2010. április 16., péntek

Classic’S Gate: Quench – Dreams

Gyakran esik meg velünk, emberekkel, hogy ha valamire gondolunk, legyen akár tudatos, vagy tudat alatti, akkor megjelenik egy kép a fejünkben, amit vagy megőrzünk, vagy próbálunk nem gondolni rá. Előbbinél általában jó dolgokra összpontosít az ember. Legyen az egy szép emlék, vagy egy olyan valami, amit célul tűztünk ki magunk elé! Utóbbi (amire nem akarunk gondolni) pont az előbb leírtak ellentéte. Sokan azt mondják, hogy az álmok a tudatalatti gondolatok termékei. Éppen ezért nem árt, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk, hiszen az előbbi sorokat figyelembe véve a gondolatok nagyban befolyásolják álmainkat. Sok könyv és irodalmi mű, valamint számos tudományos folyóirat foglalkozik az álmok jelentésével. Beszélik azt is, hogy a Föld mágneses erőterének erősödésével egyenes arányban nő az álmok intenzitása. Következő történetünk is az álmokról fog szólni, csak egy kicsit másféle módon tálalva. Szóval visszatérve a zenéhez, az előadók többsége, amikor nem vokálos zenét készít, akkor megpróbál egy számnak olyan címet adni, ami az adott zene hangulatára utal. De van, hogy a producer csak kitalál valami fantázianevet, mert jól hangzik, és figyelemfelkeltő. Hogy a 'Dreams' esetében mennyire tudatos, vagy nem tudatos volt a kitalált név, azt nem tudni, de álom zene, az biztos!

Quench – Dreams
(1993)

Az Egyesül Királyságban (UK) járunk, ahol az Infectious Records három titánja CJ Dolan, Kasey Taylor és Sean Quinn kisérletezget. A fiúknak sikerül rájönni, hogy az "álmokat" miként lehet zene formájában is megjeleníteni, ennek tökéletes példája a Dreams című számuk. Elindul a zene, és valójában tényleg olyan, mint ha egy álom venné kezdetét. Ezt alátámasztva egy letisztult, szépen megszólaló férfihang kezdi suttogni, hogy Dreams (..álmok)! Harangjáték szerű effekthangok bukkannak elő. Kissé sejtelmes világba csöppenünk. Nem tudjuk eldönteni, hogy ébren vagyunk-e vagy álmodunk. Minden estre a vizionálás beindul és kezdjük élvezni, ami velünk történik. Hogy fel akarunk-e ébredni, az jó kérdés!?

Remixek:
Quench - Dreams (Crunched Down Mix) (1993)
Lazulós house zene. Igazából semmi extra nincsen benne, de még is jó hallgatni.
(remix by Crunch)

Quench - Dreams (Crunched Up Mix)
(1993)
A Crunched Down Mix ellentéte, azaz táncra fel!
(remix by Kevin Brewster-White, Terry Marks)

Quench - Dreams (Aura Mix)
(1996)
Szintén jól eltalált darab, viszont kissé belassítja az "álmunkat"!
(remix by Aura)

Quench - Dreams (Tony de Vit Mix)
(1996)
Tony nem sokat habozott, és csinált a Dreams-nek egy tőle megszokott Hard stílusú verziót!

Quench - Dreams '98 (Maverick's Remix)
(1998)
Marco Iletschko alias Marc O'Tool és Sven "DJ Maverick" Palzer közös munkájának eredménye!

Grey szubjektív: Anno elég megszállottan gyűjtöttem a kosaras kártyákat. Aztán '96 körül átnyergeltem a professzionális zenehallgatásra és a kazetták gyűjtésére. Az ehhez szükséges indulótőkét pontosan a Jordan-kártyák értékesítéséből szereztem meg. Az első teljesen saját tökéből vásárolt műsoros kazettám Budai 'Techno-house Classics'-ja volt. Állandóan ezt döngettük a szomszéd srác hangcuccán. Az egész anyag tetszett, de az igazi kedvencemmé a Quench 'Dreams'-e vált. Tényleg különleges megszólalású zene volt, könnyedén megfért benne egymás mellett a harangozás és a hipnotikus dallamvitel. Számtalanszor próbáltuk megremixelni az FT2 segítségével, de rájöttünk ezt a zenét sehogy sem lehet úgy átalakítani, hogy ne veszítsen eredeti értékéből. Én éppen ezért csak az original mixet preferálom. Talán még a közelmúltban fogant Sebastian Leger remix, ami az elviselhető hatérértéken belül mozog. Miss Shiva újraélesztette a legendát, az ehhez a változathoz készült Cosmic Gate és Sunbeam remix ismét végigtarolt a klubokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése