hangzáskép, mert körülbelül ugyanazt kapjuk itt is. A számok többsége sematikusnak hat, de szerintem ez rendjén is van, mert gondoljunk csak bele, hogy mégiscsak egy szerzőtől azaz Monnbeam-éktől származik minden egyes szám. Az is igaz, hogy jópár zene társszerzésben íródott, de a hangulat nagyjából azonos szinten mozog mindegyik szám esetében. Az első szerzeményt J-Soul-lal aka Andrei Zhavoronkov progresszív trance producerrel követték el. Se vokál, se semmi hepajkodás, de a dallamvilág és az uralkodó atmoszféra mélyen megérinti az ember lelkét. A Blackfeel Wite-os track szintetizátora amolyan szuperszonikus légkört teremt. A Through A Fog-ot akár az album csendjeként is aposztrofálhatnánk. Nem igazán nyerte el a tetszésemet. Számomra itt jön a nagy kérdés, hogy a Look Around, ha már egyszer helyet kapott a Storm Of The Clouds-on is , akkor miért került rá erre a lemezre is?! Bár nem bánom, mert az egyik kedvenc zeném Monnbeam-éktől! Az Ali.Bi -vel közösen készített Evelyn remek darab, és úgy szól ahogy kell. A Save The World egy könnyed lazulásra invitál bennünket. Ott mocorog benne a dallam, de mintha be lenne zárva, annyira visszafojtottan szól. Talán egy gyémánthoz tudnám hasonlítani, amely csak akkor ragyog, ha fény éri. Mindezek ellenére remek darab. Az Elephant Ride-ot nem tudom hova tenni, mert annyira hiányzik belőle valami. A Forever Sun még egy említésre méltó momentum, mert szép, nyugis szerzemény. De ugyan ez elmondható a Falling Stars-ról is.

Moonbeam - Around The World


Kiadó: Black Hole Recordings

Katalógus szám: BHCD65
Ország: Hollandia
Megjelent: 2010 március 22.

Stílus: Progressive House
Producer: Pavel Khvaleyev & Vitaliy Khvaleyev

Tracklist
1. Moonbeam with J-Soul - Life Tree
2. Moonbeam feat. Blackfeel Wite - Song For A Girl
3. Moonbeam - Through A Fog
4. Moonbeam feat. Daniel Mimra - Look Around
5. Moonbeam - Breathless
6. Moonbeam feat. Ali.Bi - Evelyn
7. Moonbeam with Mars Needs Lover - Save The World
8. Moonbeam with Akshai feat. Avis Vox - Elephant Ride
9. Moonbeam - Closer To Me
10. Moonbeam feat. Avis Vox - The Lilt
11. Moonbeam - Forever Sun
12. Moonbeam - Falling Stars

Preview & buy

3 megjegyzés:

  1. Nálam teljesen rendben van ez az album, igaz, nem hallgattam sokat, főleg időhiány miatt. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a Storm Of Clouds albumot például bőven veri, és nem azért, mintha az olyan rossz lett volna.

    VálaszTörlés
  2. Moonbeam feat. Avis Vox - The Lilt
    Tudatosan maradt ki? :)
    Szerintem ez egy tipikusan olyan track amire igazán rámondhatjuk hogy ez a klasszikus Moonbeam ergo ezért szeretjük. (Avis Vox vokálja kezd egy kicsit sablonos lenni a Moonbeam szerzeményekben... bár érthető a választás hiszen családtag)
    Summa summarum személy szerint ez a zene fogott meg leginkább az egész albumból...

    VálaszTörlés
  3. Igen, a The Lift az a tipikus klasszikus Monnbeam szám. :)
    Reméljük, hogy a srácok idővel tudnak majd újítani a hangzásvilágukon, mert akkor még sokáig élvezhetőek lesznek a zenéik. :)

    VálaszTörlés